Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hårborttagning & vaxning.

Sommaren närmare sig och hur mycket jag än avskyr tankar, hets och prat om beach 2016 så har (även jag) en skönhets-rutin som jag prioriterar, och det särskilt under sommartider. Det har dock inget med vikt att göra och inkluderar inte några dieter. Vad det däremot faktiskt inkluderar är lite omtanke, eventuellt lite pengar och en viss smärta. Jag pratar alltså om hårborttagning och närmare bestämt vaxning.

Bästa sättet för hårborttagning?

Hårväxt är något som både män och kvinnor bryr sig om och sägs ha gjort redan före Kristus. Det var inte förrän 1915 som det blev aktuellt och trendigt för kvinnor att raka sig under armarna – men fram tills dess var detta ett område på kroppen som varit skylt. Så kanske var det ett naturligt steg?

Hur som helst, vill man ta bort sitt hår, fine. Och vilket är det bästa sättet för hårborttagning?

Rakhyveln är förmodligen något majoriteten använder och kanske det första man blir introducerad för. Varannan dag, i duschen, alla skrapsår man gått igenom, stubben och så vidare. Allt för att vara hårfri, och ser man det från den synvinkeln så kan det tyckas ganska galet med hårborttagning eller snarare rakning.

Och till alla er som inte förstår problemet över huvud taget, grattis – ni har förmodligen blivit välsignade med en mindre och fjunigare hårväxt!

Varför vaxa sig?

Om det är någon som ställer sig den frågan? Helt enkelt för att det är så mycket bättre än rakning. Men om det gör ont att vaxa sig? När det kommer till att vaxa benen tycker jag faktiskt att smärtan är en ganska skön smärta, sen finns det andra områden som inte är lika sköna, men ändå. Det är värt det.

Det bästa med vaxning är att resultatet, alltså hårfriheten, håller längre och bättre. Vi snackar alltså ingen stubb utan totalt lena ben! I övrigt lägger jag inte mycket tid, energi eller budget på att vara ytlig men om det är något jag tycker är värt det så är det just hårborttagning i form av vaxning. Det värsta jag vet är att plocka fram en rakhyvel i duschen varannan eller var tredje dag för att sedan leva med konstant stubb. Det är så värt att då en gång i månaden istället gå till en salong och ligga där i två timmar och plågas en stund.

Det är förresten ett tips, vaxa hos en salong! Det är rätt besvärligt hemma även om det finns bra hemma-vax också, som jag skrivit om tidigare.


När jag flyttade till Finland och skulle leta upp en salong att gå till för att vaxa mig kom jag i kontakt med en helt ny form av vaxning, och det är faktiskt därför jag tar upp det här ämnet; här kan ni läsa mer om sugaring i Helsingfors.

Och i övrigt, apropå skönhet och så, vill jag hälsa detta välkända citat inför beach 2016 och i jakten på den rätta och perfekta beach bodyn. Det tål att upprepas!

FÖLJ:

5 svar

  1. Åååh fyyy vaxning gör så sjukt ont :D :D Dock har jag bara provat att göra det själv, fick bort ett strå, började gråta och sen sköljde jag bort vaxet haha! Men jag tror säkert att det är jättebra och bekvämt i längden om man fixar smärtan. Som du säger så blir man ju stubbfri vilket måste vara skönt :) Imponerade att du fixar vaxning!

    Kram :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.