Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

FREDAGSTIPS

Hej. Det är fredag och jag har panik-planerat min helg för att inte bli stressad över att en plötsligt helt fri helg ägnas åt absolut ingenting. Eftersom jag spenderar så mycket tid hemma nu har jag liksom inte samma behov av att ta en “lugn helg hemma” – och då är det bäst att planera in grejer. Mina vänner verkar dock alla ha något planerat för helgen så jag har försökt komma på vad jag vill göra med mitt egna sällskap – att hänga med sig själv är himla underskattat ändå. Tre saker som gör en helg lite bättre är i min mening: träning, godis och en bra film/serier. Tänkte också lägga lite shopping på det eftersom jag ska på gala(!) nästa helg.

Och eftersom det är fredag och strax helg vill jag ge er lite typiskt bra fredagstips, och förslag för helgen: 


* En gammal klasskompis till mig och min vän Amandas kille, Markus Mattsby, är en del av duon Polarbearz som idag släpper sin första singel! Låten heter Recognize och finns nu ute på Spotify. Riktigt bra fredagskänsla i den här låten. LYSSNA HÄR!

Gällivare-duon Polarbearz ute med sin första singel Recognize. 

* Filmen Sameblod går på bio nu, till och med här i Finland, och jag är sjukt nyfiken på att se den. Bland annat Daniela har varit och sett den och rekommenderar den varmt!

* Vill du ägna dig åt något kulturellt i bokform kan du beställa hem boken/poesisamlingen Milk and honey (annonslänk till Adlibris som just nu har ett erbjudande på boken) som precis kommit ut på svenska där översättningen är gjord av Sandra Beijer.

mjölk och honung

Foto lånat från Sandra Beijer.

* Ett recept-tips för dig som vill ha något snabbt och enkelt antingen till lunch eller om du inte känner för en avancerad middag: Vegokäks supersnabba spenatpasta. Jag som aldrig lagar mat lagade den i veckan och det var inte bara supersnabbt utan också supergott.

* Bloggar du och har du tänkt skriva på ett par inlägg under helgen? Om du har brist på idéer och inspiration kan du i så fall hämta tips hos Sanna som har skrivit om 214 idéer till blogginlägg.

* Sist men inte minst, om du känner dig träningssugen under helgens lediga stunder har jag följande tips: när det inte lockar att gå ut – kör ett snabbt passa hemma med Försvarsmaktens Träningsklubb-app, jag har kört två stycken i veckan när jag inte hunnit ta mig till gymmet, grymt bra träning. Ett annat tips är Lina som skriver om varför du ska göra höftlyft.


Det var det, ha en himla fin helg och hoppas du hittar på något trevligt :* 

FÖLJ:

13 svar

    1. Åh du använder den också?? Mina vader gör så sjukt ont idag, haha! Det är fantastiskt vilken träning man kan göra med den egna kroppen… :)

  1. Önskar dig en härlig, oväntad, helg! Själv njuter jag av allt jag ska göra absoluto nada hemma – i kontrast till det vanliga jobb-på-kontor-vardagen – men jag förstår din längtan ut bland folk och fart. Kör hårt, fortsätt sprakande kreativitet och njut av ditt eget sällskap!

    1. Jaa vad skönt med återhämtning för din del. När man har ett busy schema så kanske fler weekends borde bli plötsligt inställda så man får lite andrum? ;) Hoppas du har en fin helg. Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sen försöka ta reda på vad sjutton jag ska ha på mig nästa helg… Kram!

  2. Jag kan verkligen relatera till det där med ofrivilligt sysslolösa helger. Just denna helgen njuter jag dock av att inte ha några planer alls. Det är sånt där äckligt regnväder ute (du vet när det kommer från sidan och är en blandning mellan duggregn och hårdare regn = ända-in-i-märgen-frusenhet) och jag är sjuk efter en ganska fullbokad vecka. Idag ska jag bara se på film, äta, läsa och dricka te :)

    Hoppas att du hittar en massa trevligt att göra i helgen! Och håller med om att det är underskattat att hänga med sig själv.

    1. Hoppas du hade en skön helg och kryade på dig Christine! Skön känsla när man kan njuta av att inte ha något planerat heller – bästa känslan! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.