Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mitt första indiska plagg.

Tamdadam, jag har investerat i en sari!

20130904-094640.jpg

Hur i hela fridens namn ska jag kunna bära upp detta plagg tänker jag? Och dessutom tycka att det är bekvämt? Jag tänker mig att det kommer vara så mycket tyg i vägen och som ska hållas på plats överallt. Det ser sjukt smidigt ut på de indiska kvinnorna men jag tänker mig ändå att det kommer vara ett besvärligt plagg.

Att det skulle vara en “investering” var väl lite att ta i möjligen. Det var snarare en order “nästa vecka ska vi fira ‘Onam' och då ska alla bära sari! Se så – gå till City Silks och köp en, glöm inte blusen som ni måste gå till skräddaren för att få uppsydd”…

Så jag och min nya roomie/kollega tog oss till denna gigantiska butik med hur mycket tyger och saris som helst. Vi bad om “a traditional sari please, the cheapest one!” och så fick vi hur många olika färger som helst presenterade för oss. Jag valde en rosa. Jag har äntligen börjat erkänna för mig igen efter några års uppehåll att rosa faktiskt är min färg, nästan allt jag har råkar vara rosa…

20130904-094647.jpg

Sedan efter att ha irrat runt på indiska gator hittade vi skräddaren vi skulle till. Ett litet krypin med flera symaskiner och massor av tyger som väntade på att få sys. En söt dam som tog våra mått och lovade att ha det fixat tisdag nästa vecka, så vi får väl vara glada om de är klara ett par dagar senare när vi behöver dem, haha.

20130904-094655.jpg20130904-094702.jpg20130904-094708.jpg

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.