Jennifer sandström

Drömmer om att resa.

Klockan är 17.22, det är mörkt ute och datorskärmen har ställt in sig på kvällsljus (app som ger ett rött sken över hela skärmen, ska tydligen vara bra för ögonen och kroppen). Det är december, den absolut mörkaste tiden på året. Och det är första december sedan 2011 som jag upplever i Norden. Inte direkt motiverande någonstans faktiskt.

För ett år sedan bodde jag i ett land där värmen var nästan outhärdlig och jag kunde ta mig till en strand (om jag orkade) på runt en timma. Min kropp fylldes med d-vitamin dagligen och inga tabletter behövdes. Landet var Indien. För ett halv år sedan bodde jag i en stad där jag bara kunde hyra en bil och inom några timmar välja att åka till fyra olika länder och även Alperna. Det fanns någon sorts frihet i det. Staden var München.

Och just nu, efter några månader i Finland, så känns det som om det var evigheter sedan jag reste någonstans. Rese-ådran har börjat pumpa och vill se något nytt. Pratade med min chef igår som ska åka till Japan tre veckor över jul, alltså… Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att vara borta över jul igen. Faktiskt. Men det ska trots allt bli fint att hälsa på hemma.

Vinter- eller solsemester. Lugn eller äventyrlig. Det hade inte spelat så stor roll. Även om jag hade föredragit ett resmål som Kina (eller Japan iofs), Sydafrika, Italien, Brasilien, Chile, Panama eller Mexico. Någonstans jag inte varit tidigare, något som är helt nytt.  Men jag kan faktiskt förstå att det är populärt med charterresor och lägenheter på Mallorca och andra delar av Spanien, för när vardagen rullar på så är det skönt att bara komma iväg någon annanstans – vart som helst, se lite sol, känna havets vågor. Och kanske är det något som faller mig ännu mer i smaken när jag blir äldre?

resedrömmar

Ärligt talat hoppas jag dock att jag kommer dra med min framtida familj på äventyrliga resor. Jag hoppas ekonomin kommer vara så pass bra att vi kan åka över en jul till Nya Zeeland eller Australien. Att jag kommer ta med min lilla familj på spännande hostels och få de små liven intresserade av att resa och uppleva olika kulturer! En kan ju, som sagt, alltid hoppas.

FÖLJ:

8 svar

  1. Också resesugen!! I februari skulle jag vilja norröver, men lite dåliga förbindelser och vi vet inte ens vart vi vill eller vad man kan förvänta sig. Jag tänker en lugn by där man ser norrsken… kanske en löjlig fantasi ;)

    Också sugen på Sydamerika och funderar på om det finns något resemål som lämpar sig för en sommartrip. Sommaren passar bäst i mitt yrke, men då har ju vissa länder där vinter.. (drömmer typ om karibiska stränder)

    1. Ta ett flyg upp till Kiruna/Gällivare och hoppas på att ni får se lite norrsken ;) Vet inte hur långt söderut de går? Är det inte norr om polcirkeln? Dock är det annars fint att besöka de nordligaste delarna under mars-april.

    1. Så sant… Jag hoppas på att i framtiden ha ett jobb där de vill skicka mig utomlands för olika uppdrag då och då ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.