Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Till helgen ger jag Europas populäraste weekend-resmål en ny chans

Att resa till nya platser är något jag egentligen alltid har tyckt om. Redan i tidiga tonåren drömde jag mig bort, om än så bara till södra Sverige. När jag var 19, redan hade flyttat söderut och skulle söka min första termin för att plugga utomlands funderade jag på hur långt bort kan jag komma? Med det som önskemål tillsammans med kriteriet om ett engelskspråkigt land blev det tillslut Kanada och Nya Zeeland. Sen hamnade jag ett tag i Indien också efter det. Fram tills den dagen, när jag var 22, hade jag inte alls sett mycket av Europa – och det hade faktiskt inte intresserat mig särskilt mycket.

Men sen dess har jag bara blivit mer och mer intresserad av Europa och det har det varit lite av mitt mål att se mer av vår vackra kontinent! Kanske behövde jag se mer av världen längre bort för att inse att det som faktiskt finns nära också är otroligt fint och spännande.

Europas populäraste weekend-resmål lockar inte mig

Något som sällan lockat mig dock, är Europas populäraste storstäderThe big 5 som de beskriver dem som i Att resa-podden i avsnittet där de pratar om weekend-resor: Berlin, Rom, Paris, London och Barcelona. De har egentligen alltid lockat mig ungefär lika lite som alla generella turistattraktioner gör.

Istället har jag uppskattat resemål som en roadtrip i Spanien, roadtrip från München, vandring i Alperna och en weekend i Warszawa.

london

Jag har detta till trots i alla fall besökt två av “Europas 5 populäraste storstäder”. Barcelona under ett par dagar förförra sommaren som en del av vår Spanien-roadtrip och så London samma sommar. Min London-vistelse varade dock endast 24 timmar, på grund av det jobb jag hade på STS då. Jag lyckades pricka in högsäsongen i början av juli och kände mest rädda mig från alla turister. Men så blev jag rekommenderad de vackra och lugna områdena Warwick Avenue och Little Venice och kunde njuta av min vistelse.

Jag var dock kanske inte jättesugen på att återvända och egentligen finns det andra, nya och spännande resmål som toppar min önskelista, men…

Därför ger jag London en andra chans

Mumin fyllde år för ett par veckor sedan och jag tänkte att det bästa jag kunde ge honom vore en resa, en överraskningsresa. Inte så pass mycket överraskning att jag inte skulle kunna avslöja resmålet, men så pass mycket att jag gav biljetten bokad och klar liksom. Anledningen att det blev London var till stor del för att vi har bekanta där som vi samtidigt kan hälsa på och bo hos! + att vi nu äntligen får chans att gå på musikal (något jag aldrig varit på).

city-london

Foton av London: Unsplash.

Jag tänker mig att vi ska strosa runt på fina gator och inte nödvändigtvis de mest turisttäta gatorna. Att vi ska fika på trevliga caféer vi råkar promenera förbi. Gå på Lejon Kungen-musikalen och förhoppningsvis få uppleva storheten som alla fascineras av. Kanske äta någon god middag. Umgås med varandra och våra vänner. Åka vilse i Londons tunnelbanesystem (lät å andra sidan inte jättekul när jag tänker efter – kanske hellre åka vilse med de röda dubbelbussarna?). Ta sovmorgnar. Och så fota massor med min nya Lumix!

Så allt det ser jag fram emot massor.

Har du ett London-tips?

Jag gillar generellt att upptäcka nya platser “as I go”, men om ni nu råkar sitta på ett supercharmigt London-tips som ni bara MÅSTE dela med er av – så är det såklart uppskattat och kan tänkas ta i beaktning för helgens planer! ;-)


Om ni vill följa helgens London-resa i realtid får ni gärna följa min Instagram: @jennsandstrom.

FÖLJ:

29 svar

 1. Älskar marknaden i Camden eller att promenera runt längs Themsen :) Har en hata/älska-relation med London, bearbetat många känslor där haha..ååååh nu börjar London-minnen forsa fram och jag fylls av tacksamhet till minnena. (Har varit där 10000gånger till följd av boendeperioden i Brighton till exempel).

