Jennifer sandström

Bästa frukosten?

God morgon! Hur mår ni?? Jag är trött men mår i övrigt bra.

Möttes av havregrynsgröt när jag klev upp här och hade nästan glömt hur gott det kan vara. Med hemmagjord lingonsylt är det nästan lyxigt.

Hur bra det sen gör sig på bild är en annan femma…

För ett år sedan hade jag en gröt-period men har knappt ätit havregrynsgröt sedan dess. Minns ni att jag bloggade om alla mina gröt-tips? Det kanske är dags att komma in i en gröt-fas igen, passar liksom vintern till. Skulle i och för sig också vilja gå in i en smoothie-period. Jag gillar att äta frukost som går snabbt och inte kräver så mycket energi eller tankekraft, haha. Därför blir det oftast en smörgås eller fil/yoghurt med flingor/müsli. Lite mer variation skulle vara kul och säkert nyttigt också – men man fungerar lite som en robot som köper/lagar ungefär samma grejer. Kanske skulle göra ett frukost schema? Måndag – gröt, tisdag – smörgås, onsdag – smoothie, torsdag – fil och müsli, fredag – äggröra. Och så vidare.

Djupa frukosttankar denna tisdagsmorgon.

Vilken är er bästa frukost? Äter ni också alltid samma och i perioder?

FÖLJ:

14 svar

 1. Havregrynsgröt är standard frukost här hos mig :) 9 av 10 dagar äter jag det. Oftast med kanel på. Ibland med ett ägg i ;)

 2. Jag äter samma frukost en lång period oftast… Nu äter jag yogurt eller fil med en müsliblandning jag satt ihop själv av olika köpta. Plus en knäckemacka med skivat ägg på.

  Ett tag åt jag kvarg med nötter men magen började må dåligt på kvargen.

  lite längre tillbaka åt jag mackor.

  1. Jag älskar kokta ägg, men är så sjukt lat på morgonen att jag måste ha kokat det innan annars orkar jag inte ;)

   1. Kokar fyra i taget, det är vad som får plats i lilla kastrullen. Så var fjärde kväll kokar jag ägg ☺

    1. Sicken rutin du ;) Jag brukar också koka flera, men sen är det kört när jag hamnar utanför rutinen…

     1. Haha, mitt inrutade liv ? händer att jag glömmer men då är jag så hungrig innan lunch så jag kommer ihåg att koka nya ägg igen!

      1. Du är min flitigaste läsare på att kommentera tror jag Åsa! Blir ju nyfiken på att veta mer om dig! Blog meet up någonstans i världen kanske? ?

 3. ÄLSKAR frukost! En favorit är macka med laxröra (man mosar överbliven middagslax och blandar med creme fraiche och purjolök och lite salt/peppar). Som svar på din tidigare fråga så kommer vi sakna friheten i husbilen, att vara ledig, inga måsten, det mysiga i att bo i husbil samt klimatet! I Kroatien finns däremot ingen mat att sakna, eftersom allt som finns här finns i Sverige, vad jag vet.

  1. Väldigt matig favorit-frukost – men lät gudomligt gott! Åhh, friheten i husbilen, bara packa ihop och resa vidare liksom :)

 4. När jag var yngre var jag MACK-besatt. Körde stenhårt på ett pålägg tills jag lessnade och bytte. Oftast var det salami, ägg, köttbullar eller färskost på mackan. Nu har jag gått utanför min comfort zone och äter också gröt ibland. Jag tycker det är göttigast med mjölk, honung och banan. Eller så äter jag gregisk youghurt, müsli, honung och banan/bär. YUMM………..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.