Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgjobb på stans lyxigaste hotell.

Som vit kvinna i Indien kommer folk att utnyttja dig till fullo. De kommer vilja ha dig till event, på foton osv osv. Men varför inte utnyttja situationen tillbaka tänker jag! (Som mycket här i livet, winwin situations helt enkelt.) I helgen blev jag och Judith erbjudna att jobba på en Oktober Fest som de anordnar här i Kochi av alla ställen i världen. Det är ett tyskt koncept som ni alla bör känna till. Vår uppgift skulle vara ‘beer maids', iförda dessa typiska klänningar som ska bäras under denna fest. Vi tackade ja, dels på grund av att det verkade en rolig sysselsättning under helgen – ha något att göra liksom, och dels på grund av att det är extra pengar i våra fickor! Det var några indier som reagerade lite förskräckt när vi berättade detta, “Hey, you are not a beer girl!” Hej jag är en människa och precis som alla andra behöver jag jobba för mitt levebröd. Men här i Indien är klasskillnaderna så tydliga och om du är av den högre bör du inte jobba med något som anses tillhöra den lägre klassen. Som om det skulle vara något fult. Det är en skev syn på alltihop.. I min mening. Och om någon skulle tro att jag är en lättfotad flicka som de kan köpa för en natt? Ja det är då fan inte mitt problem.

20131026-134550.jpg

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.