Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Årehelgen med äventyr, kändisar och utanför komfortzonen

Tre dagar i Åre, en dag i Östersund.

Det var full av inspiration jag klev på ett försenat plan på väg hem. Så pepp på livet att inte ens planet jag sen missade från Arlanda till Helsingfors kunde ta det ifrån mig. 4.5 timmar att fördriva (upp med datorn, jobb!) och hemma i lägenheten i Finland 01 istället för 20.30 söndag natt.

Så vackert Åre var första kvällen, sen snöade det mest. Och gissa vad? Ingen skidåkning hann jag med (eller snarare, jag prioriterade inte den).

Första kvällen spelade vi en österrikisk variant av curling, isstock, på Åresjön. Och här nedan visar legenden Peter Habeler hur man gör. 

Åre var kul och ett oväntat äventyr. Österrikes skidelit, och så vi. Några bloggare. En journalist från en tidning i Salzburg ville att jag skulle skriva en gästkolumn i tidningen han skrev för. Sånt man tackar ja till utan att tänka efter. Han hörde av sig redan nästa dag, hans kollegor hade tydligen inte varit lika pigga på idén. Antagligen också äldre män som inte vill släppa in en ung bloggare i sin prestigefyllda tidning. Särskilt inte en kvinna. Så är de överallt. Journalisterna är livrädda. Vi har ingen utbildning, och tar deras jobb. Så jag förstår dem, jag skulle också vara rädd. Hålla hårt i min papperstidning. Göra som vi alltid gjort. Ni vet. Bitter? Jag? Nej inte alls, hehe.

Det dök också upp en superkänd fotbollsspelare. Ja inte för att jag visste vem han var men när min kille svarade ta en selfie på mitt sms, förstod jag att han var en big deal. Marco Materazzi hette han. Jag tog ingen selfie.

På väggarna i det stora huset TirolBerg fanns våra instagrambilder.

Kocken som hjälpte oss göra kaiserschmarrn. Tänkte testa det hemma på egen hand. Mittersta bilden är alltså när han häller rom på och sedan flamberar kaiserschmarrn. Det momentet skippar jag nog hemma.

Och mycket bra mat blev vi serverade under dessa dagar. Jag kör en vegetarisk februari men det var faktiskt helt omöjligt under helgen, oh well.

En stjärnkock från Ischgl som lagade lördagskvällens 5 rätter, på scen med sin son. Till höger en liten appetizer som serverades, den lilla flaskan innehöll en buljong. 

Förrätt, soppa, någonting speciellt serverat i en snäcka som rök pga. kolsyreis under (hann inte fota det) och en fin köttbit.

En väldigt god efterrätt med bland annat smaker av nypon, och så en ätbar Lenny Kravitz i mitten. 

Ett glatt gäng under Ischgls kväll som fotografen där lyckades fånga på bild. Här ser ni förutom mig bland annat FreedomTravel, Mat- och resebloggen, samt Fantasiresor.

Och när vi var tre stycken som av olika skäl missade en abonnerad buss lyckades vi istället lifta från Åre by upp till Copperhill-hotellet (Stordalen-ägt och just under VM ockuperat av norska alpina landslaget). Ett par av bloggarna som var med oss under helgen flög förresten tillsammans med kungen och drottningen (!!) till Åre. Inte i deras privatjet utan i ett helt vanligt SAS-flyg. DET tyckte jag var coolt. Tydligen inledde flygpersonalen varje meddelande med ers majestäter.

Gänget var också trevligt, roligt. Många skratt och fina stunder. Och visst är det svårt att se på sånt här som jobb. Men på fredagskvällen klev vi upp på scen och pratade om upplevelserna. Jag fick gå upp just efter att Slovakiens silvermedaljör varit på scen… Pulsen var hög och jag tröstade mig efteråt med att ingen kommer riktigt minnas vad jag sagt.

Guldmedaljören Wendy från Schweiz på scen.

Och sen Sofia som berättade om Zillertal – ni vet platsen jag också besökte i december

Lisa berättade om St Anton.

Så ja, att ställa sig på scen, försöka slänga ihop en kaiserschmarrn, behöva lifta osv. Det är väl egentligen flera grejer som går in under kategorin gå utanför sin komfortzon för mig. Sånt ska vara nyttigt, det säger i alla fall Tim Ferriss.

FÖLJ:

4 svar

    1. Visst gör det. Behöver sova ikapp lite… Riktigt bra gjorde vi det, och värt det var det! ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.