Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Kvällssol & Beerger

Som från ingenstans dök en höstig och kyliga känsla upp här i Helsingfors. Jag kikade i väderappen innan jag gick ut och möttes av 12 grader och ett feels like 10. Så jag tog på mina fingervantar och det visade sig vara rätt bra på cykeln. Byebye bara ben och ingen jacka.

Men augusti har ändå varit en fin månad, så kanske det är dags nu. Jag har ju inte haft så mycket semesterfeeling den här sommaren, men ändå tagit till vara på fina sommarstunder, tycker jag. Till exempel den här kvällen, när Ts tyska kompis var i stan med sin tjej och vi tog med dem till det nyöppnade Beerger.

Beerger i Helsingfors


Det här är alltså ett helt nyöppnat ställe för i år, som har en av Helsingfors kanske bästa uteserveringar för kvällssolhäng. Jag hade inte varit hit (är det min norrländska som lyser igenom, heter det här kanske?) tidigare men det visade sig vara ett perfekt ställe för lite mat, en öl eller en drink och samtidigt visa våra utländska vänner ett trevligt hörn av Helsingfors.

Det kändes också som att det var här alla coola kids hängde. Jag skulle inte säga att jag tillhör just den skaran främst, men vi var välkomna ändå, pjuh.

Dessutom ligger Beerger rätt charmigt vid vattnet/en kaj.

Ni vet när det är sådär varmt i kvällssolen på sensommaren, den känslan. 

Här serverar de då alltså uteslutande burgare, en ganska begränsad meny (skönt, så jobbigt när det finns hur många alternativ som helst ju). Med klassiskt goda fries. Både jag och T testade deras veggie burger som var gjord på kikärtor och supergod!

Ölen de serverar var bland annat Protect Our Winters. Det kändes ju också väldigt bra och trendigt och sådär. Men jag drack en ginger bee, because why not? Det var ju typ onsdag. Den bestod av följande: Jack Daniels Honey, Ginger Beer och Lime. Rekommenderar den lika mycket som veggie-burgaren.

Och ungefär så kan en sommarkväll spenderas i Helsingfors. Vi fortsatte med en liten promenad runt i Rödbergen och Eira (hippa och tjusiga områden i stan) och berättade allt vi kunde (främst T som kan saker om Helsingfors) och hann om staden för våra gäster.

FÖLJ:

12 svar

 1. Hej Jennifer!
  Jag är också från Gällivare och bor i vanda. Jag brukar också råka säga hit i stället för här… men de e nog inte från Norrland utan finlandsvenska. Finlandsvenskan smyger sig på sakta men säkert😂

  1. Hej Sara! Men vad kul! När flyttade du från Gällivare? Och alltså, finlandssvenska??? Haha jag var tvungen att kolla med mina vänner hemma i Sverige nu och de påstår att det är exakt detta jag brukar säga när de brukar fnissa och säga att jag är sådär norrländsk igen – så jag har sagt så innan jag flyttade till Finland, men kanske är det finskan som finns i mitt blod? ;) (Min mormor är finsk…) Jag har dock säkert börjat ta efter på ett och annat finlandssvenskt uttryck eller “meningsuppbyggnad”… Hehe.

   1. Jag flyttade 2009 från Gällivare men 2010 till Finland.
    Mina vänner i Gällivare säger inte hit men kanske några säger så :)

      1. Åh… *lätt avis* Har du lärt dig sedan du flyttade till Finland alltså? Önska mig lycka till inför hösten ;)

       1. Ja, jag lärde mig när jag flyttade hit. Jag gick finskakurs samtidigt som jag var tvungen att använda mig av allt jag kunde varje dag. Var inte lätt men ingenting e omöjligt;) önskar dig verkligen lycka till! Du klarar det helt säkert!:)

 2. Reagerade också på att “hit” skulle var något från Norrland? Underbart om du börjar få finlandssvenska i ditt ordförråd. :-) <3

 3. Först reagerade jag inte på “hit” inte skulle vara norrländska men efter ovanstående kommentarer och test av vår dialektala version “hiid” upptäckte jag att jag också använder ordet så. Eller, gör inte alla det? ;-)

  Annars tack för tipset om att köra upp på Dundret när jag kommer till Gällivare. Det borde jag nog hinna med och kanske också en liten vandring upp till Stora toppen. Är det där Toppstugan ligger? – När man tittar på lantmäteriets karta över Gällivare och trakten där omkring är det knappt man tror man är i Sverige med tanke på alla härliga namn som finns på kartan.

  1. Hmm, nu när jag kollade med mina svenska vänner så har jag i alla fall sagt så innan jag flyttade hit… Hehe. Kanske är det något som existerar på sina håll både i norrländskan och finlandssvenskan ;)

   Ja precis, Toppstugan finns där uppe. Den brukar ha öppet på söndagar/röda dagar. Sen finns det en stuga där de säljer våfflor ibland också på sommaren, och som är café för slalomåkarna på vintern, men kan hända att de hunnit stänga för säsongen redan.. Och det har du himla rätt i nu när du säger det angående namnen, kul, inte tänkt på det tidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.