Nääs Fabriker är en plats jag hört mycket om! Det ligger bara knappt 3 mil från Göteborg på väg mot Alingsås, men jag har inte varit här tidigare.
Så i fredagskväll tog jag och mamma bilen ut hit tillsammans med vår Eat Sweden-bok för att äta middag. Restaurangen här som ligger i anslutning till hotellet ingår nämligen i 2019s version av boken (där de bjuder på en varmrätt när man köper en varmrätt ni vet).
Hotell, restaurang, café, butiker och mer
Nääs Fabriker är precis som namnet avslöjar ett gammalt fabriksområde. Och som alltid med de gamla fabrikerna är det fina, höga tegelbyggnader som passar perfekt för trendiga kvarter i nutid (får mig att tänka på de fabriksområden jag besökt i Tammerfors i Finland).
Det är ett litet område som andas kreativitet och mys med en touch av lyx. Vi spanar in i klädbutiken som finns här och det är en sån butik man bara går runt i och tycker allt är fint.
Får syn på texten som berättar om deras coworking och tänker JA tack, här hade jag gärna jobbat ifrån.
Caféet och den lilla matbutik som finns här, Hugos handel och kök, är också väldigt inbjudande. Vi kikar in snabbt men fortsätter ner mot vattnet…
Den pampiga hotell- och restaurangbyggnaden som passar intill höstfärgerna.
Här nere finns ett litet “badhus” och man kan gå ut på bryggorna och ta ett dopp. Blev faktiskt väldigt sugen. Särskilt när vi såg flera hotellgäster som kom ner i sina badrockar.
Sa till mamma “åh här skulle man kunna bo” och hon trodde att jag nu ville flytta hit, men jag menade alltså på hotellet.
Middag på hotellrestaurangen på Nääs Fabriker
En trevlig hovmästare leder oss in i den nästan helt tomma restaurangen strax efter fem på fredag eftermiddag.
Blir det fullt här senare? frågar jag. Ja fredagskvällarna är populära, vid 18.30-19 börjar det fyllas på. svarar han. Och mycket riktigt. Vi börjar middagen ifred inne i den tjusiga glasverandan och avslutar den i en något stimmigare men stämningsfull miljö.
Kikar på menyn och fastnar för “tryffelburgare”. Beställer också in varsin mousserande vita vinbär, en alkoholfri bubblig dryck från Rudenstams i Huskvarna som ser ut lite som rosé och smakar gott!
Högrevsburgare med potatisbrioche, tryffelmayo, karamelliserad lök, krispsallad, och riven tryffel. Med tunna pommes och dipp till.
Och maten? Det är faktiskt en av de bättre burgarna jag ätit på länge. Hamburgare på restaurang är alltid ett ganska säkert kort, men det är ändå spännande att se hur de lyckas skapa en smakupplevelse av något så “enkelt”. Det var också en rejäl portion, orkade inte riktigt äta upp alla fries.
Var förstås (yttepyttelite) skeptisk till serveringen på denna snygga träplanka. Hur snyggt som helst, men praktiskt? Nja. Det blev lite av en sport att se till att hamburgaren inte hamnade utanför, haha.
Jag är bara så allergisk för mat som ser bra ut men är opraktisk. Lite så upplevde jag även maten på Yes yes yes i Helsingfors. Är det vårt instagram-samhälle som tagit över och styr restaurangerna nu för tiden? Fast det skulle de väl aldrig våga erkänna utåt.
Nöjda och belåtna den tjusigt upplagda maten till trots, strosade vi ut mellan tegelbyggnaderna i skymningen och hem mot Göteborg igen.
Hit vill jag komma tillbaka, för att bada och bo!
8 svar
Verkar mysigt.
Ser definitivt att det varit fabriker innan.
Kul att de tas tillvara på ett bra sätt.
Jaaa, bra typ av upcycling! ☺️
Åh vad mysigt! Dit vill jag åka med dig!! Och STORT minus för mat som inte hålls på tallriken. HATAR DET.
Kände att någon sorts workation kunde fungera här 😍
Så härligt att få läsa om din upplevelse av Nääs Fabriker, du är varmt välkommen tillbaka!
Isabelle – butiksinnehavare av Brique på Nääs Fabriker
Tack så mycket Isabelle, kul att du lämnade en kommentar! :)
Ser ju helt underbart ut <3
Väldigt inbjudande miljö ☺️