Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Anything för att överleva vintern.

Jag vill inte egentligen klaga på något. Särskilt inte på vädret. Vill fokusera på att om jag två veckor kliver på ett plan mot Indien. Men alltså faaaaaaan. Och med den isande vinden och den yrande snön så försvann ungefär all min karaktär. Känner att vinterkaraktär borde vara ett begrepp och fullt acceptabelt. Då det är okej att inte gå till gymmet, äta världens godaste burgare som pojkvän lagar och choklad, och endast hänga inomhus framför Netflix. Ni fattar? Jag undrar om en bil med garageplats (min mardröm är typ att behöva skrapa bilrutor) möjligen skulle göra saken bättre. Ni med bil, känns vintervädret mindre påtagligt? När ni ställer in cykeln för vinter och istället tar bilen till jobbet? För oss som tvingas ställa in cykeln och istället ta bussen känns det nämligen inte lika fantastiskt.

Och alla ni som är singlar, jag kan förstå om ni längtar efter en famn att krama precis just nu. Det här hör väl ändå till den bättre tiden på året att vara i ett förhållande? Särskilt i ett förhållande med någon som är så passionerad över matlagning.

Apropå matlagning och världens godaste hamburgare. Detta lagade Mumin häromdagen. Observera att det enda icke hemmagjorda är potatisarna…

Klassisk hamburgare på nötkött med 20%-ig fetthalt, ost, egengjord mayo, sallad, rödlök, tomat och givetvis hembakat hamburgerbröd! Och coleslaw, älskar coleslaw!

Goda hamburgare hittar man också på Naughty Burger i Helsingfors, där vi käkade middag för någon vecka sedan. Trevligt och lite lätt hipster med väldigt speciella öl-sorter. Men så bra burgare och fries. Det är ju dock svårt att misslyckas med den här typen av mat.

naughty burger

Tack pojkvän för att du göder mig med hamburgare och pizza. Hans 2 favoritsaker i världen att laga. Vet inte exakt hur det i kombination med min sviktande karaktär kommer att sluta. Men hey, anything för att överleva vintern. ANYTHING.

Just i detta nu står han förresten och lagar quesadillas med kyckling, guacamole och andra goda tillbehör. Nu är det klart, dags för middag och New Girl – så kör vi detta på repeat tills typ påsken?

FÖLJ:

14 svar

 1. Eftersom jag både cyklar oavsett väder och är singel måste jag få klaga extra mycket på vintern och unna mig en solresa i månaden fram tills maj:)

  1. Fan vad duktigt! Kör du en hel utstyrsel regnkläder/vinterkläder och med vinterdäck på? Sen duschar när du är framme på jobbet eller hur går det till rent praktiskt? *nyfiken och lite avis*
   Och ja, fullt legitimt med en solresa i månaden…. Har du det redan planerat?!

 2. Skrapade bilen efter jobbet för att åka till landet. Herregud det var tungt, mest för att den var den typ av snö som klistrar sig fast. Underkylt regn kanske det heter?

  Vill jättegärna ha recept på mumins hamburgerbröd. Står på min lista att testa och de där såg fantastiska ut.

  1. Uhhh. Fyyy.
   Åh, kul! Det ska jag försöka ordna! :) Han har experimenterat en del då det är lätt att det blir väldigt kompakt, men dessa var faktiskt bäst hittills! Ska försöka luska fram vad hemligheten är…

 3. Jag har bilen i garaget hemma samt i garaget på jobbet. Behöver inte gå ut alls i kylan för att ta mig till jobbet med andra ord. Vardagslyx och himla skönt när isvindarna är här. Men om det snöat drivor förutsätter det att Stefan hunnit skotta innan han åkt till jobbet!
  Vintern kan vara fin med in-i-märgen-kylan gillar jag INTE!
  Burgaren fick mig precis att bestämma vad jag ska äta till lunch idag ?

  1. Alltså det låter verkligen som vardagslyx Eva, och att någon annan sköter skottningen också ;) Idag jobbar jag hemifrån så ska stanna inne och inte ge mig utan i vintern, även om jag måste erkänna att det är vackert med den vita marken.
   Haha, kul att kunna lunch-inspirera!

 4. Alltså jag cyklar hellre på vintern än skrapar rutor! Men jag har elcykel, det är nödvändigt… Plus att de saltar som fan på min cykelväg till jobbet eftersom det är ungefär 10 000 pers som cyklar samma väg (jag jobbar ju på universitetet) så det är aldrig svårt att ta sig fram. Elcykel, täckkjol, hjälm och bra handskar så är det bättre med cykel än bil!

  1. Vad härligt! Har faktiskt sett många som cyklar nu trots snö på marken och ganska halt. Men de sandar bra här också och kanske om man har bättre däck så kan det gå.

 5. Hmm…rent spontant känner jag – varför skulle man inte vilja klaga på det här vädret? Jag klagar gärna haha ;-)
  Vinterkaraktär borde verkligen vara ett bergepp! På vintern är jag extra glad att jag har ganska precis 1 minuts gångväg till mitt jobb…behöver varken skrapa rutor, vänta på buss i kylan eller ha iskedjor på cykel.

  1. Hahaha! Du har kanske en poäng Alexandra ;) Alltså 1 minut? Du bor i princip på jobbet, nice för dig! Iskedjor på cykeln är något jag inte ens hört talas om?! Finns det?

 6. Jag saknar mitt gamla garage nu när det fryser på: det kan jag inte hymla med. Plus att Skåne nu kommer vara brunt och slaskigt i fyra-fem månader = hopplöst tråkigt att fota de få timmar det är ljust nog. Men bara att bita ihop ihop och POFF! kommer än en gång våren :D

  1. Ja det gäller verkligen att planera in fototimmarna nu. Eller öva på att fota med sämre ljus alternativt inhandla någon magisk blixt/fotolampa ;)

 7. Jag bor ju som sagt i “södern” och här är vi inte direkt bortskämda med snö. Jag brukar cykla i princip hela vintern. Förutom när det kommer massor med snö (för det händer det med) och vägarna blir isiga. Har iofs inte bil, eller ens körkort, men tror inte att jag hade kört bil här. Kanske när det ösregnar i så fall.
  Och ja, denna tiden på året är bara shite för oss singlar. Alla vänner i par försvinner helt plötsligt i typ ett halvår för att de har helgmyyyys med sina uuuunderbara pojkvänner som masserar dem framför TV:n. KUL FÖR ER. Och tur att jag ska dra, hehe. ;)

  1. Hahaha, inte alls bitter ;) Du bor verkligen i södern, ni är väl de enda som inte har snö nu?!

   Men ja, du har något spännande att se fram emot ju, såå nice!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.