Jennifer sandström

Bara få va mig själv.

Alltså, var ska jag börja? Jag är helt blown away av Warszawa, på så många vis. Berörd av historian, fascinerad av kommunismen/politiken/folket, imponerad av staden, mållös av det vackra och tagen av det hemska.

Läs mer: min weekend-guide till Warszawa


Helgen har varit helt magisk. Bästa var såklart att få hänga med tre av min bästisar och lyxen vi hade med en i princip local guide eftersom Lisa bott här ett tag. Lisa har agerat asbra guide och historielärare.

Vi bodde mitt i det gamla gettot i Warszawa, på gatorna som judarna stängdes in innanför murar av tyskarna innan de slussades iväg till värre platser. Järnvägsspåren i marken, ruinerna och minnena. De få förfallna hus som finns kvar och hur mycket de berättar, och hur det inte alls var längesen.


Och så mitt i allt detta visar sig Warszawa vara en av Europas bästa weekend-städer. Och vi har haft så himlahimla fint, mysigt och trevligt. Gud vad jag älskar er.


 

Bara ja få va mig själv – som Laleh sjunger och som vi spelat och sjungit på repeat i helgen – och det får jag alltid med er!

FÖLJ:

6 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.