Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Lite låg

Hej, hur mår ni denna valborgsmässoafton?

Jag har varit lite upp och ner de senaste dagarna. Eller snarare mer ner än upp. Det har känts tyngre än de tidigare veckorna, kanske för att jag haft så mycket jobb att jag inte riktigt hunnit fokusera på trevliga saker? Inte läst så mycket, inte tränat så mycket, promenerat mindre än vanligt osv. Dippar typ klockan tre varje eftermiddag.

Tänker att det är väldigt okej osv. men tänker också att jag har alla förutsättningar att styra upp det här till en betydligt mer njutbar vardag.

Tror också VERKLIGEN på att styra upp någon sorts socialt umgänge. Ser folk som umgås och träffas inomhus och tänker att jag har varken familj eller syskon här – jag kan väl få välja en vän att hänga med?

Träffade i alla fall två vänner för en utedejt för ett tag sedan. Och tänker att vi (JAG!) behöver mer sånt. Tog också en cykeltur med Jas och fick upptäcka nya hoods påväg mot Grankulla.

Har också bestämt mig för att hänga med Kugge inomhus. Haha vilket spännande beslut va? Det är ingen lag om att man inte får träffa vänner, men rekommendationen har varit “inga nya kontakter”. Men alla tolkar rekommendationerna lite hur de vill och jag tycker det är sjukt intressant att se hur folk resonerar och försvarar sina val inte bara för andra utan också för sig själva. Elaine menade till exempel att de kramas/sitter nära varandra (även om det är utomhus) för att: “Ja många av oss har redan haft Corona, sen kör vi handsprit. Håller andan när vi kramas osv.”

Och trots att det inte varit rekommenderat att åka till sommarstugan gör massor av folk det med argumentet “bättre jag är här ute i det folktomma än trängs där hemma med massor av människor”.

Det har kanske aldrig känts så svårt att försöka vara människa och göra rätt?

Men apropå något annat så har jag fått bli lite mer involverad i matlagningen och inköpen här hemma. Haha, har verkligen inga matlagarambitioner men ibland kan jag önska att jag hade det? Det känns nästan som en basic sak i livet, att kunna laga mat. Var sak har sin tid, det kanske kommer en dag.

Slängde också ihop rullar med gravad lax och pepparrotskräm. Det kan ju inte räknas som matlagning men de blev väldigt goda. Mjukt tunnbröd verkar dock inte alls vara en utbredd sak i Finland? Som tur är har Fazer nyligen släppt en street food-serie med en variant som de kallar “wrap”, exakt som de mjuka tunnbröden hemma i Sverige! Och apropå det, vilken fantastisk respons på inlägget om skillnader mellan Sverige och Finland. Tack för alla kommentarer!

I morgon ska vi ha en minpicknick med två vänner i alla fall. Picknick är ju standard för en finsk valborg, men lite annat koncept i år. Egentligen är picknick-traditionen otroligt märklig eftersom det ofta är ganska kallt och blåsigt och folk har festat dagen innan. Men uppskattar ändå finländarnas valborgs-entusiasm.

Nästa vecka tänker jag blir en bättre vecka.

Ha en fin valborg <3

FÖLJ:

19 svar

 1. Ja herregud så svårt det är att vara människa just nu..

  Vi åker till ena sommarstugan (1 timme bort) men inte till den andra (4 timmar bort). Jag umgås inte med några vänner inomhus, men träffar ett par utomhus på promenader och träning. Jag tränar utepass på mitt gym och tar i samma redskap som andra, men tvättar händerna (och hela mig) direkt efter. Jag går och handlar och försöker hålla avstånd. Jag är inne på kontoret nån gång då och då och träffar kollegor på så mycket avstånd som går. Jag håller kurs och försöker hålla avstånd till deltagarna. Vi är såklart utomhus.

  Har inte kramat nån annan än min pojkvän (som jag nu nästan kallar sambo, vi är ju alltid på samma ställe även om vi har två ställen..) på evigheter, men jag är ingen kramare i vanliga fall heller så det känns rätt normalt för mig.

