Jennifer sandström

Höstens alla planer

Sitter på en metro halv nio på morgonen. Jobbar från kontoret måndag-tisdag, hemifrån resten av veckan. Luften är fuktig och lite svalare. Bara ben är ännu möjligt men jag drar på mina jeans. Orkar knappt ägna en tanke åt hur jag ser ut, mer än att: kanske borde bry mig mer? Anyway. Det är oundvikligt att dras med i att en period av höst har inletts. Ännu startar vi med några mjukare veckor. Men i september drar allt igång.

Redo att lämna sommaren? Tja, väldigt nöjd med den iaf. Här i början av den, utanför Nikola Tesla-museet i Belgrad under vår Balkan-roadtrip.

Och här är mina planer för den stundande Hösten:

* Nordic Roadtrip, kan vi kalla det. Och vad kan väl vara en bättre start på hösten än en resa?! Jag och T kommer ta tåget upp till Kemi i norra Finland. En resa på cirka 7 timmar. Där vi ska plocka ut en hyrbil och sedan kör ett par timmar norrut och korsa gränsen till Sverige. Vi ska äntligen besöka min farmors barndomshem som varit vår sommarstuga hela min barndom. Pappa ska jaga älg, vi ska hälsa på. Och sen fortsätter vi med ett stopp i Gällivare och sen sikte på nordnorge för bröllop!

* Friday Lab Retreat. Ihh! De kändes högst lämpligt att planera in denna helg redan innan sommaren för att garantera en så bra start som möjligt på den här hösten. Det är alltså ett nätverk jag är med i (vi har ett par träffar i månaden, sätter mål tillsammans, diskuterar, stöttar, har bokcirkel osv.) och nu sker första riktiga träffen under en hel helg. Ser särskilt fram emot fredagen som kommer vara inriktning business.

* Vandringsutflykt med Ts familj. Förra veckan fick vi ett fint programblad med noga instruktioner om vandringshelgen vi ska iväg på i en nationalpark här i södra Finland. Klockslag, kilometrar, lunchplaner, sovplaner osv. Ts familj är både avslappnade och roliga.

* En weekend i Sverige i oktober med en av mina närmsta vänner från Finland.

* Finska kurs, den tredje jag går och den här gången börjar vi på bok nummer 2. Herregud. Ska typ få lära mig att prata i dåtid. Har hittills bara kunnat allt jag lärt mig i nutid. Vet att det kommer bli två tuffa lektioner varje vecka, och att jag borde repetera första boken litegrann, men ser fram emot känslan efteråt.

* Kreativt skrivande II. Fick ett infall och sökte in sent till en kurs på distans via Karlstads Universitet. Och så blev jag reserv men kom in till slut! Den går på halvfart under hösten och det känns ganska lagom.

* Och nästa vecka ska jag faktiskt hänga en dag med ett filmteam. Mer om det när det nu kan tänkas publiceras! Är faktiskt ganska nervös, eller i alla fall lite nervös.

Det är planerna ungefär fram till november. Efter det är allting ännu öppet. Och tur det, att ha hela september och halva oktober räcker väl gott? Vad som gäller på jobbfronten kan vi kanske ta en annan gång.

Tänkte nu fråga vad era planer är men jag vet inte om ni fortfarande är inställda på sommar eller rushat in i någon sorts jobb slash höstkaos? Tycker det varit ovanligt tyst här i kommentarsfältet, hehe. Och det är förstås helt okej.

FÖLJ:

14 svar

 1. Låter som härliga planer! Jag ska ju till ECUADOR, och dessförinnan Abisko. I övrigt är det massor med familjefokus nu när hösten drar igång. Fotbollscuper, innebandymatcher osv osv… En skrivkurs ska jag också få in (hurra!), och en tjejhelg nere i Blekinge. Ser fram emot en fin höst, men är INTE klar med sommaren. Var alldeles gråtig igår när jag jag skulle packa ihop och lämna Sturkö…

  1. JA! Tycker bägge sakerna låter som drömhöstplaner, Abisko och Ecuador liksom :) Och hallå spännande med en skrivkurs, vad är det för någon du ska läsa?

   Och det är som det ska vara när man måste slitas från alla fina sommarstunder, det får kännas lite tungt! <3

 2. Herregud vad jag har stressigt på jobbet den här veckan. Antagning, basgrupper, scheman och omtenta-P. It’s crazy! Men redan nästa vecka kommer det vara lugnare. Hoppas jag…

  1. Uhhh. Det verkar vara så för många att det är lite lätt stressigt när allting ska börja igen efter semestrarna… :O Hoppas också det lugnar ner sig för dig redan nästa vecka!

 3. Sommar sommar sommar ännu! Vikarierar visserligen i en skola tre dagar denna vecka, och har ett språkgranskningsprojekt på halvfart här ännu i augusti, men allt det känns som undantag och till kroppen, själen, sinnet och bostadsort (tänker bo ute på villan, som varje år, ända till villaavslutning) är det nog (sen)sommar som gäller ända fram till september :)

  1. Det tycker jag du gör helt rätt i. Låter som en himla smart strategi för att krama ut allt av sommaren! Kom just själv ut till landet där min killes föräldrar bor, så ska passa på att promenera i solen och skogen, och plocka massor av plommon och äpplen!

 4. Kul att läsa om planera! Imponerande att så många av dem är på temat lära sig saker och utvecklas. Mina planer är bland annat en trip till Åbo för att se syster spela en teater. Och så ska jag på bröllop nr 4, 5 och 6 för i år. En trip till Malta blir det nästa vecka och sen ska jag jobba, träna, sova och tycka att livet är allmänt nice. Och inte bry mig så mycket om hur jag ser ut, åtminstone inte om det är i någon som helst form att det tar energi för då får det vara!

  1. Herregud vad många bröllop. Men de är ju ofta trevliga ☺️ Åbo låter mysigt och härligt med Malta. Du är aktiv som vanligt!

 5. Åh vilka härliga planer du har, och förresten andra här i diskussionstråden också.
  Du fick mig att riktigt stanna upp och fundera över min egen höst.
  Och inse att jag nog som alltid, har en massa tankar och idéer om vad jag skulle vilja göra, men att mina egentliga planer är ganska tråkiga och delvis väldigt jobbiga.
  Måste tömma ett halvstort lager med mina föräldrars saker (lagret kostar mig 124 i månaden…) och måste får allt som har med min mammas bouppteckning, skatter och bankärenden omskötta.
  Och så diverse uppdrag som fortsätter.
  Behöver få maken övertygad om att vi nog ska satsa på att reparera taket pch fönstren på sommarstugan…

  Jösses, jag vill nog hitta på något roligt i höst också, inte bara de här måste-grejerna.
  Det där FridayLab lät väldigt skoj… ja och någon lite kort resa utomlands skulle sitta fint. Eller ens Åland…

  1. Det finns en tid för allt – det låter som en tung men bra plan att gå igenom allt. En sak i taget <3 Och se till att planera in något roligt också - kanske som ett mål när du avklarat någon av sakerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.