Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Inspiration overflow.

Ibland bubblar inspiration över inom mig. Ungefär så var det igår. Jag har massvis av idéer jag vill göra och det enda problemet är egentligen att inte tiden räcker till. Jag skrev ner allt på en lista och tänkte perfekt att ha när jag har tråkigt – bara att välja och vraka bland aktiviteter eller projekt som jag vill göra. När jag blir inspirerad blir jag också väldigt positiv och mentalt stark – de går väldigt mycket hand i hand och så är det kanske för alla? Och plötsligt går allting i den lilla vardagen i en positiv spiral uppåt. Jag känner inte alltid så, men när det händer är det bäst att ta tillvara på.

Jag var så pass uppåt när jag susade fram på cykeln hem från jobbet igår eftermiddag att int ens mörkret gjorde mig deprimerad. Eftersom det numera blir mörkt redan vid 16. Istället räknade jag snabbt ut att, nu är det vinter, så om 3 månader är de så gott som påväg mot vår igen. 3 månader känns väldigt lite i sammanhanget. Och har ni tänkt på att om cirka en månad vänder det och börjar bli ljusare igen? Det är en tanke som jag vill omfamna i dessa tider, låt oss komma ihåg vintersolståndet 2015 som inträffar 22 december – från då blir det bara ljusare och lättare!

Det här med att det är vinter, mörkt och kallt är ju inte enbart en tid av depression. Jag tänker på julen. Julen som redan börjat ta plats cirka överallt. Julens fantastiska mys, som sträcker sig 2-3 månader. Vi behöver den och jag tycker vi kan fokusera enbart på den. Fokusera på julbak, mysig julklappar (ingen jävla julklappsstress), kärlek/vänner/familj, hundratals värmeljus och doftljus, adventskalendrar och julpynt. Låter inte det bra?

Jag känner mig liksom löjligt peppad på den här vintern. Vill köpa en mysig jacka – har en dunjacka men det är ju alldeles för varmt på de här breddgraderna? Och ett par skor och en mössa. Så är jag hemma i vinter.

Det kan också vara för att jag, fortfarande, är van vid att landskapet runtom mig vid den här tiden redan är snötäckt och graderna kryper nedåt för var dag som går. Vintern i Lappland må vara upplyst av den gnistrande snön, men oh lord den är deprimerande – för den tar aldrig slut! Visst blir det ljusare där uppe också, och i snabbare takt än här – men kylan och snön ligger kvar.

Okej så vilka vill bara dra täcket över huvudet och kan inte alls relatera till mina känslor? Och vilka nickar instämmande till min översvämmande positivitet?

FÖLJ:

10 svar

 1. Jag håller med dig, älskar vintern! Jag är nog ovanlig men gillar vintern mkt mer än sommaren. Framförallt snö…att få gå runt i snön med lite varmchoklad oooh.

  1. Nu undrar jag ju – var bor du??? Gå runt i snön med varmchoklad – låter som någon typ av skoterutflykt ;)

 2. Jag är ändå lite positiv idag! Nä, har också haft en bra dag även om hösten är tuff.

  Har så svårt ibland att typ hantera min kreativitet, för det som är grejen är att kreativitet händer när livet händer. Har tänkt ibland att om jag bara bloggar och inget annat kommer jag skriva jämt. Men tror det typ skulle bli mindre för i livet händer det inte lika mkt. Är som en balansgång. Så nu låter jag bara det hända, när det händer (eller försöka iaf).

  Kul med positiv spiral iaf! *woop woop*

  ps. Ja det sög att få sparken men fick en bättre värdfamilj och fick bo utanför NYC istället, så, fick typ en bättre deal av att bränna hål i en säng. Rekommendera dock inte som en lösning. Hehe ds.

  Pusshej!

  1. Jaa, är inte helt enkelt. Ibland är jag för trött för att vara kreativ, trots att jag vill – kan man också få lite ångest av.
   Pusskram!

 3. Men exakt! Har tänkt på att mörkret snart vänder och riktigt njuter av att tända ljus och bara mysa. Snart får man börja julmysa på riktigt!

 4. Jag har inte ännu drabbats av min vanliga novermbertrötthet, tror det beror på att oktober var så fantastiskt fin och att det hittills varit helt okej även i november, har inte regnat varenda dag lixom… Men jag längtar till mars.

 5. Din positivitet smittade av sig när jag läste inlägget. Insåg precis hur mysigt det var att gå hem i mörkret med bästa vännen i hörlurarna. Jag gillar som du vet inte kyla men ser fram emot att få snöra på mig mina vinterskor och ta på mig mössan. Längtar nåt vansinnigt efter en vit vinter med mycket snö, och kanske -12 grader :) det räcker!

  Tack för att du delar med Dig, jag blir så glad! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.