Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Kantareller, zoo & trädtoppsäventyr.

September har varit en hitills bra månad med lite höstiga och väldigt fina helger. Vädret har varit soligt och superhöstigt men man kan se att träden börjar skifta färg och kvällarna känns lite svala. Finländarna fortsätter gå barbent men jag sneglar på dem och tänker sådär varmt är det faktiskt inte.

Förra helgen så var vi ju ute hos Ts föräldrar och tanken var att plocka lite svamp. Det blev inte bara lite utan vi kom tillbaka med cirka 15 liter trattkantareller. En underskattad kantarellsort! Vi lagade flammkuchen (pizza-liknande) med kantareller, risotto med kantareller, kantarellsoppa och frös in ett gäng.

plocka kantareller

Svampplockning måste vara en av de absolut bästa höstaktiviteterna, eller hur? Hade varit kul att plocka lite riktiga kantareller och Karl Johan också.

Vidare till denna helg. I fredagskväll tog vi färjan ut till Korkeasaari där Helsingfors zoo ligger. De hade nämligen en temakväll med fokus på kattdjur och hade anordnat en kattnatt på zoo! De hade öppet till 24 och fokus var alltså på olika tigrar, lejon, vildkatter och andra kattdjur. Gud så mäktiga de är tigrarna och lejonen! Jag tycker det är så fascinerande att bara stå och beundra de stora djuren. Zoo:et jobbar mycket för att rädda olika arter som är utrotningshotade, det känns bra att stötta deras arbete!

korkeasaari zoo

Nere till höger kan ni ana den mäktiga tigern. Vägg i vägg hade en tigermamma och tigerungarna en egen bur. Zoo:et var också upplyst med massor av ljus, marschaller och lyktor. 

Och igår besökte vi Huippu! Det betyder topp på finska och är ett ställe där man kan göra ett såkallat “trädtoppsäventyr“. Så extremt roligt! Man klättrar upp flera flera meter ovanför marken och tar sig igenom olika banor, åker på linor och känner sig som en apa! Åh, jag älskade det! Skulle helt klart kunna göra det igen. En bra utmaning för den höjdrädda ;) Själv glömde jag bort att jag befann mig så långt ovanför marken – det är det coola, att man kan vara där uppe och känna sig trygg eftersom man har en säkerhetslina fastspänd hela tiden.

Huippu treetop

Vi avslutade lördagen med middag här hos oss med Ts vänner, 3 rätters där huvudrätten var falafel i pita-bröd made by min alldeles egna kock här hemma. Sen satt vi och pratade och drack vin tills klockan blev nästan 2. Jag är lika tacksam varje gång majoriteten av samtalen sker på engelska, sånt där en annan tar för givet i sitt hemland (att man förstår språket) blir plötsligt en stor grej när man bor i ett annat land.

Och nu ska vi fortsätta denna helg och söndag med 1-års kalas!

FÖLJ:

2 svar

    1. Gjorde inte alla banor, tex till Tarzan var det sån kö så orkade inte vänta. Sen gjorde jag den röda men inte svarta banan – så måste tillbaka och göra även den svarta ;) Gjorde du alla??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.