Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

På besök i Silicon Valley & Google HQ

I somras var jag på resa i Kalifornien och San Francisco och hade chansen att få besöka och ta en närmare titt på häftiga Silicon Valley. Då min pojkvän pluggade under sommaren på Stanford så bodde jag med honom på Stanford Campus några nätter och jobbade även ett par dagar på distans åt mitt jobb här i Finland. Tack vare Facebook hade jag även en gammal bekant från min språkresa i USA som inte bara bjöd oss på middag i sitt hem utan också hade en fru som ordnade en tur på Google åt oss (hon jobbade alltså där).

img_0583

Utanför det turistiga

Jag älskar att resa där jag får en chans att upptäcka mer än bara det turistiga. Det är därför jag älskar att faktiskt bo utomlands och inte bara stanna ett par veckor. Eller som i det här fallet, bo på Stanford och komma hela Silicon Valley lite närmare in på skinnet. Och jag måste faktiskt säga att det var coolt att se alltihop, alltifrån Googles första server inne i en byggnad på Stanford, till Facebooks HQ som vi av en slump passerade under en av våra roadtrips.

img_0567

En vy av Stanford Campus. Mäktiga byggnader och mäktigt när man tänker på vilka som gått där.

img_0575

En del av Googles besökscenter som för närvarande var i “Beta-version”, haha.

Mer om mitt besök i Silicon Valley och på Google

Är du också nyfiken på hur det egentligen är i Silicon Valley och hur ett besök på Googles huvudkontor är? Jag har nämligen skrivit om just detta på mitt jobb Zervant i vår företagsblogg som handlar om entreprenörskap, för den som är intresserad: Följ med på ett besök i Silicon Valley och Google HQ (följ länken för att läsa om min upplevelse).

untitled-design-2

Google HQ var en rätt häftig upplevelse, och så ett besök i deras park där de ställt upp gigantiska statyer av alla Android-versioner som lanserats. 

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.