Jennifer sandström

Man lär av sina misstag.

Ni vet när man gör någonting som blir så himla fel? Världens misstag har man plötsligt begått och man kunde inte ångra sig mer. Den känslan ja, så känner jag just nu.

Jag försökte nämligen just laga mat.

Katastrofalt. Jag börjar liksom förstå varför människor lagar mat, ordentligt, från grunden. Senaste tiden har jag levt på mackor till middag, knäckebröd som är nästan som luft – hur goda som helst! Har inte tröttnat eller så. Men när jag var i mataffären såg jag en burk, ja en jävla burk från vad det där välkända märket nu heter, med köttfärssås. ÅH VAD GOTT! Köttfärssås och spaghetti! Mmmm. Det är bara det, om man har ätit sådan typ av köttfärssås tidigare, så vet man att det inte smakar som köttfärssås. Men det visste ju inte jag.

Jag har alltså mitt första försök till matlagning på länge, köpt färdig köttfärssås som man värmer i micron och kokat spaghetti. Och det hela gick inte alls smidigt och var världens procedur. Först fick jag diska grytan för att koka pasta. Då det inte finns varmvatten kokade jag vatten för att diska. Samtidigt kokade jag upp vatten i förväg i en mindre panna. När pastan väl var på kokning så värmde jag “köttfärssåsen” i micron – och trots megalåg värme exploderade alltihop så micron blev, ja ni kan ju tänka er. Oh god. Nej finns inget lock här till micron heller. Sedan hittade jag inget durkslag. “Köttfärssåsen” blev inte varm, spaghettin vattnig och allting smakade ingenting. Försökte salta och peppra lite men det var lönlöst.

Soppan på burk jag köpte för någon vecka sedan smakade också väldigt menlöst. Nu börjar den här fröken inse att man inte kan komma undan det här med matlagning om man vill ha något som smakar bra.

Men det är bara det, nu vill jag aldrig mer laga mat. Eller ja, “laga mat”. Inte ens försöka. JAG GER UPP.

FÖLJ:

2 svar

  1. Lite jobbigt att inte ha varmvatten iofs… Men det är ju gott med lagad mat! Kanske bjuda hem någon på middag? För matlagningsmotivationens skull menar jag ;)

    1. Oj det vore att sätta ribban för mig själv högt, haha! Tror problemet är att köket är halvbra, lite smutsigt, inget varmvatten, litet, inga matlådor, osv.. :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.