Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Inred balkongen med tavlor?

Reklamsamarbete med Mapiful // I slutet av inlägget finns en rabattkod till Mapiful som ger dig 10%

Gör folk inte annat än tar hand om sina hem? Så känner jag ibland. När jag har en stabil ekonomi kommer jag ta in städhjälp. Eller försöka lobba för det. Min kille (som lagar mat medan jag städar, typ) är inte helt övertygad. Men jag tycker inte det är särskilt kul alls (att städa, eller laga mat, eller ta hand om växter…), och jag tycker tjänster är bland det bästa vi kan “handla”. Tänker att det är bra för miljön och skapar arbetstillfällen.

Anyway.

Inredning är en annan grej som känts lite som ett evighetsprojekt sen vi flyttade till ny lägenhet i december. Och att inreda balkongen (har jag inte tjatat om detta?!) är något vi blev påminda om när det plötsligt blev sommar. Det visade sig vara ett projekt i tre steg.

Steg 1: städa/töm balkongen på lite skrot vi lyckats samla på oss.
Steg 2: olja in trallen.
Steg 3: inred!

Och kolla nu vad vi lyckats inhandla!

Tada! Basic balkongmöbler från IKEA. Modellen äpplarö. Bordet går dessutom att fälla upp och göra längre. Den uppmärksamme ser även en lustig skugga som syns i tavlan, hehe.

Här har jag suttit ute och jobbat några morgnar och vi har ätit ett par middagar här redan. Eftersom vi inte har morgonsol kan man sitta med dator här på morgonen och när den varma eftermiddagssolen lagt sig passar det utmärkt för kvällshäng. Apropå kvällshäng så vill vi också införskaffa någon typ av soffa, och några fler bra stolar. Men vi började såhär.

Piffa till balkongen? 

Alltså att pynta balkongen med en tavla eller flera – varför inte?

När jag kikade runt på olika kartor så slog det mig att det skulle vara perfekt att hänga upp en tavla på balkongen. Vår balkong är inglasad och ganska skyddad, så här står den ganska tryggt. Men jag funderar på om vi borde hänga upp den på den vita betongväggen till höger i översta bilden? Och ha en soffa under. Det kunde bli fint.

Vi valde förresten att inte skriva något på vår Mapiful-tavla. Kan ni se vilken stad det är?

Alla som bor här eller i landet ser garanterat vilken stad det är. Det är ju Helsingfors, såklart! Våra andra alternativ vore en svensk stad eller München (där vi träffades). Men Helsingfors är så vackert med havet och passar bra med de färgerna jag valde.

Det går att anpassa sin karta hos Mapiful på alla möjliga sätt och gå utanför ramarna (hehe) för den klassiska modellen som vi är vana att se. Här kan du se mer inspiration.

Det återstår förstås att se hur bra en tavla trivs på en balkong egentligen. Vad tror ni?

Som ni ser är en Helsingfors en stad med mycket vatten och många öar.

Nu är jag i Gällivare, som är svinkallt, och längtar faktiskt lite hem till balkonghäng här. Mumin har dessutom precis planterat tomater på balkongen!!

Om du vill beställa en karta från Mapiful, kanske till balkongen, använd rabattkoden foreverabroad som ger dig 10% rabatt. Rabattkoden är giltig hos Mapiful tillsvidare. 

Gå in och beställ här!

Hur ser din balkong ut? Och vad använder du den mest till?

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.