Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgens resedrömmar & tankar.

Min resebloggskollega (älskar att kalla dem för det) Annika med bloggen Resfredag publicerade i veckan en lista om resor – och utmanade oss andra i branschen att också svara på listan. Och som bloggare älskar man ju listor – vet inte hur det är med er läsare? Det kanske är kul? Nu blir det en sådan i alla fall. Mina resetankar och resedrömmar som avslut på denna ljuvliga helg!

resa ensam första gången

Jennifer, 20 år gammal, på väg på första stora resan helt ensam, till Nya Zeeland.

Den här resan längtar jag till just nu:

Till Finland i morgonkväll måndagkväll? Haha, skämt åsido. Mitt älskade lilla Finland (med min älskade lilla boyfriend). Jag längtar till vilken resa som helst, gärna en weekend i München. Gärna två veckor i Spanien över julen. Gärna ett halv år jorden runt, skämt åsido igen. Ärligt talat drömmer jag lite om att få fira påsk uppe i Gällivare – den var lite oväntad va?

… men det här står mig upp i halsen:

Att jag istället för en weekend i München tvingas åka fram och tillbaka till Sverige. Okej, just deal with it och njut av det. Den här helgen blev ju fin. Det ”står mig också upp i halsen” att det är omöjligt att på ett smidigt sätt ta sig upp till Gällivare från Helsingfors. Ja jag har redan kollat biljetter för påsk.

Det här stället är mitt favoritresmål just nu:

Det här pendlar. Men alltså Alperna? Gud vad jag kan längta till de bergen alltså! Det är en plats jag skulle vilja besöka 2-3 gånger per år.

Det här prioriterar jag bort till förmån för mer pengar i reskassan:

Oj, försöker leva ekonomiskt generellt. Gillar att spara pengar. Köper inte för dyr mat och äter inte ute för ofta. Shoppar inte så mycket kläder. Köper inget smink och väldigt få hudvårds och skönhetsprodukter. Tänker alltid behöver jag verkligen det här?

Just nu stör jag mig på det här i resebranschen:

Alltså, kan inte komma på något. Jag stör mig inte på något, just nu. Punkt.

En resetrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är:

Trend, trend, trend… Att åka till London, Barcelona, Paris, New York, Berlin, Dubai kanske? Det känns ju rätt dull att åka till dessa platser. But really, whatever floats your boat ;) Och ärligt talat tror jag nog inte att de skulle gå över, vet inte ens om jag hoppas för det stör mig egentligen inte. Det är bara det att jag själv inte är så intresserad av det.

Det här har jag en förmåga att prioritera bort i resväskan:

Skönhetsprodukter, bort bort bort. Brukar samla på mig små prover av ansiktstvättar och krämer och liknande. Tänker att parfym är onödigt, köper den lättaste deon. Och osköna skor, går fetbort.

Jag står inte ut med:

De klassiska, typiska turisterna. HAHA. Så ironiskt va?

Skulle jag bara få resa till en plats i resten av mitt liv skulle det vara:

Börjar med att räkna in Helsingfors, Göteborg och Gällivare som mina ”hem”… Men hm, Europa? *sneaky eyes* Egentligen vill jag svara Nya Zeeland för att jag absolut minst en gång till (gärna flera gånger) måste få besöka och uppleva landet, men dit kan man ju inte hålla på att resa varje år. Tyvärr. Europa har så mycket att erbjuda som jag inte ännu hunnit upptäcka så det för bli mitt svar. Det räknas väl inte som fusk? Att välja en hel världsdel? Hehe.

nya zeeland

Nya Zeeland – en bild tagen på ön Waiheke utanför Auckland.

Det allra roligaste respektive tråkigaste med att resa är att:

Åhh det bästa slash roligaste med att resa är att få upptäcka saker man inte hade en aning om. Till exempel, när jag kom till Finland och upptäckte det finska diskstället. Man gör alltid så intressant upptäckter när man besöker nya länder.

Det värsta är när man kommer fram till en ny plats, är helt trött och slut (och hungrig!) efter resan och man vet inte hur man ska ta sig till vart man än ska. Fast det tråkigaste är nog ändå att packa.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Seriöst överväga och diskutera en resa över jul. Eller en weekend i München.

Sugen att haka på och svara på listan i din blogg? Feel free! Eller om ni inte gillar att blogga – välj er favoritfråga och svara på här nedan i en kommentar :-)

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.