Jennifer sandström

Fölisön & Brunnsparken.

Det var vinter på riktigt förra helgen! Små små snöflingor hade fallit under natten från lördag till söndag och inte helt färgat men mer liksom skuggat marken vit. Jag och Julia som var här, vi åkte ut till Fölisön. Sist jag var där var under den två mil långa promenaden genom Helsingfors, som jag gjorde här i höstas. Fölisön är jättejättefint! Särskilt mysigt på sommaren men fungerar fint även på vintern. Tips: bra kläder!


Vi hade inte jättebra kläder och blev rätt kalla efter att ha varit ute under dagen. Jag hade ju sagt till Julia nej nej du behöver ingen vinterjacka! Men det skulle nog ha varit skönt med något varmare. Havsvindarna är inte att leka med.

Här är en av de bästa sakerna med Fölisön förresten: de inte alls blyga ekorrarna!

Det bästa när det är kallt är att man har väldigt bra anledningar till att gå in på caféer för att värma sig. Här gjorde vi ett fikastopp precis vid Fölisön. Bra utsikt.

Sen tog vi bussen in till stan och Brunnsparken. Kaivopuisto på finska! Det är bland annat parken där alla i Helsingfors samlas på 1 maj och har picknick! Perfekt på sommaren, lite kyligt på vintern. Men vackert är det jämt!

  
  

Här finns ett café som heter Ursula och de har perfekt läge! Med panorama utsikt. De har tydligen brunch på helger också, eller om det var söndagar.

 

Efter vår andra fika var det så pass kallt att vi promenerade så fort vi kunde in till stan. Älskar den sträckan från Kaivopuisto in till centrum. Man passerar bland annat en del ambassader och det är trevliga områden.

Så två tips från mig om man besöker Helsingfors! Julia du får dela med dig av vad du tyckte i en kommentar! :)

FÖLJ:

4 svar

  1. Kan tänka mig att både Brunnsparken och Fölisön har sin charm på sommaren men jag tyckte nog att det var helt fantastiskt ändå. Att besöka en stad för andra gången känns oftast mycket bättre än första gången. Man behöver inte stressa lika mycket över saker som “måste” göras. Caféet Ursula är ett ställe man bör besöka. Men även Helsingfors, tror (precis som du nämner i ett annat inlägg) inte det är en stad man besöker utan att man har någon att hälsa på eller ett “ärende” i stan. Ingen av mina kompisar förstår varför jag åker till Finland på semester… Men det gör jag. Helsingfors är en fantastisk stad, som alla bör besöka in gång (minst) i livet. <3

    Åker ni till Fölisön så glöm inte snacks till ekorrarna :) de hoppade upp på en herres ben när han lockade de med mat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.