Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En lugn och lyxig helg senare

Det är torsdagmorgon och snart helg igen. Jag vaknade klockan 06 imorse, tack vare Mumin som börjat på nytt jobb och kliver upp ungefär så tidigt. Just nu sitter jag och äter yoghurt med frön, müsli och bamseblåbär. Gör mig iordning för en dag på kontoret och förbereder mig på helg, igen. Vilken lyx det var att få åka iväg lördag-tisdag med min käre mor och moster. Som vi spa:ade, åt gott och bara njöt. Och skrattade, kombinationen av de två systrarna (och mig) är ganska underhållande.

Den estländska staden Pärnu överträffade dessutom våra förväntningar, kan verkligen rekommendera det för en spahelg. Liksom alla har kommenterat på min instagram att det inte skulle tro att detta var Estland utan att det snarare ser ut som Miami eller LA. Det var kanske inte exakt så, men stranden var fin, Pärnu var jättemysigt, spa:et var fantastiskt (och billigare än hemma såklart) och under sommaren blir det förmodligen lite varmare och kanske läge för ett dopp i det blå havet.

Och för en bloggare, gissa vad nyckeln är för att kunna relaxa helt och hållet under en helg på spa? Se till att ha schemalagda blogginlägg under tiden! Medan ni kunde ta del av ett recept på aioli, 5 bra saker som hände under veckan och ett matigt inlägg om besöket hos Salvador Dalí, så låg jag alltså på ett spa och ägnade mig minimalt åt telefon och internet. Med en sådan “dygnet runt”-sysselsättning som bloggandet är kan det annars vara lätt att jämt känna stress och press över att uppdatera. Å andra sidan uppdaterar jag inte alltid dagligen, utan ibland får det gå ett par dagar mellan inläggen och jag jobbar egentligen väldigt sällan med schemalagda inlägg – men jag insåg att det var väldigt skönt för att kunna koppla av mer.

I övrigt är det alltid lite tungt att komma hem och tillbaka till verkligheten efter en resa (oavsett hur lång eller kort). Det är något jag tycks glömma bort och blir lika förvånad av varje gång. Men jag försöker acceptera det dåliga humöret och biter ihop med vetskapen om att det går över, den här gången också så går det över. 

Hoppas ni har en fin vecka, nu ska jag promenera till jobbet ♥

FÖLJ:

13 svar

 1. Pärnu är fint! Där var jag för sisådär 20-25 år sen eller nåt, haha. Schemalagda inlägg är bra! Det hade vi i helgen när vi var på en ö i Mälaren med vänner i helgen ;)

  1. Och ja, ni måste vara bra på det här med schemalagda inlägg så kontinuerligt som ni postar, jag är imponerad! ;)

  1. Hehe åh, I wish – det hade varit väldigt gulligt! Men nej, det är bara mitt smeknamn på min kille som föredrar att inte vara så synlig online. Det är Mumin eller T han omnämns som här på bloggen ;) Kul att du frågade Jennie!

 2. Hahha. Mumin betyder troende på arabiska fick jag lära mig. Lite gulligt att bli kallad mumin kan jag tänka mig. Betyder det egentligen ngt kul på finska?

  1. Aaaah, du har nog rätt – för när man slår in Mumin på hitta.se verkar det vara ett vanligt namn för vad som skulle kunna vara just arabiska namn. Gud vad intressant! På finska heter det Muumi och har ingen faktisk betydelse… :)

  1. Jaa, det är fint att kunna unna sig något som en hel helg på spa. Jag är dålig på att gå på skönhetsbehandlingar och massage överlag, så det var riktigt härligt med en hel helg :)

 3. Behövs verkligen både och. Stöttning kan vara så mycket. Bara man aktar sig för för mycket negativitet och oro från alla. Men innerst inne tror jag man vet vilka som menar väl och inte.

  1. Det har du förstås rätt i, det gäller att det blir en bra balans. Förstår också att man int pallar för mycket negativitet tillslut.

 4. Eftersom jag också har anknytning till Finland så känns Estland nära. Skäms nästan lite över att jag inte lyckats ta mig dit. Får se hur det går med den saken nu, för min del är det Tjecken som av (geografiska skäl) på senare tiden varit destinationen to go to vad det gäller SPA-resor. Finns det god öl i Estland också? ;-)

  1. Jaaa, jag såg att du var påväg till Finland nu. Tycker absolut du ska kika på Estland, men kan förstå att du väljer Tjeckien som har så nära. Det är förmodligen ännu billigare också? Estland och öl, nja det är nog faktiskt inte därför folk reser dit om jag ska vara ärlig – men har inte stenkoll på den biten ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.