  1. Precis… kul att höra hur du gör iaf. Och vad fint att ni kan vara mest på samma ställe nu. Jag borde antagligen kalla min kille för sambo 😂

   Jag är sån som ibland kramar folk och ba ”shit shit shit det kanske inte var kramläge”. Men tror det kommer bli betydligt mindre sånt när det här är över. Kan nog ta tid innan man börjar kramas öht tagit igen 😲

 2. En sak jag inte förstår är varför man inte skulle få åka till sommarstugan om man inte träffar andra människor. Man sätter sig i bilen i stan och kör iväg en timme eller två, stannar vid sommarstugan, två eller några dagar och återvänder hem igen utan tankning. Naturligtvis har man handlat med sig det man behöver. Man träffar inte en kotte, förutom gran- och tallkottar möjligtvis. Tvärtom tycker jag det vore idealet, man kommer bort från stan och orkar sedan bättre att hålla alla bud och rekommendationer.

  Jag har inget emot att följa regler som verkar vettiga men denna rekommendation förstår jag mig inte på.
  Ibland känns det som om kuren mot coronan är att folk skall ha så tråkigt och ledsamt som möjligt. Ju beskare medicin, desto bättre.

  1. Jag har också svårt att följa regler som man inte riktigt kan förstå eller tycker är rimliga ;) Men jag tänker att det finns något potentiellt problem i att alla skulle sätta sig och köra ut till sommarstugorna? Eller att det främst egentligen gäller personer som är i riskgrupp och om de plötsligt skulle insjukna så är det mer problematiskt?

   De kanske måste ha ordentligare argument för sina rekommendationer för att de ska funka…

   Haha ja faktiskt, ju beskare desto bättre..

 3. Nej du, inte lätt att göra rätt… känns som att folk börjar tröttna rejält här i Sverige nu, och då har vi ändå varit väldigt “fria” i jämförelse med andra. Ha en fin helg!

  1. Det känns hoppfullt att samhällen börjar öppna smått igen på sina håll <3

 4. Inte är det lätt att göra rätt alltid. Jag tycker själv att så länge man inte samlas med sjukt mycket folk och håller lite avstånd till de man ser så är det kanske helt okej.

  Själv träffar jag bara en person plus de jag jobbar med. Och dagisbarnen såklart.

  1. Jaa, förstår. Vi kommer väl snart också behöva börja leva lite mer normalt, vi som kan :)

 5. Blir provocerad av sådana när kontakter, då upplever jag inte att man bryr sig om medmänniskor man kan smitta ner.

  Jag undviker förutom två familjemedlemmsr att träffa andra. Dock lite knepigt för jag träffar hundratals elever i veckan… Inte självvalt dock (äcen om jag tycker skolan SKA vara öppen).

  Min skola skrev i veckan brev till föräldrar att man måste ta avstånd, dvs inte göra som elaine sa.

 6. Vad kul att du cyklat mot Grankulla hållet – det är den stad jag växte upp i och gick i skola innan jag flyttade till Åbo för att studera och sedan bosätta mig i för typ evigt… :-)

  1. Åh. Det är en så lustig liten stad som är placerad mitt i en annan stad. Men finns många fina villor där ute… :) Hade du kunnat tänka dig att lämna Åbo?

   1. Jo, har alltid gillat det där att det är en liten stad i en annan stad. Men ville nog inte bo kvar där efter gymnasiet utan vill bort och ut. Åbo tyckte jag om så fort jag satte ner min fot på järnvägsstation en regnig maj dag 1985 :-D Men nej hade nog tänkt att det skulle vara en transitstation för mig, för jag skulle ju ut i världen och blir diplomat eller jobba på FN… så gick då det inte helt, men kanske lika bra ändå.

 7. Håller med om att det är svårt att vet vad och hur som är rätt. Tänker att alla får försöka tänka efter ordentligt och handla efter det. Som du vet träffar jag ingen förutom min närmsta familj. Eftersom 50% av min familj inkl. jag själv är i riskgrupp umgås vi inte med någon annan + att ingen går till kontor utan alla stannar hemma. Därför har vi resonerat att vi kan åka ut till landet som är 1 timme hemifrån eftersom chansen att någon av oss skulle ha Corona är minimal eftersom vi inte träffat någon sedan 10 mars. Hade stugan varit längre bort hade vi nog inte åkt. Haha så sjukt nu när man tänker efter hur extremt länge sedan man liksom träffat folk inomhus? Snart inne på 2 månader ju. Så galet haha.

  Tycker dock det är OK att träffas utomhus om man håller 2 meter ifrån varandra hela tiden. Men då gäller de att verkligen göra det också. :)

  Saknar livet och att få kramas samt att få träffa dig!! <3

  1. Jaa, tiden går och vi tar oss igenom detta även om det är kämpigt. <3 Tur att du haft din familj genom detta och ett landställe att åka ut till.

   Hoppas vi kan ses på en utedejt snart <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.