Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Finlands bästa YouTube-videos.

finsk-hockeyspelare

Från Mumin och Obama till hockey och kungen

När folk frågar hur jag trivs i Finland så är svaret fortfarande att jag trivs sjukt bra. Jag älskar Finland och alla dess egenheter – eller okej, kanske inte allt, men överlag. Lite kanske för att de som alla andra länder finns nya saker att upptäcka hela tiden och kanske framför allt för att man tror att allt är som i Sverige men ofta visar det sig vara lite annorlunda. Vissa saker är extremt positiva, som till exempel hur man firar valborg i Finland.

Och idag vill jag presentera Finlands bästa och roligaste YouTube-videos. Kan. Inte. Sluta. Skratta.

Läs också: Faraway Finland en podcast om Finland, på svenska

Mumin och Finlands största artist Cheek

Den här videon är alltså ännu roligare om man faktiskt förstår finska – men det gör ju inte jag och tycker ändå den är himla kul. De har alltså parat ihop Cheeks låt Timantit on ikuisia (diamonds are forever) med olika scener från Mumin. Cheek är förresten en av Finlands större artister just nu, om än möjligen mest poppis bland teensen.

Den här videon tittade vi på i söndags och den har helt fastnat i mitt huvud sedan dess, kan inte få nog av Mumin som ooo:ar och gäsp-dansar. Haha…


Hydraulic Press Channel och Barack Obama

Det här hör till kategorin udda filmer på YouTube. En finsk nisse som krossar saker med en så kallad hydraulisk press. Hans engelska dialekt och deras skratt efteråt är nog det roligaste. De gör alltså detta gång på gång med allt möjligt och tycker det är lika roligt varje gång. Och ja, lite roligt är det kanske?

Men det häftigaste är att Barack Obama snappat upp den finska YouTubern och hans YouTube-kanal Hydraulic Press Channel och beställt en video för en kampanj de körde i USA om tv-boxar (och ville alltså få en box krossad…). Vita Huset har sedan skrivit om det här på sin hemsida och delat det på sin Facebook. Jösses, så random och så kul.


Finsk hockeyspelare om kulturskillnader mellan finsk och svensk hockey

En av de största fighterna i finsk och svensk historia (well), den evinnerliga kampen mellan de två nationella hockeylagen. Och här sammanfattar en finsk hockeyspelarna ganska bra hur kulturerna skiljer sig inom teamen för de olika länderna…

“If you say PERKELE to a Swede, he gets hurt.”

Ska tydligen vara ännu roligare om man kan finska pga väldigt rolig dialekt…


Finlands största matvarubutik driver med kungen

Och så slutligen den här Prisma-reklamen jag skrivit om tidigare, men den här gången fortsättningen med kungens nya och starka passion för Finland… Prisma är alltså en av Finlands största matvarukedjor och det är fantastiskt att de vågat vara lite provokativa och väldigt roliga – samtidigt som de lyckas så klockrent med imitationerna!

“Nästa vecka börjar den asiatiska statsbesöks-turnén.”

“Jaha, ehm… Vi har funderat men vi kommer att åka till Finland, Finland istället.”


Åhhh, älskar att titta på roliga youtube-klipp!

Vilken är er absoluta YouTube-favorit?

FÖLJ:

4 svar

  1. Jag ÄLSKAR Prismas reklamer med kungafamiljen!! :) Men vet att en del stör sig på dem, även vissa finländare, som jag antar är lite för royalistiska av sig/diggar kungafamiljen lite för mycket för att kunna ta det med humor… ;) Jag tycker att skådesspelarna är fenomenala och jag tycker inte att det förekommer några egentliga elakheter gentemot kungafamiljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.