Jennifer sandström

Ett tungt år.

Jag tycker årssummeringarna kommer tidigt i år. December har liksom just börjat. Brukar vi inte kunna njut av julmyset för att sedan liksom mentalt förbereda sig under mellandagarna och inför nyårsafton vara redo att ta farväl av det gångna året och välkomna det nya? Men i och med att dessa summeringar och tankar om 2014 dyker upp redan nu, kan jag inte undgå att reflektera över det. Och jag blir alltid så fruktansvärt sentimental!

Det är lite utmattande att tänka på vad jag gått igenom under 2014. Jag lämnade Indien, krossade mitt och någon annans hjärta, bodde i ytterligare ett helt nytt land, var lyckligt lottad och fann kärleken på nytt, flyttade till Finland… Det är svårt att beskriva och jag tror inte ni kan förstå, men det har ärligt talat varit ett jobbigt år psykiskt. Med kärlek kommer också tårar mina vänner, och oj som jag gråtit. Det är klart man undrar ibland om det är värt det och det är en viktig fråga att ställa sig själv. Just nu är jag övertygad om att det är så jävla värt det. Jag är tacksam för allt som 2014 har lärt mig.

Februari-mars var nog den tuffaste tiden någonsin. Medan allting sakta förvandlades till en liten sagodröm. Och även om hösten varit lite tung, i ett land med inte många vänner i en liten lägenhet utan någonstans att gå om dagarna samtidigt som det bara blev mörkare och mörkare, så ångrar jag ingenting.

IMG_7499

IMG_7692

Hade för mycket ångest och drack för mycket alkohol. Shit vad deppigt det lät då. Så illa var det inte och drack aldrig för att döva någon smärta. Men det festades mycket, och det var kul. Det var väl på något sätt det som höll en vid liv, egentligen.

Jahapp hörni, vad ska en åstadkomma under 2015? Jag tror jag ska satsa på ett lite mer stabilt år. Det är väl någonstans det jag drömmer om. I natt drömde jag dock att jag körde en bil, supersnabb sportbil, kanske en Porsche? Eller Ferrari? Vad vet jag… Fast en bildröm kommer det inte bli under 2015 i alla fall, snarare 1. en inkomst, 2. en fastanställning och 3. ett mer permanent boende. Det vore något. *gör en mental drömanteckning*

Och en riktigt årssummering får ni när tiden är inne.
Alltså när ÅRET FAKTISKT ÄR SLUT.

FÖLJ:

4 svar

  1. Lärorikt år ändå!! :) Lite sentimentalt att jah haft mitt sista år då jag flänger runt mellan utlandsflytter… men å andra sidan längtar jag efter samma punkter som dig och jag är på god väg hoppas jag. Fast vad positivt det lät, fy fan vad energinivån står på 0. Hoppas på en härligare jul.. :)

  2. Oj vad mkt både toppar och dalar du fått vara med om. Men det är väl först när man varit riktigt på botten som man verkligen kan uppskatta topparna.

    O drömma (om bilar tillexempel) det kan man alltid göra ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.