  Tips: bara gå i London. Det är härligt att hänga där :) eller gå på event, men sådant är svårt spontant (kan ju få små intima event med stooora namn liksom).. eller tid över: åk till fantastiska Brighton över dagen, se piren och häng i North Lanes och South Laines (vet ej varför det stavas olika…) och om man gillar Harry Potter är museet ett måste. Gillar inte HP så värst, men museet var ändå kul :)

  1. Tack Johanna för bra tips! Vi har trotsat kylan och promenerat runt en del! :) Vid nästa besök får jag fundera över en tripp till Brighton. Och Harry Potter museet – min kille har varken läst eller sett böckerna/filmerna, haha.

 2. Ni MÅSTE åka till Borough Market och föräta er på streetfood! De har dock bara öppet torsdag – lördag. Ligger vid London Bridge tunnelbanestation. Annars gillar jag att gå på reggaeklubbar i London men det är kanske ett något udda nöje ;)

  1. Supertack för tipset om marknaden och bra att du sa att de bara hade öppet till lördag. Det var väl värt besöket!! :)

 3. Bara ett tips? Hehe. Jag tycker ju att du som ändå inte verkar gilla London så värst skulle bege dig till mysiga Manchester eller Bristol nästa gång också för trevliga storstäder (Brighton däremot tycker jag är grymt överskattat). Men jo, jag älskar London också. Instämmer helt i Borough Market där du kan testa kameran massor. Här är fem av mina matfavoriter: https://barabrittiskt.wordpress.com/2015/04/17/bra-mat-i-london/

  Sedan bad du om supercharm. Jag säger, strosa runt i Hampstead eller litterära Highgate. Fota övervuxna gravar på Highgate Cemetery (inklusive Marx) om du inte redan varit där. Besök historiska puben Spaniards Inn i Hampstead. Jag säger ta dig ner till Chiswick (Turnham Green tunnelbana t.ex.) vid Themsen och gå runt. Åk till Greenwich med smågatorna bakom marknaden och puben Cutty Sark längs Themsen. https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/07/05/puben-cutty-sark/

  Fota gamla stall och vagnslider som nu blivit dyra men mysiga studios i t.ex. South Kensington (Cornwall Mews vid Gloucester Road eller området runt Kensington Church Street i norr).

  Åker ni nu snart eller när det blivit varmare? Om det är lite grönt är det kul att vandra i Wimbledon bland fina hus, mysiga butiker och övergångsställe för ryttare: https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/10/26/vandring-i-wimbledon/

 4. 1. PROMENERA ENDAST om ni ska vara i centrala London :) Helt seriöst, allt är inom gångavstånd i zon 1. Kollektivtrafiken är deppig och dyr :( 2. Tyvärr tycker jag att det är fruktansvärt svårt att hitta bra matställen i centrala London (antingen obokningsbara ställen med två timmar kö eller SPLURGE/TREAT YOSELF-priser) – om ni bor lite utanför stadskärnan, försök researcha lokalt för det finns fantastisk mat från alla nationaliteter om man letar :) 3. Hacks för gratis skyline-utsikt centralt – antingen Sky Garden (måste bokas men gratis) eller Tate Moderns nya torn med view point! Sen finns det en del barer med fancy utsikt som kan vara värd en dyr drink (Sushi Samba, Duck & Waffle, Aqua Shard etc, dock så är jag dålig på finställen) 4. Om ni gillar marknader (beroende på var ni bor) – Maltby Street Market är nära Tower Bridge ligger på Bermondsey Beer Mile – 6 mikrobryggerier som har öppet endast lördageftermiddagar. Om ni bor i öst-hållet tycker jag Broadway Market är najs :)

  1. Tack så mycket Anna får bra tips. Helt rätt i att promenad är det bästa. Vi bodde i Stratford så fick ta oss in till Zon 1 med tunnelbana men sen gick vi mest.

   Vi lyckades snubbla över bra mat också och undvek alla de köerna vi såg (till och med på måndagmorgon hade Breakfast Club en timmas kö….!)

