Jennifer sandström

Böcker i massor.

Det känns så sjukt, eller lite sjukt i alla fall, att plugga och vara student IGEN. Har bekantat mig med den nya studentportalen som Mittuniversitetet har – sådant är alltid ett stressmoment när man börjar för det tar lite tid och tålamod att lära sig vart man hittar allt. Mittuniversitetet är förresten i Sundsvall och jag läser på distans där helt enkelt för att jag anmälde mig så sent till kurserna, var inte många som fortfarande hade plats eller öppen anmälan. Idag har jag även införskaffat en drös med böcker jag behöver till, framförallt, litteraturvetenskapen. Böckerna fanns hos tre(!) olika bibliotek här i Åbo – tacksam för att allting här har cirka 5 minuters gångavstånd! (Älska småstadssamhällen!!)

Först gick jag till University of Turku där min käre T lånade en bok åt mig då han pluggar där. Och här står jag och poserar så vackert utanför deras entré. IMG_0710.JPGIMG_0708.JPG
Det verkade vara en rätt mysig/trivsam miljö inne på skolan.

Fortsatte sedan till Åbo Akademis bibliotek, som finns i olika byggnader (förvirrande till en början). Och därifrån fick jag med mig två typ uppslagsverk till böcker och en liten bok innan jag fortsatte till “vanliga” biblioteket inne i stan.
IMG_0715.JPGIMG_0714.JPG
Alltså hur mysig är inte den här lilla staden Åbo? Jag gillar den verkligen. Stan ligger alltså 5 minuter från lägenheten där T bor, hans skola 5 minuter åt det andra hållet och åt ytterligare ett håll har vi en stor park samt en stor matvarubutik också bara 5 minuter bort. Jag ÄLSKAR sånt!

Satte mig en stund vid vattnet och högg in i det ämne litteraturvetenskapen börjar med: lyrik.
IMG_0718.JPGIMG_0719.JPG
Och ja, dessa bar jag hem idag. Det var en rätt tung väska jag fick bära på…

Nu har jag precis avslutat ett två timmars introduktions-seminarium med vår lärare och fyra andra studenter. Vi gick igenom ämnet lite övergripande samt lyriken något mer ingående. Och jösses alltså – vad har jag gett mig in på? Ni vet dikter, de kan ju vara så himla djupa ibland. Och dessa “litteraturiska människor” (haha jaja, hittepå-adjektiv) pratar på ett lite speciellt sätt – som dock är rätt gulligt och fascinerande!!

Det känns svårt att analyser och tolka dikter… Jag började mest fundera över VARFÖR man skriver knepiga dikter och även vem LÄSER dessa och varför? MEEEN jag känner mig taggad på att lära mig mer om det och faktiskt anta en utmaning som känns utmanande!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.