Jennifer sandström

Search
Close this search box.

HEMLÄNGTAN?

Såhär kände jag i söndags:

Melbourne är molnigt. Igår åkte min kompis Martin. Allting är lite grått. Igår hade vi i alla fall lite bbq och en lugn kväll, jag pärlade två armband och mina hörlurar. Medan resten av base-hostel festade, såklart, det var ju lördagkväll. Och här är det party vilken dag i veckan det än är. Kul om man känner för det, jag är lite trött på fest, särskilt “backpacker festandet”.

I morse tog jag en promenad. Sen efter dusch och frukost gick jag och checkade in stan. Hittade en mysig marknad. St Kilda där jag bor är en ganska mysig del av Melbourne. De har en utomhusbio och dit skulle jag kanske gått i kväll om jag och Clément hade varit lite bättre på att kommunicera, haha, killar alltså.

20121216-194123.jpg20121216-194128.jpg

Ja, hemlängtan var det ja. Nu vill jag bara hem. Visst Melbourne är asnice, men jag är trött på att se fler stränder, museum, parker. Caféer och restauranger är kul, men kostar pengar. Jag är trött på att turista. Melbourne har hur många coola barer som helst, men det är liksom en stad man ska bo i känner jag. Jag har tittat på massor avsnitt av julkalendern idag och känner bara SVERIGE HERREGUD VAD JAG ÄLSKAR MITT SVERIGE!

Jag har aldrig varit såhär kär i mitt hemland. Jag har aldrig varit borta såhär länge från Sverige, det är nog därför. Jag tänker på alla traditioner, lucia, midsommar, kräftskivor. Och tänker aldrig bo för en lång lång tid i ett annat land. Jag tänker på vår mat, den hälsosamma livsstil vi har, vårt vatten. Tvprogram. Och Göteborg. Göteborg är min stad, det är där jag vill bo. Jag vill fira påsk i norr, hemma. Och fjällvandra om somrarna.

Framför allt kan jag inte vänta tills jag får krama om alla jag älskar. Jag spelar upp det i mitt huvud om och om och om igen. Min mamma har nog dock väldigt rätt i vad hon sa till mig, “om jag känner dig så kommer du bli rastlös efter någon dag här i Gällivare.” Haha förmodligen ja, men just nu bryr jag mig inte om det. Jag struntar i att jag ska njuta av att jag är här, jag har haft världens bästa år, världens bästa termin på nya zeeland, världens bästa aussie-resa. Men nu TA MIG HEM!!! Fast om jag fick önska så skulle jag inte vilja vara hemma precis nu, utan jag vill vänta på att det ska bli onsdag, jag vill hoppa på flygbussen. Checka in. Mellanlanda i Singapore och i London. Och för varje steg jag tar känna hur det pirrar i hela mig. Och när jag får se svensk mark, gå ned för trappan på landvetter och se Emma så kommer jag döööö!

Okej, avreagering deluxe. I morgon ska jag utforska hela Melbourne city, vintage shopping och sånt trevligt. Och faktiskt bara njuta av att inte göra något. Läsa mina två böcker osv. Apropå böcker, hittade denna på bilden nedan på hostlets book swap. Har letat efter den i flera år, den säljs inte längre, så hittar jag den på ett hostel på SVENSKA, haha sjukt va?

20121216-200033.jpg

Det skrev jag i söndags. Och ja det hjälpte. För sen mötte jag upp med Clément, fick lite socialt umgänge. Sen var måndagen fin och idag är det plötsligt tisdag. I morgon är det onsdag. ONSDAG DEN 19:E DECEMBER!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.