Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En natt i Daintree regnskogen med spindlarna

Efter att ha vuxit upp med föräldrar som jag nu på senare år insett är rädda för det minsta lilla och extremt överbeskyddande så har jag väl känt lite att det är dags i att ta tag i det här med att bemästra och överkomma mina rädslor och att vara “rädd” rent generellt. Varför? Dels för att det underlättar, om alternativet finns att inte vara rädd så väljer jag hellre det liksom. Och dels för att (hör och häpna, att jag ens går i dessa tankar) jag som mamma vill vara trygg och stabil! Även om jag suktar efter en bebis (japp det är sant, vet inte vartifrån det kom) så är jag inte redo att bli mamma förrän jag inte längre är rädd för fåglar och hundar och smutsiga händer och baciller etc.

Och jag känner att jag är på god väg. Vad passade inte bättre än att backpacka i Australien liksom? När vi kom till regnskogen antog jag utan närmare eftertanke att vattnet skulle gå att dricka… Tills jag på kvällen får sådan magknip att jag börjar fundera “vad har jag ätit…” och kommer på att ja jo just det ja, jag drack ju vattnet. Frågar killen i baren om man, eh, kan dricka kranvattnet och han svarar “not really” men att han gör det “all the time” men mumlar något om att man inte ska det om man inte är van men att jag will be fine. Och jag blev fine, men var lite orolig där en stund haha.

Bemästrade spindelnrädslorna också om jag nu haft några sådana. Viftat bort både den ena och den andra konstiga spindeln från min kropp och såg idag en spindeln som var i storleken av en människo hand!!

Är i alla fall tillbaka i Cairns idag! Regnskogen var mysig och hittade lite trevliga människor att hänga med. Vår guide var aborgin(?) och hade massor av kunskap och stories på lager, men jag lyckades såklart mestadels sova i bussen… Just det, vi såg krokodiler också, men tog ingen bild på dem för jag hatar hypen över att just fota allt man gör och ser, kan liksom inte låta bli att tänka vad fan ska alla dessa människor göra med alla sina krokodilbilder?!

Här får ni några bilder i alla fall, på allmänt fina saker hehe, visst ser det härligt ut?

20121116-211047.jpg20121116-211056.jpg20121116-211103.jpg20121116-211114.jpg20121116-211127.jpg20121116-211132.jpg20121116-211135.jpg20121116-211150.jpg20121116-211155.jpg

Nu är det fredagkväll och vad gör man inte då i Cairns? Jo staden full av backpackers är såklart en partystad mest varje kväll. Men jag är så hemskt osugen på allt vad party heter. Så jag sitter bokstavligen längs gatan, äter chips, dricker coke zero och använder gratis wifi! och precis innan så åt jag ett gratis backpacker meal på en bar! Haha ni som känner till Cairns, på Gilligans var det, kände mig lagom nördig när jag satt där ensam vid mitt bord och med boken shutter island bredvid mig ;) well well jag tycker just det är så härligt det här med att resa ensam och kunna göra precis vad jag vill och strunta blankt i vad andra gör eller vad man bör göra! Sparar min partyenergi till surfers paradise!

Puss på er godingar, vi hörs snart igen,

/Jennifer, med något solbrända axlar i ett varmt Australien!

FÖLJ:

Ett svar

  1. Lilla gumman! Om du råkar få en liten spindel i örat (eller fler) så är det bara att spola ut den med vatten. Marina kan berätta mer, om den lilla myran som gick fel :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.