Jennifer sandström

från en nöjd, lycklig och tacksam ung dam

Jag har snart varit 5 veckor här på Nya Zeeland. Det känns som en mycket längre tid, samtidigt som det känns som att tiden rusar förbi. Det känns som ett helt annat liv lite grann. Jag njuter fortfarande lika mycket som jag gjort sedan dag 1 här, om inte mer och mer för var dag som går? Jag vill ta på mina springskor och upptäcka vartenda kvarter av Auckland central. Jag vill hoppa in i en bil och åka till alla fina platser som ligger så nära. Jag vill gå ut varje helg, besöka alla barer och dansa på alla dansgolv. Jag vill lära mig segla och surfa och göra det var och varannan helg. Jag vill göra roadtrips till sydön, weekends till Australien och solresor till Fiji. Jag vill ha en lägenhet centralt, jobb på en pr-byrå och vara stammis på ett favorit café varje morgon…

Eh, ja, nu drömde jag iväg lite. Tänkte mest bara säga god natt från den här delen av världen och från en nöjd, lycklig och mycket tacksam Jennifer! Och om jag fick krama någon precis just nu så skulle jag vilja krama min pappa och min mamma, puss puss puss på er!

20120806-235555.jpg

FÖLJ:

8 svar

 1. Hejhopp! Måste bara säga en sak! Jisses vad du inspirerar mig med dina ord. Älskar verkligen att läsa din blogg och att bara slukas av alla kloka texter du skriver. Du är riktigt grym :) Tack föresten för tipsen om Stumbleupon osv. Hade aldrig hittat dem utan din hjälp! Det är svårt att sluta kika runt där när man väl har börjat.
  Hade även velat läsa dina tidigare inlägg från din gamla blogg, men den verkar inte finnas kvar!? Mamma sa att du hade skrivit ett så fint inlägg om att jobba på hemtjänsten (eller liknande), så blev så nyfiken vad du hade skrivit.
  Btw, du nämnde någon bok förut som du rekommenderade och som jag hade velat läsa, men nu minns jag inte vad den heter. Kan det ha varit någonting med hur man blir en bra ledare?
  Keep up the good work!

  1. Oj herregud Elin vad glad jag blir! Jag ska svara på din kommentar senare. Tack tack tack <3 Kram!

 2. Elin, här kommer den:
  därför älskar jag jobbet i hemtjänsten
  Postat 28 maj, 2012

  För att vi hjälper människor som inte skulle klara sig själva. Vi hjälper människor som är lite gamla och gråa, vissa väldigt gulliga och några andra lite bittra och buttra. Men de flesta uppskattar den hjälp vi bidrar med och ibland får man höra så underbara saker som “tack för att du finns!” Och man får kärleksråd och livsråd och har man tid en stund kan man få sitta ner och höra om hur någon träffade sin man för jättelängesen och hur härligt liv de haft tillsammans. Men vi ser också de stackarna som levt ensam i många år efter sin partners död och vi ser gamlingar som blir sjuka och som bara ligger och stirrar på en tvskärm hela dagarna. Vi ser människor som tappat livsgnistan och vi ser hur de sakta tynar bort. Vi får uppleva deras sorg och ilska i alla möjliga former och visst hugger det till i hjärtat. Vi ser tanter och farbröder som blir virriga och inte vet om det är deras lägenhet eller om de är och hälsar på hos mig, de stoppar smörpaketet i skafferiet och vet absolut inte om det är morgon eller kväll under sommarmånaderna då det är ljust dygnet runt.

  Jag är stolt över att jag jobbat i hemtjänsten tre somrar i rad och jag ser det som en ovärderlig erfarenhet. Jag är stolt över att jag inte fasade över att torka bajs och duscha några gamla gubbar, för nu vet jag att jobbet i hemtjänsten handlar om mycket mer än så. Och även om det i början är lite konstigt att byta blöja på en gammal människa, så vet jag att det är 100 gånger jobbigare för den som blöjan behöver bytas på.

  Och egentligen vill jag mest påpeka att så många jobb är så fruktansvärt underskattade. Många människor ser på vissa jobb som helt värdelösa och misslyckade och det är fel, fel, fel. Vi måste förstå att man kan trivas på jobbet på ICA lika bra som kan trivas på jobbet som VD för ett stort företag. Ett jobb är inte bättre för att lönen är högre eller för att statusen anses vara högre, utan allting handlar om vad DU vill och vad du är nöjd med!

  Jag har visserligen några drömmar och mål angående min framtid, men jag älskar samtidigt jobbet på hemtjänsten och tycker personalen som hänger där året runt gör ett fantastiskt jobb. Jag beundrar dem förmodligen mer än vad jag gör gruvarbetarna som tjänar multum.

 3. Saknar dig, älskade Jennifer! Men, så glad att du har det bra! Fortsätt så!

  Pussar och kramar från Pappsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.