Jennifer sandström

Mitt i hösten-update.

Hello kompisar! Här i Helsingfors har jag haft en helt ok vecka. Livet rullar liksom på just nu och det känns som om den här hösten inte kommer bli så lång trots allt. Går (eller cyklar faktiskt fortfarande, men förmodligen inte så länge till) till jobbet, tränar, myser med massor av tända ljus, hänger med trevliga människor och mår överlag bra. Vill inte rymma iväg just nu, trots hösten. I tankarna är jag redan framme i slutet på november och december. Känns som om julen inte alls är långt borta.

Mindful men förväntansfull

Kanske känner jag också att jag hittat en bra mix av mindfulness och förväntan. Jag trivs med tillvaron men ser också så himla mycket fram emot vinterresan. Och julen, och våren. Ett nytt år. Längtar efter att få beställa en inspirerande kalender för 2017 och göra en visionboard!

Nu är det även dags att byta höstens skinnjacka mot vinterjackan.

Skriv- & läslust

Är också inne i en period där jag vill skriva mer. Skriva mer utanför bloggen. Kanske något påhittat. En lust som delvis väckts till liv av skrivkursen. Egentligen skulle jag vilja delta i Nanowrimo – där man satsar på att skriva 50 000 ord under november månad. Men kommer inte riktigt ha möjligheten att göra de prioriteringarna och uppoffringarna som faktiskt krävs. Att lyssna på podden Skriv en bestseller eller en annan bok är också inspirerande. Och facebook-gruppen Skrivgäris. Att omge sig av sådant man vill göra mer av är faktiskt ett himla bra steg och sätt för att faktiskt göra mer av det.

Hand i hand med skrivandet går också läsandet. Blev lite stolt över mig själv när jag läste ut en bok i veckan (så många gånger jag börjar på böcker jag aldrig avslutar). Jag tror många av oss vill prioritera att läsa mer, men av någon anledning är det svårt att få in en ny rutin som att läsa böcker. Att läsa böcker är lite som det här med att skriva blogg, eller ha någon annan hobby, något man väljer att göra istället för till exempel att se på serier.

Den här helgen

I övrigt har jag en lugn men fin helg. Kom hem från ett cardiopass igår och så hade Mumin lagat tacos (vägen till mitt svenska hjärta). Efter lite Mr Selfridge somnade jag vid 23 och lyckades försova mig till lördagsmorgonens träningspass. Fick äta en supersnabb frukost och sedan cykla 30 minuter i världens värsta motvind (någon som skulle kunna ges ut som straff till brottslingar). Bra uppvärmning inför transformer-passet dock. Efter det gick jag och Jasmin och träffade Alexandra för en lunch i Kabelfabriken (så mysigt ställe i Helsingfors). Att gå och luncha efter ett bra träningspass är en sjukt skön känsla. Och så mysigt att tjejhänga och prata om jobb, kärlek och livet.

Hur mår ni såhär mitt i hösten?

Är ni också redan inne i november och december eller känner ni mer att hösten aldrig kommer ta slut?

FÖLJ:

14 svar

 1. Om jag inte vore så jäkla förkyld kunde det kanske vara ganska bra… Fast idag har det regnat på tvären hela dagen. Men jag tror som du, november kommer bara svisha förbi och sen är det jul!

  Är Jasmin ett vanligt namn i Finland tror du? Jag har hört talas om två “vuxna” Jasmin och båda bor i Helsingfors, dels din vän då och sen mitt ex kollega när han jobbade i Helsingfors. Här känner jag ingen som heter så…

  1. Uhja, inte bättre ännu? Krya på dig <3

   Jag har än så länge bara mött en Jasmin, men Mumin säger att det är ganska vanligt... Hur det uttalas kan nog skilja såg från hur man skulle uttala det i Sverige. Här är det liksom ordagrant att man uttalar j:et, i sverige är det kanske mer schasmin?

   1. Haha, ja, tjejen jag träffade hette Jassminn, lixom :) I Sverige blir det hon Schasmin, eller möjligtvis Jasmiin, inte så som det uttalas i Finland.

    1. Ja precis! Jag var så förvirrad i början, visste inte alls vad jag skulle säga – särskilt eftersom vi pratar mycket engelska på jobbet också, haha.

 2. Hösten känns mysig för förstå gången :) jag ser fram emot att få ta fram varma sjalar och mössor.

  Har du läst klart Shantaram än? Om inte tycker jag det borde va nästa bok du läser <3

   1. Ja men gör det! Det kan ju inte bli mycket bättre än så. Jag förstår inte hur du kan låta bli den dock – så fantastisk bok har jag aldrig läst <3

 3. Jag blir också sugen på kreativitet och typ mys under hösten. Det är nog min absolut mest kreativa period när jag också reflekterar över mig sjölv och vad som ör bra och vad som behöver förändras i livet. Jag längtar så till jag får träna igen för jag älskar att springa på hösten!

 4. Vad härligt att du har sådant positivt mindset! Det är så det ska kännas 90% av tiden (sen får man ha 10% då det är bajs). Jag är också inne i en period då jag vill skriva, men kan liksom inte riktigt bestämma mig för vad. Hittar ingen ro att läsa heller men ska nog försöka göra det mer nu på kvällarna. Vad läste du för bok förresten? Något att rekommendera?

  Ja du vet ju var jag är just nu vad gäller mående och höst-status ;) Waiting, waiting, waiting… Vill bara snabbspola just nu till det där som jag längtar efter allra mest.

  1. Väldigt sant! Och mår man så har man det ganska bra faktiskt :)

   Kommer strax ett inlägg om lite boktips (på onsdag!) – men utöver det, Jojo Moyes – har du läst hennes? Alla böcker har slukat mig, eller jag har slukat dom, hur det nu blir ;)

   Och gud ja, jag förstår, väntans tider alltså… Måste vara värre än att invänta julafton som barn!

 5. Mysigt det låter. Jag har saknat den nordiska hösten men är ganska nöjd nu när det äntligen börjar bli lite svalare i Houston. Det här med att läsa, det är ju så härligt när man är inne i det, men så lätt att komma av sig. Som att träna. Härligt när man har rutinen inne men skitjobbigt att börja om. Just nu är jag inne i alldeles för många tv-serier… Så det får bli mitt höstlöfte, att läsa en riktigt bra bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.