Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Dagen när jag lämnade Indien.

Det var en vacker dag, så skulle jag vilja beskriva det. Efter en skön sovmorgon åt vi frukost, det som vi ätit så många gånger tillsammans, mjölk och Kelloggs.

Det var något jag ville köpa innan jag åkte hem, en liten ko från butiken i hotellet Casino. Det är en liten bit att köra dit men det kändes som den perfekta saken att göra, åka bakom N på hans scooter och bara njuta och ta farväl av Kochi.

På vägen stannade vi och drack någon juice som var helt perfekt. Var så törstig efter kvällen innan…

20140117-073741.jpg20140117-073807.jpg20140117-073822.jpgÄlskar att de har små stånd längs vägarna där de säljer juice och kokosnötter. Det var någon mix med lime, Green Apple (någon konstgjord smak) och frön som svällde i vätskan.

Efter vi köpt den lilla kossan åkte vi till Cocoa Tree, caféet i Panampilly Nagar som nyligen flyttat och blivit toppenfint med en asbra meny. Vi delade på en tallrik med massor av grillade köttiga saker och pratade om fina saker.

På eftermiddagen så försvann N en stund. Sen kom han tillbaka med ett litet paket i tidningspapper. En indisk flagga! Det enda jag inte hittat som jag ville ha. Jag behöver ju en flagga från alla de länder jag bor i, så är det bara.

20140117-073837.jpg

Och så fick jag krama några fina vänner hejdå. Sådant är ju aldrig särskilt trevligt, men man får ju vara glad för vilka fina stunder man haft ihop.

20140117-073932.jpg

Vårt rum blev rätt tomt när jag packat ihop mina saker och det är ju inte jättesvårt att säga hejdå till rum, om man inte tänker på alla minnen som kommer från det där rummet förstås.

20140117-073947.jpg

Det fanns ett ställe i matväg som jag ännu inte hunnit testa, Pai Dosa. Dosa var det första jag åt när jag kom till Indien och det skulle även bli det jag åt innan jag åkte hem. Det finns en vanlig sorts dosa men här har de cirka 50 olika och även en söt med choklad! Wow. Vi delade på den med choklad och en med tomat, lök och något mer.

20140117-073958.jpg

Innan vi åkte hem svängde N plötsligt åt ett annat håll och vi hamnade där allting en gång började. Vi stannade utanför Link Heights och tittade upp mot 16D. Lägenheten jag bodde i juli-oktober. Där skedde vår första kyss och många stunder hade vi spenderat där tillsammans. Blev så fruktansvärt sentimental och såklart rann tårarna. Vi åkte vidare och stannade till vid restaurangen där vi åt middag tillsammans första gången, hans kompis jobbar där så vi sa hej och hejdå och drack en apelsinjuice.

20140117-074226.jpg

Sen hade vi knappt en timma att kramas så mycket som möjligt innan taxin kom. Och tårarna fanns alltid väldigt nära men jag var också så glad, glad över allt jag fått uppleva och så. Pepp inför framtiden. Visst vill man titta upp mot himlen och säga åt vilka krafter som nu än finns där ute, låt mig alltid vara såhär kär.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.