 5. SÅ härligt med London! Det är en stad som det tar ett tag att bli riktigt kär i, tycker jag. Men jag håller med om att promenera mycket, och håll er lite från de allra mest centrala delarna (alltså som London eye/Trafalgar Square/Picadilly circus). Det finns så mycket mer!

  Mitt bästa tips – Borough Market (om ni gillar mat). Kolla här liksom;
  http://livetfrandenljusasidan.se/2016/05/23/borough-market-london-en-upplevelse-for-oga-och-gom/

  Sen var afternoon tea en höjdare!

  1. Eftersom så många tipsade om Borough var vi ju bara tvungna att ta oss dit, och vilket toppentips! Tack Lisa! :) Blev inte någon Afternoon tea men desto bättre bruncher och middagar ;)

 6. Vet inte hur många gånger jag har varit i London, kanske 20? Det är en stad jag känner att jag “bara kan vara” i. Kan lätt spendera en halvdag bara på bokhandeln Foyles i Charing Cross Road. Victoria & Albert Museum är heller inte dumt för den som gillar design.

  1. Tusen tack för tipset om bokaffären Foyles. Det var verkligen ett bokparadis! Men lyckades hålla mig till att köpa endast en bok..

 7. Valkomna till London :) Finns massor att rekommendera har men haller med om att det ar ratt trevligt att bara strosa runt och raka pa saker da man ar pa resa. Ha en trevlig vistelse och det blir spannande att lasa reseberattelsen sen!

 8. Men jaa vad roligt! Jag har ju faktiskt det: ta tåget ner till Brighton! Det tar 40 min från London Victoria och tågen går hela tiden. I Brighton är upplevelsen mycket mer genuint engelsk, du får tillgång till havet, det är gångavstånd överallt, det fullkomligen kryllar av grymma och unika restauranger (säg till om du vill ha en lista med tips), coola barer. Brighton i mitt hjärt <3

  1. Alltså det får jag ta och göra nästa gång. Har hört mycket gott om Brighton – även om jag också förknippar det väldigt mycket med språkresor, haha. Kan tänka mig att det lämpar sig ännu bättre under sommaren :) Tack för tips Annie!

 9. Jag firade min 20-årsdag i London, har sedan dess inte varit där igen. Tvvärr. Jag gillade verkligen staden. Betydligt bättre än Paris. Dock inte lika bra som Wien ;-) Om du vill ha Wien-tips framöver får du återkomma ;-)

  1. Vad fint! Paris har jag ju aldrig besökt. Men Wien skulle jag gärna ta och hälsa på! Jag får återkomma då ja, haha, tack!

 10. Men åh, vad kul! Har aldrig haft siktet inställt på London men varit lite sugen på att åka dit den senaste tiden faktiskt. Hoppas att du blir “omvänd” :)

  1. Ja vad ska man säga, jag hade en superbra helg och det finns massor att se och göra – men känner nog inte någon direkt London-kärlek. Det är trots allt en väldigt stor storstad som stundtals kan kännas lite själlös med alla internationella influenser, på gott och ont ;)

 11. Jag läste detta i fredags och skulle kommentera för att tipsa om ett par ställen, men jag måste ha blivit distraherad, hehe. Hur var helgen i London? Jag ser fram emot rapportering! Så nyfiken på var ni hängt. Älskar London och hoppas att kunna åka dit snart igen.

  1. Haha typiskt! Helgen har varit fin trots det gråa och kyliga vädret. Bra mat och highlight med musikal!! Vi har halva dagen idag kvar ännu så om du har något last minut-tips ;)

 12. Vad roligt! Jag håller så med dig – har inte rest jättemycket i Europa och det har heller inte intresserat mig jättemycket. Har hellre rest längre bort! I går bokade vi dock biljetter till Rom för några dagar i maj och jag är supertaggad den här gången. :)

  Hoppas ni kunde njuta massvis och skriv sen gärna om dina bästa Londontips – har nämligen aldrig varit där, men hoppas kunna åka dit så småningom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.