Jennifer sandström

Min mamma hjälper mig söka jobb – en serie utan slut.

Mor min är så söt ibland. Hon brukar engagera sig lite i mitt jobbsökande. Ni kanske minns när jag berättade om gången hon kritiserade min cv-bild? Det var dock ett missförstånd, ett roligt sådant. Idag skrev mamma och berättade att de fått en säng så jag kan sova hos dem när jag kommer till Göteborg under några dagar (sedan har jag planerat att flytta in i min brors lägenhet).

Och mamma passade även på att slänga in ett litet jobbsökar-tips:

(null)

Alltså ja, jag tycker det är skitbra att berätta för alla man känner, bekanta, människor man träffar etc. att man faktiskt SÖKER JOBB – man vet aldrig vilka möjligheter som kan dyka upp. Men tänk er oss svenskar, trappuppgången i ett lägenhetshus. Haha, jag kan liksom inte föreställa mig att jag ska approacha de här “tjejerna i min ålder” och ba, BY THE WAY – jag söker jobb, så om du har något tips. Hon ba, jaa visst – jobbar som sjuksyrra/ingenjör/busschaufför – men absolut, jag knackar på om jag hör något! …. :-)

Mamma har också föreslagit att jag ska åka till Norge och söka jobb för där “behöver man inte utbildning”. Som om jag inte alls hade läst tre år på högskola. Hehe. Sen brukar hon tjata på mig att jag ska signa upp (eller vad man nu gör) hos Arbetsförmedlingen. När vi pratade sist råkade jag skrika till henne “men man måste ju gå in hos de där jäkla FÖRSÄKRINGSKASSAN och jag är inte ens i Sverige!” I min värld är de lätt att blanda ihop de där förvaltningarna (kallas de så?)…. Till saken hör att jag aldrig varit och inte är arbetslös, och då får man inte vara med i de arbetslösas klubb – eller hur?

Nåväl. Gillar min mammas engagemang såklart. Längtar så tills jag får krama om henne, äta hennes mat, somna i hennes hem, träna tillsammans, shoppa och allt vad man nu gör när man bor i samma stad?! ♥

FÖLJ:

5 svar

  1. Många bra tips där! O gällande Arbetsförmedlingen; så himla korkat! Jag “var tvungen” att registrera mig där; annars kunde man inte få något ekonomiskt stöd… Dock kunde jag, eftersom jag kom direkt efter studierna, ändå inte tillgå detta, eftersom man måste jobba sammanhängande minst sex månader innan det är möjligt. Håller tummarna att det går bra för dig i Gbg!!

    1. Jag vet…. Jag vet inte heller hur det fungerar när man jobbat utomlands? En röra det där.
      Tack du <3

  2. Haha känner igen det där, min mamma är EXAKT likadan. Hon kan fortfarande skicka jobbannonser fast jag haft eget i tre år nu vilket väl borde vara något slags bevis på att det går runt. Spelar ingen roll hur många gånger jag säger att JAG VILL HA DET SÅ HÄR ;-)

    1. Haha så roligt, stackars mamma din som tänker “åh dottra mi har inget jobb, det här måste vi ordna”… ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.