Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Nagu, Åbo skärgård

Efter den där midsommarhelgen, när vi var påväg hem från Brännskär, bestämde vi oss för att svänga förbi Nagu och ta en lunch och fika här.

Jag var nyfiken på vad det var för typ av plats och inser att det finns så mycket mer att se bara i skärgården!

Drömmen vore, som tidigare nämnt, att cykla Skärgårdens ringväg. Kanske någon gång tidigt på sommaren eller närmare hösten, när här inte är lika mycket turister?

Nagu tillhör kommunen Pargas och består av två öar ute i Åbo skärgård, men du kommer hit med bilfärja.

De två öarna heter något så oerhört gulligt som Storlandet och Lillandet. Många kommer ut hit för att sedan ta förbindelsebåtar eller egna båtar vidare ut till mindre öar. Så här rör sig ganska mycket folk.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 200621-1096373-1440x960.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 200621-1096375-1440x960.jpg

Nagu centrum har lite hotell och restauranger och visade sig vara ganska trevligt (minus de stora outlet-skyltarna som kändes lite malplacerade).

Här finns också en gästhamn och det verkar vara ett populärt utflyktsmål för båtarna ute i skärgården. Nere vid vattnet ligger ett stråk med söta butiker. Egentligen ett ganska klassiskt skärgårds-centrum.

Vi åt lunch på Båthuset. De kallade sin räksallad för kräftsallad och jag undrade varför? Orkade inte vara en jobbig kund och fråga. Men det var väldigt gott i alla fall.

Vill man ha pizza så är förresten Pizzeria Najaden att rekommendera. Tips! Hör till den lite finare restaurangen L'Escale, men är deras pizzeria som ligger på en båt intill.

Salladen hade gärna fått vara lite större.

Men å andra sidan fanns det plats för efterrätt så vi fortsatte till caféet vi passerat påväg till restaurangen, Köpmans, och satte oss med en kaffe och en bakelse.

Maräng rabarber grädde och jordgubbar. Helt i min smak.

Sen var vi ganska redo (eller kanske inte egentligen men vi var så illa tvungna) att lämna skärgården för den här gången och resa hem till Esbo/Helsingfors.

Hoppas vi ses snart igen.

FÖLJ:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.