Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Boktips: Sista brevet från din älskade – Jojo Moyes.

En av de bästa grejerna med sommaren, semester och tid över (t.ex. när man sitter på ett plan tvärs över Atlanten) är alla de böcker man läser. Jag läste ut även den fjärde boken av Jojo Moyes som jag läst, på en vecka. Det var boken Sista brevet från din älskade med den engelska titeln The last letter from your lover.

Eftersom jag köpte den i USA så läste jag den alltså på engelska – utan några problem. Jag brukar tycka det är lite jobbigare att läsa på engelska, så antingen var det ett enkelt språk eller så har min engelska helt enkelt blivit lite bättre. Ett nytt engelskt ord som jag tagit med mig, som är återkommande i boken, är vicariously, som betyder att uppleva något genom någon annan.

Sista brevet från din älskade är en bok som har fastnat i mig känner jag, det kan ha varit den bättre av alla Jojo Moyes som jag läst. Inte lika tungt som Livet efter dig, men ändå väldigt känslosam, och bra.

sista brevet från din älskade

Mot slutet av boken kommer också mina två favorit-citat.

The young don’t have a monopoly on broken hearts, you know.

Det är så vackert. Åh vad den här boken går rakt in i hjärtat. Kärleken och livet, herregud.

I learned a long time ago, that ‘if only’ is a very dangerous game indeed.

Och det här, jag kände på en gång att dessa ord tar jag med mig till mina words to live by. “If only” är ett farligt spel, det fungerar ju inte så. Vi är här, och vi är nu, och det som blev det är.

Får även lov att tacka två av mina finaste bloggläsare, Alexandra och Åsa, som tipsade mig om att den här boken skulle vara bra! Och nu säger alltså jag åt er: spring och köp!

FÖLJ:

5 svar

  1. Brukar tänka som citat 2, men i jobbiga stunder blir det lätt om-tankar…och idag behövdes det citatet. Idag som är en jobbig dag. Det handlar om att se framåt. Åh. Tack!

    (Gillade också den boken, hade inte tänkt läsa den, men fick den i julklapp från jobbet. Kanske ska läsa hennes andra också.)

  2. Jag tyckte tvärtom. Älskade livet efter dig men inte sista brevet från din älskade. Tyckte den va alldeles för långsam på nåt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.