Allt det bästa med den här platsen

Mamma i telefon:

”Ja och hörde du att de stängt minigolfbanan? För att det inte finns någon toalett! Åt de som klipper gräset! Nå jag ska försöka lyfta fram det positiva här också.”

”Ja, passa på nu när du åker ut i fjällen!”

Generellt är man extremt bra på att motarbeta varandra istället för att samarbeta. I Gällivare. Hur det är i små samhällen överlag vet jag inte. Men här skulle de må gott av lite samarbete!

Vem nu jag är att ha en åsikt?

Men, förutom allt det där som går att klaga på (i oändligheten, till ingens nytta) finns allt det där man verkligen inte kan klaga på. Det stavas naturen.

Fjällen. Ett fjäll mitt i stan. Att fem minuter bort kunna åka ut med en SUP och liksom bli ett med naturen (bilden ovan, tack för den Amanda och tack för en sagolik liten tur på träsket). Man kan fiska, plocka bär och svamp, vandra, cykla. Det finns till och med härliga utegym här som är snyggare än det mesta jag sett i Helsingfors.

Och om man bor här – oh my vilket friluftsliv man kan leva.

De mest magiska landskapen ligger inte långt bort. De finns nära, men också ett par timmar bort. Leder som aldrig tar slut. Fjälltoppar som väntar på att bestigas.

Det är sådant som får en att ifrågasätta livet i en storstad. Tunnelbanor och bilköer, ständigt ett sus från en motorväg – är det så jag vill tillbringa livet?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Dela

6 Kommentarer

 1. 5 augusti, 2019 / 20:01

  Du fååååår inte flytta så långt bort från mig!! <3 Men jag fattar precis. Kanske nån sorts kompromiss? Du skulle väl antagligen bli tokig i en småstad (åtminstone i längden).

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 augusti, 2019 / 20:05

   The queen of romanticizing haha! Min egentliga tanke är väl att jag för fan bara kan se till att klämma in lite mer friluftsliv i mitt hektiska storstadsliv ;) När (VAR?!) åker vi och plockar svamp? <3

   • 6 augusti, 2019 / 07:24

    Vi kan åka till mitt lande. Pappa är expert! Men det är väl inte ett speciellt bra svampår. Åtminstone inte ännu …

    • Jennifer Sandström
     Författare
     6 augusti, 2019 / 19:44

     Det borde vi göra!

 2. 6 augusti, 2019 / 08:27

  Naturen finns här för dig när du längtar för mycket! 🥰😘

  • Jennifer Sandström
   Författare
   6 augusti, 2019 / 19:44

   Den tryggheten ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?