Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Clarion Hotel Sign i Stockholm – highlights & besvikelser

En helg i Stockholm är aldrig fel, här finns massor att utforska och upptäcka – alltifrån riktigt bra museum till hur många mysiga caféer som helst. Särskilt trevligt är det när man dessutom får spendera ett par nättet på hotell och på ett hotell som Clarion Hotel Sign. Anledning till min vistelse i huvudstaden den här helgen var dels att träffa min pappa (som dock fastnade med tåget) och dels för att träffa mexikanaren jag pluggade med i Kanada och inte sett på 5 år. Dessutom blev det en mysig helg på tumanhand tillsammans med T.

Clarion Sign i Stockholm

Det var pappa som fixat boendet och han valde det eminenta alternativet: Clarion Sign Hotel. Min tredje gång på just detta hotell! Det första man möts av och något som är svårt att inte älska, är den otroligt trevliga och tillmötesgående personalen. Alltså bra jobbat! Bra service är ju tyvärr något man lärt sig att inte ta för givet.

Clarion Sign har också riktigt bra läge, ett stenkast från Centralen och några hundra meter från Drottninggatan. Ett bra utgångsläge för en helg i Stockholm helt enkelt. Det är faktiskt en av grejerna jag gillar med Stockholm som stad, att stadskärnan är ganska koncentrerad och går att ta sig runt promenerandes.

Clarion Sign Hotel Stockholm

Höjdpunkterna på Clarion Sign

Förutom ovan nämnda positiva aspekter som rör personal och läge så funderade jag över ytterligare ett par saker som jag gillar lite extra med Clarion-hotellet. Jag kom fram till följande, utan inbördes ordning:

* Utsikten

Tidigare när jag bott här så har jag haft utsikt mot innegården som visserligen är prydd med några spektakulära skrivbordslampor i gigantiskt format, men utöver det är ganska ocharmig. Jag bryr mig sällan om att kosta på mig extra bra utsikt från hotellen jag bor på men den här gången fick vi äran att få ett rum på 8:e våningen med panoramautsikt mot Norra Bantorget. Och det var inte helt dumt, utan snarare ganska fint att somna och vakna upp till.

Här har ni tre vyer från vårt rumsfönster, vid tre olika tidpunkter.

Clarion Sign utsikt

Clarion Hotel Sign

Clarion hotell Stockholm

* Hotellrummen

På Clarion Sign följer hotellrummen nordisk stil och varje rum är inrett med möbler från en nordisk designer. Den 3:e våningen pryds av design från svenska designers, 4:e av norsk design, 5:e av finsk design och våning 6-10 har alla dansk design (som vi då kan anta ses som lite lyxigare).

Eftersom vi bodde på den 8:e våning kunde vi förvänta oss möbler av en dansk designer. Vi fann de välkända Arne Jacobsen-fåtöljerna i blått, men utöver det vet jag inte om något annat är dansk design? Tavlan kanske?

Clarion Sign hotellrum

Vårt hotellrum på 8:e våningen, inrett med fåtöljer i dansk design av Arne Jacobsen. 

Stockholm Clarion hotell

Såhär glad över att få kasta mig på hotellsängen! Och frågan är vem som har tid av njuta av en lyxig fåtölj på ett hotellrum när man knappt har tid nog att njuta av den fantastiska sängen?

* Miljötänk

I Sverige överlag tycker jag det märks att det börjar bli allt mer mainstream att tänka på och bry sig om miljön. Det känns som om vi börjar gå i rätt riktning på den långa väg vi har att vandra. Det känns sjukt bra när större företag och kedjor gör någonting för miljön och jag inser att det borde vara en självklarhet.

På Clarion erbjuder de inte bara en frukost med mycket ekologiskt och fairtrade-märkt utan de påminner en om miljön även på hotellrummet. Om du bor fler än en natt på hotellet har du möjlighet att hänga ut en grön lapp på dörrhandtaget. Den gröna lappen talar om att du inte önskar någon städning och istället antingen önskar att få extra klubbpoäng (på ena sidan) eller att du önskar skänka de poängen till UNICEF och projektet sweet dreams (på andra sidan). 

