Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mer från Alperna.

Måste visa er fler bilder från underbara Lech! Om man vill vandra i Alperna bör man med fördel göra det i Österrike och jag skulle verkligen rekommendera att vandra i Lech.

På lördagseftermiddagen efter vår hurtiga tur på fjället tog vi även den andra liften upp till en topp. Kändes lite läskigt men häftigt att åka en sån skidlift man sitter i och dinglar med benen, på sommaren! Såhär vackert var det där uppe:Lech Österrikevandra i Lechbesök Lech ÖsterrikeOch när vi kom ner var även byn vacker med sin strömmande lilla flod.

På måndagen var det regnregn men det gick fint ändå. Tog en tur på låglandet. Mötte en dam som var från Berlin och kommit hit i fyrtio år + vintrarna. Helt galet. Hon var gammal men hurtig och en väldigt piffig dam med fina glasögon och läppstift trots regn och vandring… Så söt! Vandrar med paraply gör man i Alperna också – slipper man bli så blöt. Blev rätt få bilder från den turen, den var kort bara någon timma.

vandra i regn För efter det tog vi liften upp på berget och gick en liten bit till en restaurang..

vandra med paraplyHär har Lechs alla invånare skrivit sina namn på varsin sten.

fjällstugaRestaurangen låg högt upp på berget och utsikten hade nog varit fin om det inte vore för molnen. Där serverades vi alp-ost och alp-korv – sååå gott! Samt kaiserschmarren som är lite som ungspannkaka fast sötare (se matbild nr 2)..

mat i Österrikekaiserschmarrn Tyskland ÖsterrikeVår sista dag innan det blev dags att lämna pappsen och de vidunderliga bergen – besökte vi en hängbro högt ovanför marken. Samt ett vattenfall där det låg en liten restaurang som vi åt lunch på. Fint var det. Och kittlande läskigt att gå över bron.

vandra i Österrikefjällvandring Alpernahängbro

Senare kommer ett till inlägg från Lech, det finns nämligen en sista sak jag måste visa som var så fantastiskt med vårt Hotel Austria!

FÖLJ:

4 svar

    1. Ja jag älskar konceptet av en aktiv semester, där det aktiva inte innebär shopping eller fest ;) en kollega var så förvånad att vi åkt dit på sommaren – men det är rätt populärt att åka på vandringsresor. Ha det i åtanke. Även de svenska bergen är häftiga att vandra i ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.