Jennifer sandström

Drömmen om Sverige.

Det känns så bra att ha fått mersmak för Europa då jag fram tills nu rest runt mest i övriga världen. Jag har sett lite av Thailand, Kanada, massor av stater i USA, i princip hela Nya Zeeland, Australiens långa östkust, länder som Kuba och Samoa och så vidare. Och nu har jag även hunnit med att besöka Tyskland, Österrike, Schweiz, Lichtenstein (haha), Frankrike och Luxemburg (haha igen).

Anyhow, ett annat land jag skulle vilja se mer av är Sverige. Håller just nu på jobbet att skriva om ”Sveriges guldkorn” och kan inte låta bli att få sån längtan efter ställen som Smögen, Österlen, Öland och Gotland, platser jag ännu inte besökt. De känns ju rätt ’klassiska’ dock så något som kanske skulle vara mer intressant (förutom fjällvärlden där jag är uppvuxen som jag inte hunnit utforska maximalt) är till exempel Dalarna. Tänk att fira midsommar där, känns inte det som något man borde göra som svensk åtminstone en gång innan man dör? Samtidigt som jag måste erkänna att ’Dalarna’ klingar lite tråkigt i mina öron. Men sen ser man sajter som Dalarnas Äventyr och tänker att – det kanske vore lite coolt ändå? Bland annat erbjuder de forsränning, det har jag gjort i Colorado en gång och det är så himla kul!! Vet ni fler platser man kan göra det på i Sverige?

Drömmen vore att göra en Sverige-roadtrip. Det skulle jag vilja göra med min besties. Vi pratade om det en gång, det kanske vore något att styra upp inför nästa sommar? Den här sommaren, om en och en halv vecka, kommer vi ju alla ses för årets fest i alla fall.

Från Gällivare i norr… 

Gällivare, Lappland, SverigeFjällen, Lappland

… genom Sverige, kanske längs norrlandskusten och Dalarna…

Sverige roadtrip

… till havet utanför Göteborg och så vidare mot Skåne och öarna utanför den södra östkusten. 

Göteborgs skärgård

Det vore fint.

FÖLJ:

10 svar

 1. Midsommar ska firas i Dalarna, så är det bara! :-) Dalarna är inte tråkigt, det är det finaste stället på jorden.

  /Helt objektiv dalkulla (som bor i Småland)

  1. Haha förlåt om jag trampade på tårna – jag har ju faktiskt ingen rättvis uppfattning då jag inte varit där… Ännu! Vad tycker du om Småland då? Jag har ju bott ett par år i Jönköping :)

   1. Haha, nejnej, ingen trampade tår här! Jag har ju faktiskt flyttat därifrån själv, så jag ska väl egentligen inte säga något. ;-) Jag gillar Småland, det är mycket mindre “tro inte att du är något”-mentalitet här än vad det ibland kan vara i Dalarna (speciellt i Borlänge som jag kommer i från). Men jag kan sakna Dalarnas natur (och kultur!), här finns det ju inte lika mycket berg och dalar och så. :-)

    1. Den mentaliteten känner jag igen från norra Sverige ;) Kan jag tro, det verkar ju väldigt mysigt där som sagt. Hur ofta är du hemma och hälsar på?

     1. Alldeles för sällan! I år har jag bara varit hemma en gång sen i julas, och nästa blir till midsommar. Men det är svårt att hinna när man har fullt upp hela tiden, det tar ju sin lilla tid att åka femtio mil dit och lika långt tillbaka. Du har ju ännu längre hem, så jag gissar att du vet precis hur det är!

      1. Verkligen! När jag bodde i Jönköping var jag bara hem två gånger per år ;) Påsken var som tyngst då det är så vackert i Gällivare då. Nu längtar jag lite efter midnattssolen också, som jag kanske första gången någonsin kommer missa den här sommaren.

 2. Om du besöker Öland gör det på våren och åk på östra sidan söderöver. Det är ett Öland få turister får uppleva

 3. Apropå Strasbourg – neeej, på riktigt? :D HAHA, oddsen! Jag var dock där tisdag kväll till onsdag kväll, så inte riktigt samtidigt kanske :) Vad tyckte du? Hann du något till de närliggande städerna?

  Ja, alltså maten…sauerkraut sauerkraut sauerkraut, haha! Antog att det var tyskt :D Men blev en del crepes också :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.