Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

livet på hostel och galen/drogad rumskompis

Tänkte jag skulle visa ett par bilder från base-hostel där jag bor nu. Tydligen har det blivit utsett till bästa hostlets i Australien något år. Och det är bättre än de flesta jag bott på, jag har bott på en hel del väldigt crappy…

Anyway, första bilden: köket. Som ofta är ganska fullt. Har inte lagat mycket mat under dessa veckor faktiskt. Ni vet, halvrent porslin, urusla stekpannor och grytor osv. Inte särskilt matlagnings-motiverande… Jag beundrar människorna som reser i flera månader och står ut med dessa kök under tiden. Jag stod visserligen ut med köket i Auckland som inte heller var i topskick…

20121216-200932.jpg

Och detta är den sortens sängar jag bott i de fem senaste veckorna. Base har faktiskt hotellfeeling på sina lakan, men de har inga andra hostel haft. Lycklig blir man när man får bottensängen också!!
20121216-200942.jpg

Och nu när jag bor på samma ställe i fem nätter så har jag faktiskt besvärat mig med att laga mat. Eller ja, att koka ris. Med en burk tonfisk i majonnäs och med majs – bästa lösningen! Vet ni om det finns hemma? Tonfisk med olika innehåll/smaker? Inte så vackert på bild och inte superdelikat, men snabbt, enkelt och billigt!
20121216-201004.jpg

Man träffar många goa människor också, en del arroganta/ouppfostrade tyskar och ibland lite märkliga typer….

I morse hade jag nog hitills värsta hostel-väckningen. Klockan åtta på morgonen: en kille i mitt rum skriker fuck säkert tjugo gånger och en hel del andra ful ord. Hoppar ner från sin säng, står och gör någonting med sin sak mellan benen(!!) går in på toan ett tag, spottar massor under tiden, kommer ut och börjar slita i rullgardinen och jag liksom “are u alright?!” Han svarar med ögon som går åt olika håll att ja det är bra innan han tillsist lyckas få ned hela rullgardinen. Som han sedan börjar peta på sin kompis med, som för övrigt inte vaknat av hans tidigare väsen medan vi andra i rummet bara stirrar på denna utomjording. Sedan kryper han ner bredvid sin kompis (denna snubbe sov även med skorna på) samtidigt som han gör lite konstig “burr” ljud… Och blir äntligen tyst och somnar. Alltså kan ni ana hur rädd jag var?! Vad fan var det för fel på killen? VILKEN drog hade han tagit?! Haha vad ska jag säga när jag kommer tillbaka till mitt rum i eftermiddag??

Och när jag kommer ner till köket så hittar jag inte min påse med mat i kylen… Så tillslut hittar jag den på bordet, och maten var kall, så vem hade tagit ut den och varför? Mycket märklig morgon denna morgon…

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.