Jennifer sandström

Avionero – ett nytt sätt att hitta flygresor ännu bättre

Reklamsamarbete med Avionero

Jag har testat Avionero som är en ny innovativ och smartare sajt för att söka flygresor och hitta flygbiljetter – här berättar jag vad jag tycker är bra med sajten men kommer också med förslag på några förbättringsmöjligheter som jag har hittat.

Gå in här om du vill testa Avionero på en gång.

avionera ny flygsök sajt

Bland de första resorna jag bokade på egen hand var resorna för mina utbytesterminer. Till Kanada hade jag dock en berest kompis med mig och jag minns att hon visste allt det där med hur man skulle boka en resa. Dessutom flög vi via New York och gjorde en veckas stopp där, så exakt hur vi bokade minns jag faktiskt inte. Men det var här jag blev introducerad för att det fanns olika sajter där man kunde söka för att hitta bästa flygrutten till bästa pris.

Ett halvår senare flög jag till Nya Zeeland och fick då boka min första långresa alldeles alldeles själv, det var lite läskigt. Jag bokade Göteborg-Auckland, Auckland-Cairns, och Melbourne-Göteborg. Den resan gick på 15 000 sek.

Det var också här jag blev introducerad för Momondo och sedan dess har jag nästan uteslutande använt dem. Ibland har jag kikat in på andra sajter, men sällan varit särskilt imponerad och istället återgått till Momondo. För ett tag sedan fick jag dock anledning att lyfta blicken och prova ett annat, helt nytt alternativ. Avionero.

Avionero ny sajt för flygsök

Med passet i högsta hugg – påväg mot Nya Zeeland och äventyr sommaren 2012.

Det var i början på året som Avionero kontaktade mig och undrade hur jag gör när jag söker resor och flygbiljetter och vad som är viktigt för mig i den processen. Jag svarade på några frågor, var med i en liten testgrupp som fått testa sajten och komma med feedback, och har nu fått äran att göra detta samarbete med dem.

Om du är påväg att boka någon resa kan du passa på och gå in och testa sajten och se vad du tycker!

Är Avionero ännu en flygsöksajt i mängden?

Med Avionero kan du söka efter och jämföra olika flygresor som du sedan går in och bokar via den sajt du önskar (till exempel den med lägst pris). Det ska bli spännande att se hur Avionero kommer utvecklas och hur mottagandet bland resenärer kommer att vara – sajten är nämligen i Beta och under utveckling. Jag tycker mig redan från start se något här som faktiskt gör att tjänsten skiljer sig från mängden. Historien bakom företaget är nämligen väldigt intressant och att de valt att bygga funktionerna på AI-teknik är något som gör Avionero unika. Grundaren Lars Kristensson har varit inom branschen i många år och vill faktiskt, med passion, lösa ett problem – och inte med främsta fokus på pengar, utan på användaren. Han har länge funderat på hur man skulle kunna utveckla och göra flygsöket bättre – och han har kämpat för att göra verklighet av sin idé.

Avionero har tagit in pengar från investerare och Dagens Industri har skrivit om sajten och det här.

avionero

Avioneros slogan lyder: en ny standard inom flygsök.

Det här gillar jag med Avionero

* Nytänket! De vill lyssna in feedback och anpassa sajten utefter användarna. Så jag tror vi kommer se mycket hända med sajten framöver och förhoppningsvis många spännande förbättringar och funktioner.

* Flera flikar i samma fönster. Sajten är byggd så att du kan öppna flera flikar i samma ruta och söka olika och alternativa rutter. Om du är som jag och alltid har uppe minst tjugo olika flikar när du söker efter den bästa och billigaste flygresan så kommer du förstå fördelen med detta.

* De har lyssnat till våra behov som resenärer och vet till exempel att vi inte längre bara vill resa från punkt A till B under specifika datum. Därför har Avionero sökalternativ som “när som helst” och “vart som helst”. Det senare alternativet är dock inte helt implementerat ännu.

Såhär ser det ut om jag väljer punkt A och B men inte några specifika datum. Då får jag upp information om hur priserna brukar variera och när de billigaste flygbiljetterna går att hitta.

avionero sök flygresor

Priset jag får upp för Helsingfors-Auckland är dock dyrare än vad andra sajter ger mig. Kanske är det en typ av destination som Avionero inte ännu hunnit hitta de bästa alternativen för? Sajten är som sagt ännu i Beta.

* Att du direkt ser vad priset är hos flygbolaget själva (om flygresan är med ett och samma flygbolag) och kan gå in och boka direkt hos flygbolaget istället för en av de andra sajterna som finns att välja på.

sök flyg med Avionero

För resan jag sökte på till Nya Zeeland finns här alternativet “Boka direkt hos flygbolaget”. Skrollar man ner kan man boka via olika resebolag och det kan ibland vara lite billigare.

* Man kan välja en datumintervall för både utresa och hemresa, om man till exempel är flexibel och inte måste resa på ett specifikt datum så är detta väldigt smidigt. Jag vet däremot inte hur den väljer ut vilket som är det bästa datumet, om det är helt baserat på pris eller något annat.

