Jennifer sandström

Bloggarna jag läser / finlandssvenska

Är det modigt att lista vilka bloggar man faktiskt följer? Ja kanske, om man ska tro kommentarerna på mitt första inlägg på det här temat: bloggarna jag läser / resor. Men såhär: det är inte rimligt att du skulle hinna läsa alla alla bloggar och kanske kan vi ta det lite med en klackspark? Du som bloggar gör det antagligen inte för att exakt alla ska läsa din blogg – utan för din specifika målgrupp. Alla ingår inte i din målgrupp, i så fall är den förmodligen alldeles för bred och orealistisk. Fast jag vet, visst önskar man att dyka upp på andras listor och jag har själv svårt att acceptera att inte ens mina närmsta vänner läser min blogg. Så förlåt till alla er som inte dyker upp på min lista ♥

De finlandssvenska bloggarna jag läser

Innan jag flyttade till Finland tror jag inte jag läste en enda finlandssvensk blogg. Så fort jag flyttade hit försökte jag leta fram några och har träffat flera av dem sen dess. Och följer nu, på min Bloglovin, så många som 18 stycken. Fler av dem har jag även träffat i samband med mina och Kugges föreläsningar runtom i svenskfinland.

Första tjejen på den här listan över finlandssvenska bloggare gav dessutom feedback på mitt tidigare inlägg och tyckte att det inte var okej att bara kopiera folks beskrivningtexter rakt av för att presentera dem. Hon har såklart rätt. Så nu blir min utmaning istället att beskriva varje blogg med en mening där jag svarar på varför jag följer personen. Kort och gott så, lite mer personligt och roligare förhoppningsvis.

Läser ofta bloggar från datorn då det är enklare att också kommentera då, men ibland också från Bloglovin-appen i telefon.

Bloggarna jag följer och varför jag följer dem


» Corinne Grönholm – Corinne fångade mitt intresse eftersom hon också bott i Gällivare och när vi träffades första gången bodde i samma stadsdel som jag. Idag är hon en bra vän och vi är duktiga på att bloggpeppa varandra. Eh, svarade nu ju inte på varför jag läser hennes blogg: jag gillar hennes energi, och tankar kring kost, hälsa och träning (+ att hon gör sina egna recept!!)

» Danielas Dagbok – gillar hur Daniela bjuder på sig själv och hur ambitiös hon är med sitt bloggande, hon kör sin egna väg och är aldrig rädd för att uttrycka en åsikt (dessutom är hon rolig).

» Ellen Strömberg – träffade Ellen i Jakobstad när vi föreläste där och har efter det fastnat för hennes ärliga och avslappnade sätt att skriva + att hon inte heller räds för att dela sin åsikter.

finlandssvenska bloggare

Corinne, Daniela, Ellen.

» Jennifer Nordlund – också en bloggvän som finns här i Helsingfors och som skriver lite väl mycket om mode och skönhet men är trevlig att följa pga alltid kul att följa andra som bor i samma stad som en själv (och hennes bror heter också Jesper, precis som min, hehe).

» Johanna Fagerström – vi har träffats ett par gånger och det är kul att kika in vad Johanna har för sig. Tycker hon tar mysiga bilder och skriver roligt om livet och vardagen. Just nu väntar hon en liten bebis vilken sekund som helst och det är också spännande att följa!

» Lasting Closet – Michelle träffade jag också i Jakobstad och gillar att hon har en modeblogg men som handlar om hållbart mode – nu har hon haft en paus ett tag men är förhoppningsvis tillbaka snart igen.

bloggar svenskfinland

Jennifer, Johanna, Michelle.

» Kugge skriver – min kära vän Michaela von Kügelgen hamnade först i kategorin business (eftersom hon frilansar och är författare och så) men insåg sen att visst hör hon hemma bland finlandssvenskarna, särskilt med tanke på att hennes blogg är mer än bara business. Det jag i början fastnade för var hur frikostigt Kugge delar med sig av sitt skrivande, men gillar också att hon skriver öppet och ärligt om fler aspekter av livet, till exempel kärlek.

Så nu fick hon en alldeles egen punkt och bild, eftersom alla presenteras i bokstavsordning och att göra om alla kollage var alldeles för jobbigt, hehe.

finlandssvensk bloggare

Kugge.

» Lina Björkskog – älskar den energi som Lina förmedlar både IRL och i sin blogg, många vettiga tankar om hälsa och grymma träningstips.

» Lineriet – gillar att kika in och se vad Lina gör och extra kul eftersom hon också är en svensk (så per definition inte finlandssvensk, eller hur pass finlandssvensk känner du dig Lina?) som flyttat hit till Helsingfors, vi träffas ibland på trevliga tillställningar men inte tillräckligt ofta tycker jag! + uppskattar verkligen att hon vågar blogga ärligt om när livet suger.

