Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur mycket tandkräm använder du?

Tv:n var på och det var Yle Fem som rullade, den finlandssvenska kanalen. Plötsligt dök Reidar Wasenius upp i rutan. Ni vet han som fascinerade mig för ett par veckor sedan med sin kunskap om hjärnan, våra mönster och om hur man kan väcka tankarna till liv för att bli mer kreativ. Jag nämnde i det inlägget att han pratade om konspirationsteorin om tandkräm och jag hängde inte helt med på vad han menade, då.

Programmet handlade om manipulation och det var även det som Reidar snackade om. Den här gången utvecklade han sitt resonemang om tandkrämen och tandkräms-konspirationsteorin. Vi använder nämligen så mycket mer tandkräm än vad som är nödvändigt – och varför gör vi det? Jo, för att reklamerna, alltså företagen, har sagt att vi ska göra det. De har visat oss bilder och år efter år manipulerat oss.

Han sa inte nödvändigtvis att tandkrämen som rinner ut i vattnet gör oss dummare (som många hippies menar) men däremot hade han en annan viktig poäng – 60-70% mer tandkräm morgon och kväll, av miljontals människor… Många bäckar små. Det blir ganska mycket pengar som vi betalar för tandkräm, helt i onödan.

Min fråga till er är därför:

Hur mycket tandkräm bortsar du tänderna med?

Har du lika mycket tandkräm som på bilden ovan? Jag trodde ärligt talat det inte var någon som hade det, pga jag själv har cirka 2/3 delar av det. Alltså lagom mycket. Kanske har jag redan varit så pass ekonomisk att jag redan lyckats överlistat jätteföretagen som tjänar multum?

FÖLJ:

13 svar

 1. Har alltid fått höra av tandläkare att man ska ta lika mycket tandkräm som storleken på en ärta, så jag försöker att ta ungefär så mycket. :) Gillar ändå inte när det blir för mycket tandkräm!

 2. Jag borstar inte mina tänder med tandkräm överhuvudtaget och kommer inte göra heller :) Då kan man ju lika gärna köpa råttgift som är lika giftigt som flour eller alla giftämnen i tandkrämen.

  Jag borstar med kokosolja med lite bikarbonat. När jag började med detta fick mina tänder ett helt nytt liv. De mår så bra! Inga tandblödningar längre- det bara slutade på första gången. Och om man vill ha lite flour är det ju bara att ta tandborsten i kranvattnet för det innehåller ju flour :)

  Världen förgiftar oss varje dag. Gör medvetna val idag så slipper du ångra dig imorgon.

  1. Hmm, intressant – kul att du delar med dig. Jag undrar varför tandläkarna också rekommenderar flour? De borde ju ha läst i böcker osv bortom företags syfte att förgifta oss, tänker jag? Och det är nog lite därför jag fortfarande känner att jag vill använda den där tandkrämen ;)
   Sen också nyfiken på hur dina tänder fick ett helt nytt liv? Tandblödningar (alltså i tandköttet?) får man väl ändå om man borstar för hårt?

   1. Ja du Jennifer… Jag märker att du inte läst på om det här men det är ok för då kan jag förklara det för dig.

    När det kommer till tandläkarna så lever dem enligt skolmedicinen- precis som läkarna. De använde flour till våra förfäder trots att detta är ett råttgift som inte bara sliter på emaljen utan förtvinar vårt skelett eftersom det är samma form som våra tänder. Titta på folks tänder i USA där de har för mycket flour- var och varannan har förstörda tänder på grund av det. Flour användes även till nazi Tyskland för att gasa ihjäl judarna.

    Tandläkare och läkare är tyvärr styrda av diverse läkemedelsbolag och tandkrämsbolag som mer eller mindre styr hela vården. Om de avråder från flour och tandkräm får de helt enkelt inga pengar. Inga pengar = ingen verksamhet. Alltså får patienten lida istället.

    Tandblödning beror på många olika saker så som rökning, susning, för mycket socker, dålig tandborstning. Visst kan man borsta för hårt men det är ytterst ovanligt då ett friskt tandkött INTE ska blöda. När ett tandkött blöder är det infekterat och det går även ut i blodomloppet och försvagar kroppen. Tänk holistiskt och helhets perspektivet :)

    1. Jadu Karin… Jag har nog inte läst på om det här. Tack för att du tog dig tiden att svara och förklara din syn på saken :)

 3. Jag använder ingen tandkräm alls utan tuggar enbär tillsammans med en nypa salt, sköljer och spottar ut.

  Skämt åsido, jag läste nyligen i bok om denna metod som samerna använde. Jag har inte provat den men den kanske fungerar. Vem vet?

  1. Hahahaha, alltså DU – fick mig att fnissa högt på kontoret! Den fungerar kanske, å andra sidan vill jag minnas att gamla samer ofta är halvt tandlösa, kanske? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.