Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

another weekend in paradise

Igår var en fin dag. Idag var en fin dag. Även om det omtalade regnet tillsist kom på besök! Elva dagar med fint väder måste jag ändå medge är ganska så bra. Ett fint välkomnande av Auckland, den här staden och det här landet vet precis hur man ska charma sina besökare. Det gillar jag.

Igår fick jag se på min favoritfilm (August Rush) i gott sällskap och idag var vi ett gäng som besökte Aucklands pampiga museum. Det absolut coolaste där inne var den tillfälliga fotoutsällningen, blev helt lamslagen av alla fantastiska foton! Kvällen har vi tillbringat i biosalongen framför The Snow White and the Huntsman. Helt ok film.

Så ja, 12 dagar här jag klarat av hittills. I veckan börjar plugget och det ska bli ytterst spännande. Ska dock kicka igång veckan med att åk ut till en outlet i morgon, haha.

Mår ni bra där hemma? Är det dags för några Skypesamtal snart kanske? De enda jag har pratat med är pappa och min bror. Men nu när skolan kommer igång kommer jag ha mindre tid för att hitta på roliga saker (som vi gjort den första tiden här) och ägna mer tid åt att plugga (alltså blogga, skypea, osv.)

20120716-003920.jpg20120716-003926.jpgSå balla bilder! Hittade även en svensk fotograf med en bild från Sverige bland alla mästerverk.

20120716-003942.jpg20120716-004149.jpg20120716-004200.jpg

Att Auckland har en hel del fina palmer är ju som pricken över i:et!

20120716-005945.jpg
Och det här är min norska vän Scott, kämpe göy fyr! (Ett litet försök till norska där ja, säkert helt galet, but still. En riktigt go kille är han!) Har för övrigt aldrig träffat norrmänn som är så dåliga på svenska och så svåra att förstå. Det är ganska roande emellanåt.

20120716-005916.jpg
Snubblade över en filminspelning i stan, de stod och kastade snöbollar på varandra. Tillverkade av låtsas snö förstås. Det var lite häftigt.

20120716-005909.jpg
Och Bella introducerade ‘churros' för mig. Åh det finns alldeles för många små gottehörn i den här staden. Koreanska pannkakor (gudomliga och fruktansvärt onyttiga), fantastiska cookies (som vi inte smakat ännu, men en underbar doft sprider sig längs med gatan varje gång vi passerar) osv.

FÖLJ:

2 svar

  1. Du ser ut att ha det toppenbra där borta på andra sidan Jennifer! Rätt avis på ditt äventyr, minst sagt ;) Blev lite nyfiken när du skrev att skolan drar igång i veckan nu, i mitten av juli. Har din skola “quarter-based academic calendar”? Lite lat för att hitta rätt svensk översättning ;) Har börjat kolla lite på skolor själv nu, hittade en skola med detta system och tänkte då kolla hur det funkar och hur terminerna ser ut för din del? Om du nu har detta självklart ;) Ha det toppen! Kram

  2. Härligt ni har det! Så det känns ju lite fjuttigt att berätta att jag idag gjort en härlig toppvandring upp på Dundret under drygt 4 tim i högt tempo. Det var dock mäktigt att se hela fjällkedjan från Kebnekajse och ned till Sarekmassiven! Dock vansinnigt mycket mygg innan jag kom upp på kalfjället med en svalkande vind. Puss och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.