Clarion green stay

På sängborden kan du också hitta en liten bok som är fylld med massor av bra information (och som du kan ta med dig om du känner för det). Här påminns du till exempel om att köttkonsumtionen är en av våra värsta bovar för miljön. Köttindustrin är en av de industrier med störst vattenförbrukning och att minska sin köttkonsumtion är ett av de mest effektiva sätt vi som individer kan använda för att bekämpa klimatförändringarna.

Du följer väl trenden och har skrivit upp det som ett av dina nyårsmål för 2017 – att äta mindre kött?

Clarion miljötänk

Real cowboys eat what the cow eats! Bra uppmaning från Clarion.

* Spa

Du behöver inte vara gäst för att avnjuta hotellets faciliteter. Selma City Spa på 8:e våningen är även populärt hos de lokala stockholmarna. Det är visserligen något billigare för dig som hotellgäst (200 SEK) än för utomstående (500 SEK) men med takterass och uppvärmd utomhuspool (även vintertid) kan det vara värt ett besök hursomhelst. Googla på bilder om du vill bli övertygad.

Hotellets besvikelser

* Frukosten

Men vänta nu, va? Hotellfrukosten? Ja, det är ofta en av höjdpunkterna med en hotellvistelse och kanske är det också därför denna går in under hotellets besvikelser. Ju högre förväntningar, desto svårare att bli nöjd! De tidigare gångerna jag bott på Clarion Sign har jag kunnat njuta av en riktigt bra frukost, i lugn och ro. Och det är framför allt det senare som gjorde att frukosten den här gången blev lite av en besvikelse (med betoning på lite).

Den här helgen kändes det nämligen som om hotellet var mer eller mindre fullbokat och med många gäster blir det troligen även mycket folk vid frukosten (särskilt den sista timmen). Men jag hade förväntat mig att ett hotell som Clarion skulle kunna förutse något sådant och således förebygga det. Det var liksom inte bara fullt av människor och köer till maten, utan det var också alltid något som hann ta slut och fattades. Om det inte var det pålägget så var det äggröran eller croissanterna. Visst är det lite plåster på såren att personalen fortfarande är sjukt trevlig, men ändå, jag hade förväntat mig hotellfrukost i världsklass!

Clarion sign hotellfrukost

Jag gillar i alla fall frukostmiljön på Clarion Sign, det lyckas bli rätt mysigt trots mycket folk. 

frukost på Clarion

Några extra bra saker som fanns i buffén: böngroddar, rårörda lingon och massor av frön och hälsopulver att toppa yoghurten med. 

* Badrummet

Den andra lite märkliga saken med Clarion Sign är hur man valt att designa badrummens dörrar. Det är jättenice med en liksom frostad glasdörr (på bilden bakom mig till höger) som fungerar för att både gömma själva toaletten och sedan går att stänga åt andra hållet för att stänga hela badrummet – OM man är ENSAM. Men en halvt genomskinlig toalettdörr är i mångt och mycket ungefär som att inte ha någon dörr alls. Och om man då har sällskap i form av vem-det-nu-än-kan-vara, så tycker åtminstone jag att det vore trevligt att kunna stänga en dörr om sig när man befinner sig i där inne för att uträtta diverse behov. Bara en tanke.

Men vad vet jag om design och badrumsdörrar?

Clarion hotellrum

En frostad halvt genomskinlig glasdörr till badrummet, hur tänkte ni där Clarion? 

Mitt betyg av Clarion Hotel Sign

Allt som allt vill jag dock ge hotellet 4 av 5 möjliga. Det fina vägde helt enkelt upp det som var mindre bra. Och ärligt talat, en rutinerad hotellgäst går väl upp tidigt nog för att vara nästan först till frukosten? Dessutom fanns det toaletter i korridoren (åtminstone på vår våning) som man vid nödfall skulle kunna smita iväg till…

hotell i Stockholm

Ett vintervackert Stockholm, utanför hotellet vid Norra Bantorget. 


Tack Stockholm och Clarion Sign för en bra helg! Och du Stockholm, jag hoppas vi får anledning att ses snart igen. 

FÖLJ:

21 svar

 1. Jag går alltid upp och käkar frulle när jag vaknar (tidigt) sedan går och lägger mig igen. I poolen eller på rummet beroende på vart man är.

