Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hagabadet i Göteborg

Att kliva in på Hagabadet i Göteborg, det ursprungliga som ligger i Hagakvarteren med sin historia från 1800-talet, påminner lite om spa-besöket på Hedon i Pärnu.

Det är något annat än de nya och moderna spa-anläggningarna som nuförtiden finns lite överallt. Det är en mäktig upplevelse som tar en tillbaka i tiden. Men känslan av att det är gammalt badhus är tyvärr inte enbart positiv.

”För snyggheten, sundheten och hälsovården”. Så löd orden då, när det en gång öppnades 1876. Och syftet sägs vara detsamma idag, fast med en något mer modern touch och med livskvalité i fokus.

hagabadet i Göteborg

Besöket på Hagabadet var något som min kille överraskade mig med och det var så vi började vår “heldag i Göteborg”. Vi har varit i denna stad så många gånger tillsammans nu, men vi är dåliga på att uppleva det som finns här. Så, detta var också ett försök i att lära känna Göteborg lite bättre.

Frukost på Hagabadet

Vi kom hit tidigt, redan klockan åtta, för att börja alltihop med frukostbuffén som numera dukas upp av  cafékedjan da Matteo. En lagom stor buffé (alltså ganska liten) men med bara goda och bra grejer.

Vad som får högst poäng av mig här är dock miljön. Det är fantastiskt mysigt och helt rätt ljussättning.

Hagabadet frukost

Gillar den vackra blomuppsättningen som får ta plats på bordet där vi sitter och att det fanns flera olika dagstidningar att läsa.

Vi äter upp långsamt och behöver inte stressa vidare. Så som det ska vara när man är på spa. Och det är något jag gillar med Hagabadet, att ditt besök inte är tidsbegränsat utan du har så länge du vill på dig.

Träning och bad

Sen fortsätter vi in i själva tränings- och spadelen. Och här är det lite förvirrande och labyrintiskt, så ta med dig kartan som du får i entrén! Det märks tydligt att det är en gammal byggnad. Gymmet är exempelvis utplacerat (eller intryckt) i flera olika rum och du går också igenom här när du ska till bassängerna (eller det finns lite olika vägar och trappor men hur allt hänger ihop är inget du snappar upp under ditt första besök här).

Vi passar på att träna i en och en halvtimma för att göra alla muskler trötta innan vi ska koppla av inne på spaet. Gymmet är egentligen inte något speciellt eller häpnadsväckande, men det fyller sin funktion.

Hagabadet spa

Fotade av förklarliga skäl inte desto mer i spaavdelningarna, men här är ett par bilder.

Det är det här som är charmen, kakelväggarna, kristallkronor, gamla möbler och vackra mattor. Och så salen Ägget där en stor ägg-formad bassäng finns, omgiven av otroliga väggmålningar. Det finns också inslag av gamla bilder och skyltar som avslöjar den historia som finns här.

Och jag tycker verkligen det är häftigt. Det är en upplevelse. Men det är inget spa jag skulle vilja besöka återkommande. Dessutom ryktas det om att priserna är ganska höga för den som vill ha månadskort här och jag har lite svårt att förstå att det faktiskt är så poppis som det är.

Det är en cool upplevelse men det känns inte sådär fräscht och uppfriskande som kanske egentligen är den känsla jag är ute efter när jag går på spa.

Favoriten blir rummet Philipsons Folkbad,om jag inte minns fel. Här fanns en lagom varm bastu med god doft (om än lite liten då det blev kö hit lite senare på dagen) och olika upplevelse-duschar (kallt vatten, ishink, och en tropisk dusch som skiftade i temperatur).

Men jag är såklart ändå väldigt nöjd och glad när vi kliver ut från byggnaden 6 timmar senare. Och hela upplevelsen av en tidig morgon med frukost som följs upp av träning och sen ett par timmar av bad och bastu – tillsammans med min bättre hälft, det är förstås svårslaget.

När vi går ut här på kullerstensgatorna känns det som en fin detalj att befinna sig mitt i Haga, vi går runt hörnet och sätter oss på ett av de mysiga caféer som finns här och äter lite innan vi fortsätter vår Göteborgsdag.

FÖLJ:

2 svar

  1. Varit där några gånger som spa-gäst och på vattengympa för gravida. Dyrt, ganska tråkigt, extremt dålig service (gällande mammakursen), oprisvärt, bra yoga är mina minnen därifrån.

    Roligt när mina killkompisar skulle åka och bada och de drog dit.. haha de tyckte det var en dyr simhall, de förstod först inte att de betalat för att det är ett spa haha 😂

    1. Haha fnissar lite åt detta. Och då verkar vi vara inne lite på samma spår ☺️

      Kan tycka det var konstigt att man inte blev bättre guidad som ny gäst. Det verkar vara tillägnat stammisar. Nu när jag tänker på det var allting lite förvirrande. Tex fanns typ 4 olika omklädningsrum, hade inte någon aning om vilket jag skulle välja. Sen var man tvungen att passera hon som körde vattengympa i fullgång och börja rycka i dörrar för att se vilken som var öppen in till poolerna. Kändes inte helt bekväm när man inte vet hur det funkar… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.