» Linn Jung / Mama's got the magic – tycker verkligen om hur Linn skriver och hur hon kan beröra genom text + kul att följa hennes nystartade företagarresa nu.

bloggar finlandssvenska

Lina, Lina och Linn.

» Malin Lundsten – mina kära vän levererar alltid välskrivna och grymma blogginlägg med fokus resor (och ibland business) – gillar också Malins inställning till resande, det behöver inte vara så krångligt.

» Marias memoarer – en härlig finlandssvenska och fellow resebloggare som inspirerar med sina reseberättelser.

» Melina Johansson – träffade Melina tidigare i somras, hon har en härlig energi och jag gillar de lite kortare men mysiga vardagsuppdateringar med vackra bilder. Dessutom kommer hon från Åland men bor i Helsingfors.

finlandssvensk blogg

Malin, Maria, Melina.

» Peppe Öhman – bloggaren som lever i L.A. och levererar så mycket klokheter och viktiga debatter, även den person som fick mig att börja bläddra genom Svenska Dagbladets app lite då och då. Dessutom gör hon tre olika podcasts.

» Sandra Emilia – fick chans att träffa Sandra i Vasa och tycker hon lever ett spännande liv som företagare och stylist. Jag följer ytterst få modebloggare men Sandra är liksom så genuin och har så cool stil som är så långt ifrån min egna. Hon poddar även med Michelle (nämnd ovan) – jag träffade dem vid olika tillfällen men kunde liksom känna att de hade samma typ av energi och passade ihop.

» The Glassberg – jag gillar den här kreativa bloggen och det som Julia skapar, lite DIY, lite recept, lite annat och en härlig färgglad mix med vackra bilder.

Finland bloggar svenska

Peppe, Sandra, Julia.

Följer också dessa två som tyvärr inte uppdaterat på ett tag, men jag väntar ivrigt att de ska återvända:

» Susanne – tjejen på Åland som bjöd in oss att komma dit och föreläsa. Har sett fram emot att följa hennes bloggande om företagande och kanske något annat, det återstår att se.

» Victoria Qvist – en av de första finlandssvenska bloggvänner jag lärde känna då jag bodde i Åbo hösten 2014 och har följt henne sen dess, hon är en duktig designer men vi delar också ett reseintresse.


Nu kan ni få gissa hur lång tid det tog att skriva det här inlägget… :) Och såklart: har du kanske någon annan finlandssvensk favoritblogg som jag absolut borde spana in? Tipsa gärna!

Om du är en finlandssvensk bloggare och bor i Helsingfors kan du förresten gå med i den här facebook-gruppen.

FÖLJ:

27 svar

  1. Haha något gammalt. Allt för att det ska vara peppigare – oavsett hur många timmar det tar! :D ses snart <3

 1. Så roligt, jag läser fyra av dessa bloggar. Julias kikar jag in på ibland, vi jobbade ihop senaste läsår och Victoria är min barndomskamrat. :)

  1. Vad kul! Du är duktig på att kommentera här och jag brukar kika in hos dig när du lämnar en kommentar! :) Har du tips på någon annan finlandssvensk favorit som du följer?

 2. Så fin lista och beskrivningar! Och så känner jag mig megasuperhedrad för att ha fått en helt egen bild – fastän det kanske var ett litet misstag. Puss! <3

  Och ja, det har nog tagit lääääänge för dig att fixa detta. Heja du!

  1. Det är väl så att ur alla misslyckanden kan det komma något bra ;)
   Pjuh ja, det krävdes en två månaders paus från förra inlägget, haha.
   <3

 3. Shit, är det faktiskt så länge sedan som vi träffades och du precis hade flyttat till Åbo?! Känns som max 2 år… :D det här påminner mig förstås också om att vi borde ses!! (och att jag borde skriva ett blogginlägg efter min paus sedan påsk… ;))

  1. Det är… 4 år sen :D Det skulle vara så trevligt att ses och om du bloggade igen! Jag borde försöka ha vägarna förbi Åbo… :)

 4. Jeee! Tummen upp för personliga beskrivningar! Bra jobbat ;)
  Stort Tack kära du för en superfin beskrivning av mig och min blogg. Gjorde mig så glad (och pigg haha) såhär på morgonkvisten! Stor kram <3

  1. Sån tur att du tipsade om att det kunde vara lite trevligare med personliga och egna ord ;)
   Haha du skulle behöva läsa något peppigt om dig själv varje morgon så skulle du kanske orka upp till och med innan sju???
   Kram! <3

 5. Kul med listan och tips på nya bloggar att läsa! Måste säga att din blogg nog är den som jag nästan helst klickar mig in på! Älskar att du skriver varierande inlägg och uppdaterar så ofta (till skillnad från mig nowadays). Måste skärpa mig! Tack för den fina beskrivningen! 😊

  1. Alltså, så kul att höra – tack Lina!! Och för min del får du gärna uppdatera oftare ;) <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.