Jennifer sandström

Charlotte Menora – Warszawas bästa brunch.

Förra helgen testade jag och rekommenderade La Torrefaziones brunch här i Helsingfors, men apropå detta måste jag berätta om en magisk brunch vi åt i Warszawa för några veckor sedan när jag var där en helg med mina bästa tjejkompisar!

Bruncha i Warszawa

Restaurangen Charlotte Menora är ett av Warszawas hippaste ställen just nu. De har ett par restauranger i stan och passerar du någon av dem så kommer du se att de flesta borden är upptagna. Vi kom hit en solig söndagsmorgon och fick efter några minuters väntan  ett bord ute på terassen.

Beställ någon av deras frukostar där följande ingår: Basket with selection of bread and home-made preservesDet är nämligen detta:

charlotte menora Warsaw

Ja alltså, min kompis Lisa ingår tyvärr inte, även om det skulle vara en toppenidé – Lisa som guidar svenskar runt i Warszawa, hehe.

Det är alltså en brödkorg med massvis av olika brödsorter (med t.ex. nötter i och annat gott) + crossianter såklart. Sen får du välja vilka burkar du önskar få med olika smaker och beroende på vilken frukost du väljer får du även till exempel ägg eller yoghurt med granola. Alltså granola, kan vara livets frukost.

Warszawa brunch Charlotte

Dröm-frukosten, eller brunch som jag faktiskt tycker frukostar blir när det innebär att man är alldeles för mätt för att äta någon lunch. Burkarna är alltså deras hemmagjorda olika marmelader och liknande nutella-choklader där de även hade en vit choklad.

Här nedan är min kompis Emma, in breakfast heaven!

breakfast Warsaw

Hur cool är hon inte? Så jäkla cool. Och båda dessa ladies rockar verkligen sina spegel-solbrillor. Värre var det för mig som tvingades sitta och äta stirrandes på mig själv… Haha.

Om det eventuellt var att äta en dessert till frukost? Jo, verkligen, men ibland är det exakt det man ska göra. Sockerchock men supergott. 

Vill du ha mer tips för Warszawa? Läs mer här: att göra i Warszawa – min cityguide.

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.