Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Bollhav & skridskoåkning.

Jösses vad helger kan vara sköna och bra. Helgen som just passerat har inkluderat en bra mix av socialt umgänge, träning, städning, god mat, vintriga aktiviteter, pojkvänsmys, sovmorgnar, alkohol och film – ungefär så.

Lördagen började med sovmorgon som lördagar bör och fortsatte sedan fint (well, först efter lite städpanikångest som löstes med en promenad/löptur i snön och på isen).

På lördagskvällens agenda stod nämligen födelsedagsfest. Frida och hennes kompis hade styrt upp för ett galet bra party med bollhav och fiskedamm. Den kombon kan inte bli annat än lyckad. Bollhav hemma i en lägenhet och som vuxen var bättre än man kan tro – både underhållande och otroligt skönt att ligga i ett bollhav – när gjorde man det senaste liksom?

bollhav2 kalas5

Ljusslingorjag älskar ljusslingor. Och vem gör inte det? De gula/vita ljusen, inte så förtjust i skrikande färger. Det var alltså lite trist att plocka ner ljusslingorna vi haft runt våra fönster över julen. Jag funderar på att plocka upp dem igen och placera dem någon annanstans och kröna dem till vårljus istället för juleljus. Och på balkongen är ljusslingan faktiskt kvar. Den får stanna åtminstone så länge snön ligger kvar där och täcker den, och kanske längre om den har tur.

Jag festade rätt lugnt under lördagen och drog faktiskt hem när gänget gick vidare till en bar. Efter tidigare helger under december och nyårs osv så orkar jag faktiskt inte ägna fler helgdagar åt att vara bakis och/eller sova länge, inte just nu. Jag vill hellre vara pigg och ta hand om kropp och själ samt kunna njuta av dessa krispiga dagar!

Så söndagen ägnades åt städmaraton och skridskoåkning!!


Det här har under många år varit en vanlig syn. Jag med näsan i telefonen. Jag bloggar från mobilen, har under perioder även twittrat, det finns alltid smsa att svara på och förr läste jag extremt många bloggar. Telefonen kräver så himla mycket uppmärksamhet. Och på senaste tiden har jag blivit bra på att koppla bort den. Här på bilden stängde jag bara av Runkeeper (så kul att ställa in Runkeeper på skridskoåkning, blev ett bra träningspass!) och annars är den mest med som kamera.

Och annars så främst under helger gillar jag att bara låta den vara. Inte bry mig om att svara på sms, uppdatera/kolla instagram och annat, och till exempel inte känna någon press att blogga. Sådant behövs. Därför har jag telefonen ofta helt på ljudlöst (utan vibb) och har absolut inga notfikationer för instagram/snapchat/facebook/mail på.

Det var ljuvligt ute på isen i Tapiola och att åka runt på skridskorna. Perfekt söndagsaktivitet i min mening.

Och så blev det mörkt, vi köpte med oss ingredienser för att laga indiskt och gick hem för att göra det och sedan se på en Netflix-film: Morning Glory  – rekommenderar den som en mysig/roligt/trevlig typisk Hollywoodfilm perfekt för söndagsmyskvällar och för en feelgood-känsla!

FÖLJ:

6 svar

  1. Vad häftigt med bollhavet! Hade de hyrt det?

    Jag försöker också avgifts mig från mobilen. Vissa dagar går bra andra sämre. Skyller på detta med att flytta från alla vänner, levde med mobilen i handen för att inte vara för ensam i början ovh det är en svår vana att bryta.

    1. Jaaa, så coolt! 24 timmar, 170€, tydligen.

      Ja det är sant, det är där jag kan få lite dåligt samvete – att jag borde svara/höra av mig osv. Så balans är väl det bästa. Det är nog viktigt också att vara närvarande när man är med andra och umgås. Det är så socialt accepterat att titta ner i sin telefon om man är ett gäng (och inte bara två stycken, då är det lättare att låta bli) men jag tycker det är ganska ofint.

  2. Försöker också jobba på det där med att lämna mobilen. Det är skönt när man väl lyckas. Kanske ska kära ett gemensamt försök i Gällivare? Bara fota med den, för det måste jag nog eftersom jag inte har nån annan kamera. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.