Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

jaha, otrohet igen då

Minns ni det här inlägget i min tidigare blogg? Om otrohet, lögner och vad jag tyckte om det, att jag kan förstå att människor gör misstag – vi är inte mer än människor, men vi måste kunna stå för våra handlingar. Att ärlighet är det mest värdefulla vi har.

Det finns lite delade meningar om det här. Men ni kan hålla med mig om att man bör vara överens med sin partner, över vilka regler som gäller. Skulle du bli sårad/irriterad om du såg att hen smsade med någon annan lite flirtigt, ja då kanske du inte ska göra det själv även om det inte är en stor grej och bara lite roligt. Så länge man lever sitt förhållande på lika villkor och följer dem, ja då är oddsen goda att det kommer fungera!

En kommentar jag fick på inlägget var denna från “En av dom otrogna”

“Otrohet kanske är underskattat? Det är tråkigt som fan men jag själv gissar att majoriteten är eller har varit otrogen. Sex är någonting underbart och ibland ska det vara spännande, när reptilhjärnan tar över så är det i mångas fall kört. Finns igentligen det perfekta förhållandet som på film? Det är ju bara att konstatera att den som har en partner aldrig kan vara den enda för just sin kille / tjej när det gäller sexlust. Det kanske är bäst vara mer liberal till otrohet och se sex som mindre allvarligt.”

En annan frågade vad otrohet var och ja, vart går gränsen för otrohet egentligen? Wikipedia definierar det såhär: Otrohet avser sexuella handlingar som bryter mot moraliska krav på sexuell partnerexklusivitet i fasta förhållanden. Jag lägger egentligen inte vikten vid just otrohet utan snarare vid ÄRLIGHET. Det spelar ingen roll om det är sex, ett sms eller vad-fan-det-kan-tänkas-vara utan det handlar om vad du säger till din partner och om du ljuger/undanhåller sanningen för att inte såra denne. Det är DÄR jag tycker det blir fel.

I mina öron låter det fucked up att ha ett förhållande där du kan flirta med andra tjejer eller killar i hemlighet inför din pojk- eller flickvän. Okej, fine, om det vore så att ni accepterar det här hos varandra – men i de flesta fallen så blir personen i fråga sårad när det väl uppdagas vad som försigått, om det någonisn gör det vill säga.

Och angående kommentaren ovan… Ett förhållande behöver inte vara perfekt som på film, men snälla gå inte runt och ligg med vem som helst bara för att du behöver lite spänning i livet, om din partner skulle bli sårad ifall hen fick reda på det – känns det verkligen rätt för dig då? Kan du gå bakom ryggen på någon du älskar bara för att du behöver lite extra krydda i tillvaron? Jag förstår om det är skitkul och spännande och så vidare, men om du älskar din partner, om hon eller han älskar och litar på dig, så snälla gör inte så mot någon utan dennes vetskap/accepterande. Välj att se mer liberalt på sex och att det inte är så allvarligt om det är så NI tycker, men var då överens om det! För visst jag är singel och jag kan ligga med nya killar varje dag om jag så önskar, men när jag väl blir kär och om jag gifter mig; då kommer jag inte se någon anledning till att ha andra sexpartners. Men det är trots allt bara min syn på saken och vi är ju alla olika, så hitta någon som du passar med och som delar din moral! :)

FÖLJ:

4 svar

 1. Jag håller med dig helt och hållet.
  Är inte sexlivet bra? P R A T A!!!!!!!!!!!! (värt flera utropstecken)
  Testa på nya grejer, ja inte vet jag. Känns som ett ganska omoget beteende att påstå sånt där, faktiskt. Det säger jag inte för att jag inte håller med utan för att jag tycker det är ett omoget påstående. Det är omoget att inte förstå att andra har känslor.
  Förhållande kan vara som på film stundtals om man gör det till det, men alla par har väl svackor också. En del av livet. Är man inte beredd att reda ut det så kanske man ska växa upp och vänta med förhållande ^^

 2. Jag håller med dig fullständigt.
  Är man i ett förhållande så är man, that´s it! Vill man ha andra, vill man ha spänning så bör man först göra slut eller fundera på om man verkligen har de rätta känslorna för sin partner.
  Alla har ju inte alltid lika mycket sexlust liksom. Som när jag mår dåligt vill jag inte ha något alls – men jag vill inte vara orolig att min kille ska leta andra att ligga med då. Sånt får man ju acceptera att såna stunder kommer. Sen är inte sex allt, visst det är skönt och så men ett förhållande är såå mycket mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.