Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Min hemliga jobb-dröm.

Har precis boardat Finnair-planet som ska lyfta mot Göteborg alldeles strax. Det känns inte som att det var så längesen sist, och det var det ju inte. Men samtidigt känns det som att det hunnit gå massor med tid. Har varit skönt att få vara i Helsingfors några veckor utan att resa – så nu känns det mer exalterande att få flyga igen och hälsa på “hemma”. 

 

Har blivit mer chill med att komma i tid till flygplatsen också. Helsingfors flygplats i Vantaa har alltid supersnabb säkerhetskontroll och jag flyger oftast utan bagage så finns ingen anledning att vara i för god tid liksom. Planet var desto några minuter sent idag så hann gå igenom taxfreen och spana på både alkohol och väskor. 

Hade jag haft mer väntetid hade jag satt mig ner med ett glas vin i en bar. Kanske det bästa som finns att få göra något sånt för sig själv – liksom en helig stund av egentid. 

Apropå flyg och så, jag har en hemlig dröm där jag drömmer om att ha ett jobb där jag får resa mycket. Inte för att uppleva länder, utan mer bara för att jag har den där romantiserade bilden av att få “resa med jobbet” som alla har innan det har tvingats göra det för mycket… Jag vill bli exakt så less! Jag vill flyga business class till destinationer runt om i Europa och världen. Ta taxi till och från flyget. Bo på fina hotell i nya städer. Möta upp någon avlägsen bekant som bor där för en drink en kväll om det hinns med. Känna mig exakt så ensam som man känner sig när man tvingas somna på ännu ett hotell när man egentligen bara vill vara hemma i sin egna säng.

Hur knäppt som helst, eller hur? Men det är en dröm jag har. Någon som kan relatera?

*Boarding completed* – dags att stänga av och njuta av luftutrymmet som är helt isolerat från internet och omvärlden, love it! Puss!

FÖLJ:

9 svar

 1. Vi flög business class för första gången i våra liv på bloggresan till Riga nyligen. Sååå galet! Vi är budgetresenärer och inte alls vana. Va? Får vi ta vad vi vill i loungen…? Mat? Whiskey? Heeelt ovana. Och vilken service på planet! Ajaj, hade säkert kunna vänja mig, haha ;)

 2. Har varit på mängder av jobbresor under de sex år jag arbetat. Vissa roligare än andra. En dagstrip till Danmark är inte någon hit tycker jag personligen, blir ofta 14 timmarsdagar och man är helt bomullig i huvudet hela dagen för man gått upp så tidigt, stressat till flyget, mötat hela dagen, kastar sig tillbaka till flyget och hinner knappt sova innan man landar igen. Föredrar resor med övernattningar. Och business, ja det är nice att åka. Första gångerna var det asnice men när man gjort det hundra gånger så är det fortfarande nice men mer nice för att det är bekvämt och inte wow upplevelsen.

  1. Jag förstår vad du menar! :) Helt klart ha en natt eller två – och visst blir man ju van vid allt tillslut.

 3. Jag är som du! Tänk att få resa och se nya platser samtidigt som man jobbar. Vilken lyx tänker jag! Kanske inte är det för de som gör det varje dag, men jag skulle absolut kunna tänka mig ett sånt liv ;) det där med att flyga 1a klass, jag blev en gång den där lycklig ensamresanden som de uppgraderar då planet är fullt. Från Seattle till Island. Enda gången jag kommit hem från USA och varit utvilad och mätt ;) man fick mat och dryck hela tiden och en egen säng!!! Mer sånt åt folket

 4. Jag är inne på pillas spår, jobbresor över dagen är helt värdelösa så sett. För min del innebär det att åka till Stockholm och ska jag vara i tid dit så är det 0630-planet som gäller. Det vill säga uppstigning 0500. Senast. Och så hem med 18-planet. Hemma vid halvåtta på kvällen, helt mos i huvudet. Däremot, flerdagarsgrejer är trevligare för då hinner jag ju få både vila och mer “vardagstempo” i resan.

  Min far reser mycket i jobbet, tre-fyra resor per halvår om två-tre veckor till Kina och Korea, business varje gång så klart för att få en dräglig resa. Jag vet inte riktigt om jag skulle vilja byta med honom så sett, inte i min nuvarande livssituation i alla fall.

  Med vänlig hälsning
  Aldrig flugit förstaklass (mer än SAS Plus några gånger för sex år sen) ;)

 5. Hehe, mitt ex jobbade ju i Helsingfors och blev åxå med tiden så avslappnad att han ofta fick springa till gaten och var sista person på planet. Vet dock inte om han var så avslappnad just då…

 6. Jag brukade älska att resa verkligen men pga att jag de senaste åren rest otroligt mycket så har jag lessnat. Hela tiden vara på till eller från en flygplats, sitta på ett plan själv, vara borta. Nä, så himla less. När man rest tillräckligt så blir man mätt på det. I alla fall när det är jobb och inte för att hänga en weekend med en vän liksom.

  Så jag förstår dig, för jag har dagdrömt om samma saker, men nuförtiden är jag tacksam för den tid jag får vara hemma :).

 7. Hej Jennifer !
  Kan du kontakta mig, har kanske jobbet till dig som du drömmer om.
  Vänliga hälsningar Eva Lööf – vi är båda med i gruppen Vi som älskar att resa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.