Det här tycker jag Avionero kan förbättra

Det man ska komma ihåg här är alltså att sajten är en Beta-version och kontinuerligt uppdateras och förbättras. De uppdaterar bland annat sin Facebook-sida och Instagram när nya funktioner läggs till. Men här är några grejer jag upptäckt såhär långt som jag tycker Avionero kan förbättra:

* Det är alltid lite knepigt och/eller frustrerande att börja använda en ny tjänst när man redan är van med något sen innan. Hur fungerar allting? Vilka funktioner finns? Vad händer om jag klickar här? Allt sådant tar lite tid att komma in i, men det är såklart värt att ge det en chans. Särskilt om det visar sig att man kan hitta bra flygresor till bra pris.

* Alla knappar och funktioner verkar inte helt fungerande, men jag antar att detta är sådant som är på gång att fixas, till exempel buggar som kommer åtgärdas. Nya digitala tjänster idag får man ofta ha lite tålamod med innan de är “helt perfekta” eftersom många jobbar just enligt konceptet som jag var inne på härom veckan: progress not perfection.

* Jag testade söka flyg till Gällivare och får då endast upp Kiruna som alternativ, utan någon kommentar om att “Gällivare inte var möjligt” eller liknande. Det finns alltså en flygplats i Gällivare som Avionero inte verkar hitta. Kanske har de inte ännu lagt till NextJet i sin bank av flygbolag?

sajt för att söka billiga flygbiljetter

* Resultaten laddar ganska långsamt. Det kan det göra även för andra sajter, men då dyker alltid några resultat upp snabbare och sen fylls listan på. Egentligen är väntan okej men det skulle vara skönt att se någon form av indikation på hur länge det tar. Ja, jag hör till generationen som har extremt dåligt tålamod (särskilt på internet).

* Det är lite oklart exakt hur AI-tekniken fungerar. Såhär säger de själva: “Vårt system lär sig efterhand hur du, som besökare, fungerar och vad du har för önskemål och presenterar förslag och alternativ utifrån det. Med hjälp av AI så eliminerar vi alltså problemet med att behöva skriva in påhittade datum bara för att kunna få en uppfattning om hur mycket det skulle kosta att flyga någonstans.” Lär sig tjänsten hur JAG fungerar enskilt, eller hur vi människor som söker fungerar överlag? Lär den sig under minuterna jag söker eller också under flera månader? Och vad händer om jag vill söka både affärsresor och backpackersresor (som finns som alternativ att välja), blir Avionero då lite förvirrat?

* Det är också oklart hur resultaten sorteras, om det är efter billigaste priset eller också andra faktorer som väger som till exempel antal byten, total flygtid, avresetid etc.

Varifrån kommer namnet Avionero?

Jag hade i början lite svårt att komma ihåg namnet Avionero. Därför passade jag på att fråga företaget var namnet har sitt ursprung och hur det uppkom. Med tanke på alla företag, tjänster och sajter som redan existerar idag är det inte helt enkelt att grunda ett företag och komma på något nytt och unikt namn som dessutom finns tillgängligt som webbadress. Så tillslut kom de på det här namnet som egentligen inte existerar som ord men som ändå är känt främst för spansktalande. Avion betyder flyg på både spanska och franska, och ändelsen ‘-ero' betyder ungefär “många”, “samling” eller liknande. Olika spansktalade personer har sagt att de skulle tolka ordet avionero som “hangar”, “samlingsplats för flyg”, eller “en nörd som kan mycket om flyg” och liknande.


Jag ser i alla fall fram emot att följa sajtens utveckling och kommer garanterat gå in och söka nästa flygresa hos Avionero. Kommer kanske till en början också jämföra olika resultat med en annan sajt men det vore fantastiskt att få gå över helt och hållet till dem om det visar sig att de fungerar felfritt och levererar bäst resultat!

Kan också rekommendera Avioneros blogg där de skriver intressant om hur det funkar när man söker och bokar flygresor. Till exempel det här inlägget: cookies för att höja flygpriserna – sant eller falskt?

Vilken sajt använder du idag för att söka och boka flygbiljetter? Och blir du nyfiken på att testa Avionero?

FÖLJ:

6 svar

 1. Ja, jag har också testat tjänsten och på det hela taget gillar jag den. Ytterligare ett tillskott till framförallt Flygresor.se som jag använder, men ibland också Momondo. Själv saknar jag möjligheten att se vilka flygplansmodeller som kör aktuella sträckor men det ska tydligen komma framöver. Bra tjänst som säkert kan bli kalas när den fått mogna. :)

  1. Ja det var kul att läsa ditt inlägg om Avionera också! Bra feedback :) Och ja, tänker också att den nog kommer utvecklas och förbättras allt eftersom. Vi får se!

   Ps. nu filtrerades din kommentar bort igen :O Har du kollat upp vad det kan vara?

    1. Kanske testa ange en annan mejl när du kommenterar.. nu kom det fram direkt i alla fall! ;)

 2. Har sett dem på Instagram och blev intresserad! Ska kolla och testa när jag reser nästa gång här i vår. Angående namnet på tjänsten hade jag väldigt svårt i början att inte börja skratta en massa då jag alltid läste Avionero fel till Avioero, vilket betyder skilsmässa på finska! :D Tänkte alltid att de hjälper till när det blir skilsmässa och den ena vill bara fly bort till ett annat land haha… :’D

  1. Hahaha, underbart sätt att komma ihåg namnet på om inte annat. Det var lite lustigt ju ;) Kanske borde de marknadsföra sig så i Finland vid framtida lansering, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.