Jennifer sandström

Flytta till Paris: hur gör man?

“Paris is always a good idea.” – Audrey Hepburn

Drömmer du om att flytta till Paris? Och har du tusen frågor om hur man egentligen går tillväga? Hur hittar man boende och lägenhet i Paris? Vad kostar det att leva i staden? Hur söker man jobb eller utbildning? Och måste man kunna franska för att bo i Paris? Det här är frågor som du får svar på i det 9:e avsnittet av podcasten Livet utomlands. Lyssna längre ner i inlägget.

» Läs också: guide med de bästa Paris-tipsen

Det är Sandra, Paris-experten i vår podd-duo, som vet allt om detta och delar med sig av sina erfarenhet. Hon har bott flera år i Paris, jobbat där både som ung på Disneyland och som äldre inom modeindustrin. Dessutom har hon pluggat i Paris och har därför kunskap inom en hel del olika områden.

Sandra Nicole – expert på hur man flyttar till Paris och sitter inne på alla de bästa tipsen. Hennes blogg om att bo i Paris, livet som modedesigner, kreativitet och annat spännande är väl värd ett besök för dig som är nyfiken på detta!

Livet utomlands – #9 Flytta till Paris

Avsnittet Flytta till Paris är för dig som går i tankarna om att det skulle vara trevligt att dra dit ett tag, kanske några månader. Eller för dig som är fast beslutsam om att du en dag helt enkelt måste flytta till Paris. På obestämd tid. Vi ger dig många praktiska detaljer och massvis med tips, men också en del pepp som kanske får dig att ta det där sista steget som krävs.

Lyssnad direkt här: 

Det absolut bästa tipset…

Om du inte hinner lyssna på podden just nu, men vill fortsätta din research – till exempel om hur man hittar lägenhet i Paris, vart i Paris man bör bo, eller kanske undrar vilka andra svenskar som bor i Paris – då ska du spana in Facebook-gruppen svenskar i ParisDen har över 8000 medlemmar och här finns garanterat mycket information som du behöver. Det är ju faktiskt alltid en trygghet att omge sig med andra svenskar när man är utomlands, för även om man vill lära känna locals är det fantastiskt att kunna träffas över en fika och dela såväl frustration som glada moments.

Mina tankar om att bo i Paris

Jag har själv aldrig tänkt att jag skulle vilja bo i Paris och jag tror det landar lite i att jag besitter 0 kunskaper i franska. Därför skulle mitt val av land först falla på till exempel Spanien, eller till och med Italien. Men jag kan absolut se att många lockas av Paris, och kanske kunde det vara spännande att testa Frankrikes huvudstad om än bara i ett par månader?

När jag frågade Sandra om man behöver kunna franska för att bo där en kortare stund så var svaret att nja, det behöver man nog inte – man klarar sig med engelska. Men jag skulle ändå säga att det är ett ypperligt tillfälle att passa på att plugga lite franska om man väl är på plats. Efter att ha bott i Finland nu några år, och pluggat lite finska, så kan jag säga att det är betydligt lättare att lära sig ett språk när man har det runt sig 24/7. Så ladda ner Duolingo och sätt igång.

Och OM jag skulle fundera på en Paris-flytt så skulle jag vara så tacksam över det här podcastavsnittet. Som att sitta och prata med en kompis som bor där och fråga allt det där man undrar över.

Bo i Paris och livet i staden – fler tips

* Hur bor man i Paris? – Christine har bott i Paris för några år sedan och delar med sig av riktigt bra tips. Även det här inlägget är läsvärt – om vad man ska tänka på när man söker bostad.

* Bland Eiffeltorn och baguetter – Julia har följt sin kärlek till Paris och bloggar sedan december 2017 om livet där.

* Freja à Paris – 19-åriga Freja är också en nybliven Parisare som skriver om sin upplevelse av staden.

Vi efterlyser gärna fler tips på andra svenskar som bor i Paris och bloggar. Har du något tips på en blogg i Paris? Gärna på svenska. Lämna i så fall en kommentar! Vore guld att kunna rekommendera fler bloggar att spana in för den som vill veta ALLT om hur det är att leva där – eller bara bli inspirerad av den franska vardagen… :-)

Om du är nyfiken på Paris och vill ha fler tips om staden i sig, då ska du spana in min Paris-guide!

FÖLJ:

12 svar

  1. Ohnooo! Vad bra att du sa. Kan du mejla en printscreen? Så kan jag se om vi kan åtgärda det :) Jag har inte heller uppdatera iOS..

 1. Bra avsnitt, frågorna du ställde var riktigt bra. Gillar er podd, positiv, inspirerande, peppande så man blir glad av den! Plus lugna och sakliga röster vilket jag också gillar.

  1. TACK Anna! Vad snäll du är som lämnar en kommentar med så fina ord. Blir superglad <3 Vad tycker du om ljudet? Funderar nämligen på att uppdatera till ordentliga mickar för ett bättre ljud...

   1. You’re welcome! Tycker ljudet är bra! Och uppskattar att ni pratar så tydligt också och inte för fort så det är lätt att höra även om man gör något annat på samma gång som man lyssnar. Tycker man blir på så gott humör efter er podd, kanske för att ämnet är så intressant och positivt men också för att ni inte argumenterar, blir upprörda eller pratar över varandra utan låter den andra prata till punkt!

    1. Tack för feedback – vad bra att ljudet är okej! :) och så himla roligt att höra! <3

  1. TACK Christine – och såklart, det var väldigt bra tips för den där bostads-djungeln i Paris ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.