Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Behöver en träningsform.

Var på gymmet ikväll, lite motigt men som Elaines PT brukar säga, något om att saker som ska vara rutiner/som man mår bra av, inte alltid behöver kännas roliga eller ens motiverande. Man bara gör det. Man bara går dit. Hänger i pullup-baren och gör sina pullups, lägger sig på golvet och gör armhävningar, gör utfall och knäböj, lyfter lite vikter. Och så går man hem tillsammans med endorfinerna. 

 

Gymmet har inte varit roligt på länge nu, för att det inte blivit en så pass rutin där jag känner att jag blivit starkare. För att jag inte har något egentligt mål eller struktur på träningen. Men jag underhåller musklerna och kroppen gillar det, och det är ju alltid något.

Dock vill jag hitta en träningsform som jag kan ägna mig åt helhjärtat och fullständigt, som är kul. Med mål och utmaningar, och ständig förbättring. En träningsform som är lika naturlig att gå tillbaka till igen efter en sjukdom – för att det är en del av vardagen helt enkelt. Precis som när man går till jobbet igen när febern är borta.

En sån träningsform behöver och vill jag ha, en hobby med fysiska aktiviteter.

Har ni en sån?

FÖLJ:

17 svar

 1. Jag längtar tillbaka till pilatesen och hoppas börja på mammabebispilates när jag läkt färdigt efter förlossningen. Önskar dock att jag hade möjligheten att gå på pilatesklasser mer regelbundet, men det är för dyrt och gymmet ligger för långt bort för att det ska vara möjligt. Hade det varit jäääätteviktigt hade jag förstås sett till att det funkat, men prioriterar annat.

  1. Mammabebispilates, coolt! Jaa jag skulle vilja gå på fler yogaklasser, får bli när mitt dyra gymkort tar slut :) Annars gillar jag att yoga hemma framför en video – är det något som kan fungera med pilatesen också?

   1. Haha kanske när vi flyttar ;) joo men det kan det ju, men jag tränar bäst i gymmiljö. Och än vågar jag inte träna förrän barnmorskan ger tummen upp.. (Stor bebis så hoppas det sker snart, behövs muskler här haha!)

 2. Agilityn är ju min hobby och den är ju rätt fysisk, även om ett lopp är över på 30-40 sekunder (där man springer allt man har och tvärvänder samtidigt som man tänker) så ingår ganska mycket fysik i det öht. Man bär väldigt mycket…. Och går väldigt mycket….

  Gym är inte alls min grej, men jag gillar cirkelträning och vanlig hederlig gympa, jag gillar att man går igenom hela kroppen och att det krävs väldigt lite attiraljer.

  Har du testat TRX? Det gillar jag! Styrketräning men du kan hela tiden reglera med din egen kropp hur tungt det är, istället för att vara tvungen att avbryta och byta vikter.

  1. Agility är ju toppen, kul och kondis!

   Är TRX sånna band i taket? Jag brukar dra mig upp i dem lite som en omvänd pushup på gymmet ibland ;)

 3. Saknar dansen så in i norden, men har bestämt mig för att mina träningar ska vara gratis så långt det går. Å egentligen sku jag ju kunna dansa hemma en hel del och sådär.
  Finns förstås alla möjliga olika jam och andra evenemang som kan besökas och som en kan vara med på regelbundet.

  Nytliikunta är ju grymt, att en får prova på en massa gratis!

  Yogan betalar jag för, men en kan ju börja med det hemma sen efter att ha lärt sig och hoppas att en gör det utan att skada sig.

  Rockringen <3 och alla de cirkusjam som hör till det.

  Acroyoga med pojkvännen <3

  Är sugen på att börja med pole dancing till hösten, får se hur det blir med det.

  Jag tycker om att förena träningen med skapande helt enkelt, haha

 4. Ibland är det ju också så att träningen går ned. Man underhåller med vardagsmotion. Och sedan är väl a och o att man vågar prova nya saker. Jag älskar att spela tennis och squash, paddletennis är också kul men just nu har jag ingen att spela med. Är man helt nybörjare rekommenderar jag squash. Lätt och sinnessjukt jobbigt!

 5. Innan jag blev gravid körde jag Zumba och bodypump.tränade för att bli smal, därför jag la av när jag blev gravid. Och nu när barnet kommit får jag skylla magen på honom.

 6. Promenader! Går att göra överallt, närsomhelst, gratis, går att variera i både hastighet, tid, sträcka, motstånd, backar och skönare o skonasamare än att jogga/springa! (terapi och frisk luft på köpet!) plus att du använder hela kroppen!

  Man kan öka/variera med viktvästar/ryggsäck, hantlar i händerna, stavar…

  1. Min pappa skulle skriva under på dina ord – och visst älskar jag också att vandra, gärna i berg ;) Promenerar även rätt regelbundet.

 7. Min ar att springa. Bara alskar nar man har bra musik I oronen och springer! Blir sa lycklig av det! Hoppas du hittar nagot snart :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.