Jennifer sandström

Mässan Eget Företag 2015.

Jag kom på att jag aldrig visade fler bilder från mässan som jag och min kollega Jasmin var på i härom veckan i Stockholm. Det var som sagt ute på Stockholmsmässan där vi var på plats under torsdagen och fredagen för att representera vårt företag Zervant som erbjuder ett fakturaprogram för alla egenföretagare där ute. Därför var just denna mässa passande för oss, exakt vår målgrupp.

Vi delade ut vår flyer + ett paket med bryggkaffe. Kaffet var både förvirrande men också en fantastisk idé! Bästa icebreakern – för vem kan tacka nej till kaffe??

Här är min finlandssvenska kollega Jasmin i vår monter. Vi delade monter med en tidning och några andra företag – det var också en väldigt trevlig idé. Alltid någon att prata med och nätverka. Det är Jasmin som tidigare haft hand om den svenska marknaden innan jag började.

Det underlättar förresten att vara på mässa (eller överlag “sälja” något) med någon som är utåtriktad, har humor och gillar att skratta. Något som jag skulle säga passar in på min kollega! Vi hade jättekul i Stockholm. På torsdagskvällen gick vi ut och åt middag med en annan finlandssvensk tjej och provade på kanske Stockholms bästa tapas, mer om det senare i ett eget inlägg.

Något som jag personligen tyckte var inspirerande med mässan Eget Företag var såklart att det var tusentals människor med massor av olika affärsidéer som de brinner för och antingen funderade på att dra igång eller redan hade kört igång med. Entreprenörskap är inspirerande!
eget företag 2015

En annan del av mässan som kanske är lite jobbig, är att alla vill sälja just sin produkt eller tjänst. Det var många som kom och var intresserade men i slutändan gick över till: ni kanske behöver…? Sen som en kille sa, alla är så trevliga på mässor så man vet inte om de är äkta eller om de verkligen är intresserade.

Och sen de här männen som ska “lilla gumma” en. Det var faktiskt inte alls många sådana men i alla fall en och herregud vad jag inte klarar av det. Då får man dra något kort i stil med “nej det är klart du inte hänger med i xxx med tanke på din ålder”.

Sen var vi förresten med i ett hörn på blogghörnan tillsammans med Business Bloggers – som utbildar i hur du bloggar i ditt företag. Vi är väldigt aktiva bloggare i företaget – något som jag tycker är jättekul, men något som också är väldigt värdefullt för existerande såväl som potentiella kunder! Det är bra på så många sätt att jag förstår att Business Bloggers är ett bra initiativ!

Hoppas ni tycker det är spännande och intressant att få en inblick i vad jag gör om dagarna!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.