  1. Så skönt att kunna göra det! Kör du tidig kväll då också eller har du bara äran att vara morgonpigg oavsett? ;)

 2. Tror min nästa staycation får bli där faktiskt. Det där spa:t lockar särskilt! Men synd på frukosten, lite konstigt att det skulle vara högsäsong nu liksom? Men ni verkar ha haft det fint ändå. Ses i Helsingfors snart :-)

  1. Sofia, det låter som en utmärkt idé! Jag röstar ja för det! Sen kan du ju köra mitt i veckan när jag misstänker att frukosten är lite lugnare ;) Ett tips är för övrigt att de har deras frukost billigare på måndagar (om jag minns rätt) ifall man vill gå dit bara för den.

 3. Det här med badrumsdörrar eller väggar i glas är något jag också har funderat på… det verkar vara modernt att ha det så?! Vet att både Tallink hotel Riga och Tallink Spa and Conference har det så och sen har jag bott på några andra som har ett fönster ut i rummet i frostat glas. Varför i herrans namn skulle man vilja ha det så haha!

 4. Det blir ju bra ljus om man har genomskinlig dörr eller? :)

  Jag är såndär som vaknar himla tidigt så jag brukar hinna med två frukostar om jag bor på hotell och inte ska iväg på morgonen (det är relativt ofta jag bor på hotell och inte ens hinner äta frukost innan jag ska iväg…) Det är rätt schysst, då tar man riktigt frukost första vändan och sen pannkakorna när man går ner på nytt :)

  1. Ja det skulle vara det i så fall… :)

   Oj wow, snacka om att maximera hotellvistelsen, haha. Kanske något att sikta in sig på vid tillfälle! Min favorit är alltid croissant till kaffet som “efterrätt” ;)

 5. Tråkigt med frullen. Jag hade blivit så besviken. Det är ju halva nöjet, haha! Jag tycker oftast att Clarion håller bra klass och frukosten har varit helt super på de hotell jag bott på (Amaranten i Sthlm och Grand Central i Oslo). Jag har även endast ätit frukost på Clarion Malmö Live och det var riktigt bra. Så då vet du vad du ska satsa på nästa gång du ska bo på hotell i någon av de städerna ;) Konstigt med toalettdörren också men det ska väl vara lite snitsigt sådär.

  1. Jaaa, eller hur, det brukar ju vara bra. Tack för tipset Christine! Man vet ju aldrig om jag har vägarna förbi t.ex. Malmö eller Oslo för någon weekend… :) Ja precis, snitsigt är ordet ;)

 6. Älskar att bo på hotell, men det slog mig nu att jag nog aldrig bott på hotell i Sthlm! Galet! Bor oftast hos vänner när vi hälsar på. Nästa gång kanske jag ska pusha för hotel..! Ps. älskar skylten, den borde jag ta med mig hit till cowboy-land;)

  1. Jaaaa det tycker jag du ska, det är ju extra lyxigt! :) Haha ja, det är en text från den lilla boken de har på hotellrummen, du får bo där och ta med dig den! ;)

 7. Nä men va, rejäl dörr ska det vara inte glas. Annars lät det som ett toppenhotell. De kanske hade lite otur med frukosten just den här gången? Vad kul det var att ses idag och surra lite efter yogan. Sov gott <3

  1. Eller hur Anna! Och ja, det kan ha varit ett måndagsexemplar på frukosten ;) jättetrevligt att snacka lite och så roligt att du bor i Boden!!

  1. Ja, kanske fanns det någon logisk förklaring… Men det var fint ändå! :) Så synd Towe att du missade den här helgen i Åre!!

 8. Har aldrig tänkt på att man kan äta frukosten i två omgångar, låter hur mysigt som helst. Frukost i allmänhet brukar jag försöka anpassa så att jag inte krockar med andra hungriga människor. Frostade glasdörrar till badrum är ett märkligt påfund! :-)

 9. jaja, bluffen med den gröna lappen! Det är bara för att spara arbetskraft och tvättning. Det har ingenting med miljön att göra, det märker man på alla hotell då de har ingen miljötänk i form av sänker värme t.ex. eller håller på med otaliga flaskor med duschgel, tvål osv. som slängs om gästen tar inte med den….

  1. Visst är det för att spara på arbetskraft också – inget mig emot. Fast tvättning är väl ganska relaterat till miljö ändå? :) Clarion har också bara pump på tvål sen litet schampoo och balsam – som en givetvis tar med. Ingen hudkräm heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.